Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Abnormiteter i en mening

orsaka abnormiteter hos könsorganen.
ligt bibeln är sexuella abnormiteter (dit homosexualitet.

Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.

Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.

Jag älskar hur du kallar homosexualitet en abnormitet.
Den där saken var en abnormitet som inte borde existera.
JENNA JACOBS: Jag säger inte att det är en abnormitet, Mr.
På sin sista skola lärde han sig att slå mynt av sin abnormitet.
Läkaren skrev: M:s psykiska abnormitet och av gifter framkallad sjukdom är av sådan art och grad, att enligt min uppfattning 5 kap.
Psykologiskt betyder något som avser eller påverkar hjärnan, progerial att man drabbats av progeria, vilket är en medfödd abnormitet som innebär för tidigt åldrande.
Yngve Holmberg konstaterade att Sture begått sina brottsliga handlingar ”under inflytande av själslig abnormitet av så djupgående natur att den måste anses jämställd med sinnessjukdom”.
I beslutet om åtalseftergift läser jag att Säter nu lovade att ge Sture ”sluten vård för en avsevärd tid framåt på grund av brottets natur och dess samband med Bergwalls grava psykiska abnormitet”.
Läkarens rekommendation till domstolen blev den här: Sture Ragnar Bergwall har begått de åtalade gärningarna under inflytande av psykisk abnormitet av så djupgående natur att den måste anses jämställd med sinnessjukdom.
Låt oss än en gång göra honom till subjekt i sin egen berättelse, till en hel människa som kan förstås i all sin komplexitet och inte bara avfärdas som en personlighet som inte går ihop och inte heller ska gå ihop: Den friske Jussi som var den riktige Jussi och den sjuke som var en abnormitet att uthärda.