Smörj i en mening
Smörj in henne!».
Vi tjuvar! Hon borde ha smörj.
Gissa om jag fick smörj efteråt.
Se de ledsna ut, vankas det smörj.
Smörj en ugnseldfast form med olivolja och lägg i filéerna.
Smörj en ugnseldfast form med olivolja och lägg fisken i formen.
När jag gick där fick jag smörj varje dag av magistern som vi hade.
Smörj en ugnseldfast form med olivolja och strö över salt och peppar.
Smörj ett liten ugnssäker form med olja, lägg i tomathalvorna och droppa över olivolja.
Torka sedan av den med ett fuktigt hushållspapper och smörj slutligen in den med olivolja.
Fast gör du ett porträtt av honom med råttor omkring sig i affären, får du nog smörj i stället.
Jag måste ha varit för upptagen av att lyssna på hur du åkte på smörj för att tänka på det.
När farfar fick höra att jag skulle börja på polishögskolan sa han att det var tur att jag inte blev tullsnok, för då hade jag åkt på smörj.
Han uppfostrade sin son med smörj, konserver och en viss trumpen humor, även den konserverad vara från punschorgierna omkring mitten av adertonhundratalet.
En praktik som för övrigt inte var ovanlig vid den här tiden och om det nu var på det viset att jag fick smörj så var jag i vart fall inte ensam om den saken.
Istället barnhemmet, som åtminstone erbjuder tre mål mat om dagen, tak över huvudet, smörj vid alla tider på dygnet för den som inte sköter sig, eller bara har kissat på sig.
Vispa vanlig pannkakssmet med några ägg och litet skiradt smör; tag goda äppen och skär i skifvor, att kärnhuset ej följer med; lägg det i smeten tillika med litet socker att det blir bra tjockt; smörj en form med smör och strö med bröd, häll smeten däri, strö skorpor öfver och låt kakan gräddas i svag värme.
Låt järnet blifva väl varmt, smörj första gången med litet smör och bred med en knif af smeten i järnet, kläm sakta ihop det och skär bort det, som pressas ut; lägg sedan järnet på glöd eller ock på en het järnspisel och grädda gulbrunt på båda sidor, hvarefter det försiktigt tages utur järnet och lägges på rent papper.
(1 halfstop) söt mjölk, red af den med 2 skedar socker, 3 äggulor och 1 skedblad godt hvetemjöl; smörj en form, häll i 3 skedar af den kokade mjölken, sedan den kallnat, och lägg uti en pannkaka, häll ett halft skedblad smält smör därpå och sedan åter af mjölken; fortsätt så, tills formen är full, men öfverst skall vara af mjölkredningen; den sättes då in i någorlunda varm ugn, men tages ett par gånger ut och lossas med knif från kanterna, att såsen rinner omkring, och då hon väl stannat och ser ljusgul ut, är hon färdig.
Skräd, skölj och förväll ett litet hvitkålshufvud i kokhett vatten öfver sakta eld en half timme, lat det sedan afrinna, skär nätt intill stocken från bladen, smörj en lockform med smör, beströ den med stötta siktade skorpor, lägg därpå några kålblad, haf tillreds fiskfärs af en 400 grams- (skålpunds-)gädda samt köttfärs lika så mycket i mängd som fiskfärsen; lägg först fiskfärs på kålen i formen, därefter ett hvarf kålblad, så köttfärs, starkt kryddad; fortfar på detta sätt tills formen är full, men öfverst skall vara kålblad.
Smörj en bleck- eller kopparform med kallt smör, strö därpå finstötta skorpor; tag ett par slefvar af fiskfärsen och bred ut i formen, därefter champinjoner, färska, förvällda och väl afrunna, eller ock sådana som äro inlagda i smör (smöret får då medfölja), så åter fiskfärs och champinjoner, men alltid fiskfärs sist; ställ formen i ugn eller ock i kokande vattengryta tills den höjt sig, då den stjälpes på fat och ätes med sås af smör och mjöl, påspädd med vatten, socker, salt och en eller ett par äggulor, vispas hårdt att det ej skär sig; däri kan äfven läggas sönderskurna champinjoner.
