Skumning i en mening
Både skumning och skakning böra ofta förnyas; då bären kokat en half timme, upphällas de att kallna och förvaras sedan i krukor i svalt rum.
Då saften i en renskurad syltkittel fått koka sakta med socker en knapp half timme under beständig skumning upphälles den att kallna, hvarefter den tappas på torra, rena buteljer, som korkas, hartsas och förvaras i källare.
Lika vikt socker och bär tages, och då sockerlagen uppkokat samt blifvit skummad, läggas bären däri, att på sakta eld koka en half timme under flitig skumning och skakning, hvarefter syltet bör kallna och förvaras i burkar.
) socker, hugget i bitar, att koka en half timme på sakta eld, under flitig skumning, upphälles sedan och bör kallna, kvarefter den buteljeras, korkas, hartsas, förvaras i källare och är god att blanda i dricksvatten om sommaren.
(1 halft kvarter) vatten, som bör i en renskurad sten- eller malmgryta uppkoka och skummas, hvarefter bären iläggas och böra sakta koka under jämn skumning; grytan skakas ofta, men röres ej mycket i syltet med sked, ty då går det sönder.
Då saften i en renskurad syltkittel fått koka sakta med socker en knapp half timme under beständig skumning upphälles den att kallna, hvarefter den tappas på torra, rena buteljer, som korkas, hartsas och förvaras i källare.
Lika vikt socker och bär tages, och då sockerlagen uppkokat samt blifvit skummad, läggas bären däri, att på sakta eld koka en half timme under flitig skumning och skakning, hvarefter syltet bör kallna och förvaras i burkar.
) socker, hugget i bitar, att koka en half timme på sakta eld, under flitig skumning, upphälles sedan och bör kallna, kvarefter den buteljeras, korkas, hartsas, förvaras i källare och är god att blanda i dricksvatten om sommaren.
(1 halft kvarter) vatten, som bör i en renskurad sten- eller malmgryta uppkoka och skummas, hvarefter bären iläggas och böra sakta koka under jämn skumning; grytan skakas ofta, men röres ej mycket i syltet med sked, ty då går det sönder.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.