Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Simonov i en mening

Simonov: Tovarisjtji po Orutjiu.
Simonov: Glazami Tjeloveka Mojego Pokolenija, s.
25 Simonov: Glazmi Tjeloveka Mojego Pokolenija, s.
Den ingår även i Simonov: Glazami Tjeloveka Mojego Pokolenija.
Även Simonov valdes in i centralkommittén vid 1952 års kongress.
Simonov, Konstantin, i, ii, iii–iv, v, vi, vii, viii, ix, x–xi, xii–xiii.
Simonov anlände till Chalchin-Gol en kort tid efter att striderna hade upphört.

”Jag var fast besluten att förbli mig själv”, berättade han senare för Konstantin Simonov.
Som krigskorrespondent, poet och författare till romaner och pjäser var Simonov nästan lika berömd som Zjukov.
I en intervju 1971 berättade Zjukov följande för den sovjetiske författaren och journalisten Konstantin Simonov:.
2 Senare berättade han följande för den sovjetiske författaren Konstantin Simonov: Jag var fast besluten att förbli mig själv.
Simonov visade upp en Zjukov som var både hårdför och känslomässigt sårbar, både stabil och bräcklig, både viljestark och lyhörd.
Simonov hävdade alltid att det var en påhittad person, men man känner igen Zjukov i porträttet av en barsk men energisk och effektiv officer.
Under Chrusjtjovtiden hade en bild av honom som en råbarkad egoist målats upp, men Simonov såg andra sidor hos Zjukov, han förmänskligade honom.
Han berättade senare för Konstantin Simonov: Jag var fast besluten att inte bli ett offer, inte bryta samman, inte kollapsa, inte förlora viljan att leva.
Konstantin Simonov träffade Zjukov under kongressdagarna och tyckte att denne var vid gott mod, dock lite förvånad över att återigen få tillhöra centralkommittén.
Tio år senare skrev Simonov en roman om Chalchin-Gol – Tovarisjtji po Oruzjiu (”Vapenbröder”) – som handlade om en sovjetisk befälhavare som inte nämns vid namn.
Senare på dagen begav sig Zjukov till Moskvas författarklubb, där han utan manuskript höll ett tal vars återhållsamhet och blygsamhet imponerade på Konstantin Simonov.
20 Simonov följde intervjun med Zjukov om slaget om Moskva och imponerades av Zjukovs koncentration och detaljminne trots att denne dagen innan hade ramlat och slagit sig ganska illa.
”Han måste just ha kommit från badet”, erinrade sig Simonov, ”han var rosig om kinderna, svettades och bar ingen skjorta, den gula militärtröjan var nedstoppad i hans flanellbyxor.

I likhet med Simonov belyste Pavlenko hur orättvist partiet hade behandlat Zjukov efter kriget genom att förvisa honom till landsorten två gånger och genom att inte ge honom full upprättelse under Brezjnevs tid vid makten.
Hans ärligaste utläggningar om sina och krigsledningens missgrepp hittar man inte i olika utgåvor av hans memoarer och inte heller i privata samtal med personer som den sovjetiske författaren och journalisten Konstantin Simonov.
Precis som Majakovskij fyrtiotre år tidigare hade fått utföra så gott som allt praktiskt arbete själv tvingades författaren Konstantin Simonov, som var den som drivit igenom utställningsprojektet, att natten före invigningen personligen se till att allting kom på plats.
19 Enligt en annan version, som Zjukov återgav för journalisten och författaren Konstantin Simonov 1964 eller 1965, nämnde Stalin under telefonsamtalet att han ville ställa Konev inför krigsrätt på grund av västra frontens misslyckanden men kom på andra tankar efter att Zjukov hade övertygat honom om att Konev var en ärlig person som inte förtjänade samma öde som Pavlov, den ursprungliga västra frontens olycksalige chef som avrättades i juli 1941.

Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.