Vi tjuvar! Hon borde ha smörj.
Gissa om jag fick smörj efteråt.
Se de ledsna ut, vankas det smörj.
Smörj en ugnseldfast form med olivolja och lägg i filéerna.
Smörj en ugnseldfast form med olivolja och lägg fisken i formen.
När jag gick där fick jag smörj varje dag av magistern som vi hade.
Smörj en ugnseldfast form med olivolja och strö över salt och peppar.
Smörj ett liten ugnssäker form med olja, lägg i tomathalvorna och droppa över olivolja.
Torka sedan av den med ett fuktigt hushållspapper och smörj slutligen in den med olivolja.
Fast gör du ett porträtt av honom med råttor omkring sig i affären, får du nog smörj i stället.
Jag måste ha varit för upptagen av att lyssna på hur du åkte på smörj för att tänka på det.
När farfar fick höra att jag skulle börja på polishögskolan sa han att det var tur att jag inte blev tullsnok, för då hade jag åkt på smörj.
Han uppfostrade sin son med smörj, konserver och en viss trumpen humor, även den konserverad vara från punschorgierna omkring mitten av adertonhundratalet.
En praktik som för övrigt inte var ovanlig vid den här tiden och om det nu var på det viset att jag fick smörj så var jag i vart fall inte ensam om den saken.
Istället barnhemmet, som åtminstone erbjuder tre mål mat om dagen, tak över huvudet, smörj vid alla tider på dygnet för den som inte sköter sig, eller bara har kissat på sig.
Vispa vanlig pannkakssmet med några ägg och litet skiradt smör; tag goda äppen och skär i skifvor, att kärnhuset ej följer med; lägg det i smeten tillika med litet socker att det blir bra tjockt; smörj en form med smör och strö med bröd, häll smeten däri, strö skorpor öfver och låt kakan gräddas i svag värme.
Låt järnet blifva väl varmt, smörj första gången med litet smör och bred med en knif af smeten i järnet, kläm sakta ihop det och skär bort det, som pressas ut; lägg sedan järnet på glöd eller ock på en het järnspisel och grädda gulbrunt på båda sidor, hvarefter det försiktigt tages utur järnet och lägges på rent papper.
(1 halfstop) söt mjölk, red af den med 2 skedar socker, 3 äggulor och 1 skedblad godt hvetemjöl; smörj en form, häll i 3 skedar af den kokade mjölken, sedan den kallnat, och lägg uti en pannkaka, häll ett halft skedblad smält smör därpå och sedan åter af mjölken; fortsätt så, tills formen är full, men öfverst skall vara af mjölkredningen; den sättes då in i någorlunda varm ugn, men tages ett par gånger ut och lossas med knif från kanterna, att såsen rinner omkring, och då hon väl stannat och ser ljusgul ut, är hon färdig.
Skräd, skölj och förväll ett litet hvitkålshufvud i kokhett vatten öfver sakta eld en half timme, lat det sedan afrinna, skär nätt intill stocken från bladen, smörj en lockform med smör, beströ den med stötta siktade skorpor, lägg därpå några kålblad, haf tillreds fiskfärs af en 400 grams- (skålpunds-)gädda samt köttfärs lika så mycket i mängd som fiskfärsen; lägg först fiskfärs på kålen i formen, därefter ett hvarf kålblad, så köttfärs, starkt kryddad; fortfar på detta sätt tills formen är full, men öfverst skall vara kålblad.
Smörj en bleck- eller kopparform med kallt smör, strö därpå finstötta skorpor; tag ett par slefvar af fiskfärsen och bred ut i formen, därefter champinjoner, färska, förvällda och väl afrunna, eller ock sådana som äro inlagda i smör (smöret får då medfölja), så åter fiskfärs och champinjoner, men alltid fiskfärs sist; ställ formen i ugn eller ock i kokande vattengryta tills den höjt sig, då den stjälpes på fat och ätes med sås af smör och mjöl, påspädd med vatten, socker, salt och en eller ett par äggulor, vispas hårdt att det ej skär sig; däri kan äfven läggas sönderskurna champinjoner.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.