Surkål i en mening
– Surkål, sa Johansson.
Till och med gjort surkål.
Blodpudding med surkål och äpplen.
En zigenare med surkål och fransk senap.
– Du hade surkål och senap på skjortan.
Om pappas köttbullar och surkål kvällen innan.
Korv och kod, brännvin och surkål, ses om en timme.
Ta en baguette, riv ur inkråmet, stoppa i korv, surkål och senap.
Han hade beställt Schnitzel Belwederski med surkål och Okocim, polskt öl.
Surkål, senap, stekt vitt bröd, fet, tjock, grillad korv, och jag vet inte vad.
På långbordet fanns maträtter av olika slag, det luktade en blandning av surkål och parfym.
Menyn bestod av surkål, kött med rovor, hummer, kaviar, böckling och champagne – med andra ord en ansenlig mängd mat och dryck.
Istället en snabb avstickare till Sveriges bästa korvkiosk, en välkryddad jugoslavisk bratwurst med åländsk saltgurka, surkål och senap från Dijon.
Så småningom blev jag hungrig och gick till kafévagnen och köpte mig en stor vetekringla och en tjock skär korv på ett bröd med massor av surkål och söt brun senap.
(1 kanna) surkål, som sköljes i händelse den är för sur, och lägges i grytan att koka två timmar, eller tills den kännes mjuk, då köttet upptages och kålen upphälles.
När du ändå är hemma hos mig, så ta med en flaska brännvin också, och så, om du kunde stanna på vägen, hos Günters du vet, och köpa en stor Bratwurst med surkål och senap.
Jag slutar att läsa gatskyltarna; går vilse, försöker vända om samma väg utan att dock finna den, ryggar tillbaka inför ett ofantligt skjul, som stinker av rått kött och unkna grönsaker, i synnerhet surkål.
Mest ryggsim med kraftfulla bensparkar och hjälp av en arm, och han hade inte mått så bra sedan den där kvällen då han klev ur bilen utanför världens bästa korvkiosk för inhandla en zigeuner wurst med surkål och senap från Dijon.
Jag lärde mig de regionala varianterna i det österrikiska köket, från Wiens Beuschel-ragu på lungor och hjärta av kalv till det lokala Krutspätzle, ett tillbehör som bestod av klimp med surkål, där man pressade smeten genom en sil och stekte i smör.
På Alt-Bayern kom man in i ett etablissemang indelat i olika lokaler som inretts i romansk stil, gotisk stil, renässansstil eller barockstil där man kunde svepa krus med öl bryggt enligt de klassiska tyska renhetslagarna från 1516, gärna kompletterat med fläsklägg och surkål.
Till och med gjort surkål.
Blodpudding med surkål och äpplen.
En zigenare med surkål och fransk senap.
– Du hade surkål och senap på skjortan.
Om pappas köttbullar och surkål kvällen innan.
Korv och kod, brännvin och surkål, ses om en timme.
Ta en baguette, riv ur inkråmet, stoppa i korv, surkål och senap.
Han hade beställt Schnitzel Belwederski med surkål och Okocim, polskt öl.
Surkål, senap, stekt vitt bröd, fet, tjock, grillad korv, och jag vet inte vad.
På långbordet fanns maträtter av olika slag, det luktade en blandning av surkål och parfym.
Menyn bestod av surkål, kött med rovor, hummer, kaviar, böckling och champagne – med andra ord en ansenlig mängd mat och dryck.
Istället en snabb avstickare till Sveriges bästa korvkiosk, en välkryddad jugoslavisk bratwurst med åländsk saltgurka, surkål och senap från Dijon.
Så småningom blev jag hungrig och gick till kafévagnen och köpte mig en stor vetekringla och en tjock skär korv på ett bröd med massor av surkål och söt brun senap.
(1 kanna) surkål, som sköljes i händelse den är för sur, och lägges i grytan att koka två timmar, eller tills den kännes mjuk, då köttet upptages och kålen upphälles.
När du ändå är hemma hos mig, så ta med en flaska brännvin också, och så, om du kunde stanna på vägen, hos Günters du vet, och köpa en stor Bratwurst med surkål och senap.
Jag slutar att läsa gatskyltarna; går vilse, försöker vända om samma väg utan att dock finna den, ryggar tillbaka inför ett ofantligt skjul, som stinker av rått kött och unkna grönsaker, i synnerhet surkål.
Mest ryggsim med kraftfulla bensparkar och hjälp av en arm, och han hade inte mått så bra sedan den där kvällen då han klev ur bilen utanför världens bästa korvkiosk för inhandla en zigeuner wurst med surkål och senap från Dijon.
Jag lärde mig de regionala varianterna i det österrikiska köket, från Wiens Beuschel-ragu på lungor och hjärta av kalv till det lokala Krutspätzle, ett tillbehör som bestod av klimp med surkål, där man pressade smeten genom en sil och stekte i smör.
På Alt-Bayern kom man in i ett etablissemang indelat i olika lokaler som inretts i romansk stil, gotisk stil, renässansstil eller barockstil där man kunde svepa krus med öl bryggt enligt de klassiska tyska renhetslagarna från 1516, gärna kompletterat med fläsklägg och surkål.
I Alsace är surkålen nästan alltid perfekt.
Hon tyckte tyvärr inte om surkålen, det enda serbiska på tallriken.
Hon tyckte tyvärr inte om surkålen, det enda serbiska på tallriken.