Sardiner i en mening
Sardiner är favorit.
Dom grillar sardiner.
En burk sardiner i kylskåpet.
Som sardiner i en burk, ungefär.
åtta sardiner, in bland gardiner.
Att det var sardiner som grillades.
Det finns mycket sardiner i havet här.
Hugo handlade med knark som om det varit sardiner i olja.
ca 260 g rökt fisk (böckling, makrill, sardiner, kipper*).
Här satt alla stumma som sardiner i burk när han bad dem ha synpunkter.
I en annan tid kunde vi ha ätit en lunch på grillade sardiner, tänker han.
Flammor slår ut från båtarnas inre, där långa spett med sardiner stuckits ner.
Hawaii hade tydligen tagit Lunis presenter, Kentucky Fried Chicken och sardiner, och ätit upp.
Rök flyter över den här delen av stranden från eldarna som brinner i ekorna under spetten med sardiner.
Vem skulle inte bli stark av att grilla sardiner månad efter månad, år efter år, för att inte tala om strömmingar.
Då åt han oftast sardiner i stället för de kötträtter som annars tillagades av det påvliga hushållets sex kockar.
»Tappar du den blir det en burk sardiner i tomatsås var, bara sardiner i tomatsås«, sa Martin med en förskräckt blick.
Hade aldrig riktigt förstått hur han kunde få ris och sardiner i tomatsås att smaka så gott och annorlunda varje måltid.
Det var Playa de Venus, och han var på väg mot sig själv alldeles nedanför de gamla båtvraken där de grillade sardiner varje lunch.
Sakta började lastbilen rulla och det gungade rejält, vi trycktes alla ihop som en klump sardiner, oförmögna att överhuvudtaget röra oss.
Hur man än vred på det så var rent och torrt ris med sardiner i tomatsås en lyxmåltid, en första klassens supé som jag saknade dessa dagar.
Jag åt pasta med sardiner i Berlin med dig, och sedan åt vi kycklingwok på Hannas krog på Skånegatan i Stockholm, långt innan området blev Sofo.
På faten lågo sylta och vackert refflade rödbetor, sill till brännvinet, sill i dill och rå sill, salt kött, leverpastej med skinande bitar av tryffel i, sardiner i olja.
Men jag förblev utan tvivel fortfarande sårbar inför Kraken och andra havsodjur av sådan enorm storlek att de kunde sänka skepp och äta människor lika lätt som vi tar upp sardiner ur en konservburk.
Helga har kommit tillbaka, hon sätter ner ett fat på bordet, det ser ut som sardiner, dekorerade med något grönt, kanske persilja, och jag hör hur hon säger till Märit att i kväll är det jag som passar upp dig, och sedan skrattar hon.
Toast med krabba och majonnäs på Gandarias, sardiner med krabbrom på Txaptea, färsk karljohanssvamp stekt i olivolja och vitlök och serverad med rå äggula på Ganbara eller kanske en gigantisk chuleta från gammal ko borta på Bar Nestor, serverad vid det enda bordet, nummer nitton?.
Han skrek när han gick förbi: Byt ut dom mot strömming, för helvete! Det är jul nu! Det ska vara kräftströmming nu, fattar ni inte det, era eländiga andalusier? Inlagd strömming! Det går bra med sardiner om man lägger in dom i ättikslag! Fattar ni inte? Måste jag förklara? Måste jag förklara allt? Det var en riktigt jävla idiotisk dröm.
Dom grillar sardiner.
En burk sardiner i kylskåpet.
Som sardiner i en burk, ungefär.
åtta sardiner, in bland gardiner.
Att det var sardiner som grillades.
Det finns mycket sardiner i havet här.
Hugo handlade med knark som om det varit sardiner i olja.
ca 260 g rökt fisk (böckling, makrill, sardiner, kipper*).
Här satt alla stumma som sardiner i burk när han bad dem ha synpunkter.
I en annan tid kunde vi ha ätit en lunch på grillade sardiner, tänker han.
Flammor slår ut från båtarnas inre, där långa spett med sardiner stuckits ner.
Hawaii hade tydligen tagit Lunis presenter, Kentucky Fried Chicken och sardiner, och ätit upp.
Rök flyter över den här delen av stranden från eldarna som brinner i ekorna under spetten med sardiner.
Vem skulle inte bli stark av att grilla sardiner månad efter månad, år efter år, för att inte tala om strömmingar.
Då åt han oftast sardiner i stället för de kötträtter som annars tillagades av det påvliga hushållets sex kockar.
»Tappar du den blir det en burk sardiner i tomatsås var, bara sardiner i tomatsås«, sa Martin med en förskräckt blick.
Hade aldrig riktigt förstått hur han kunde få ris och sardiner i tomatsås att smaka så gott och annorlunda varje måltid.
Det var Playa de Venus, och han var på väg mot sig själv alldeles nedanför de gamla båtvraken där de grillade sardiner varje lunch.
Sakta började lastbilen rulla och det gungade rejält, vi trycktes alla ihop som en klump sardiner, oförmögna att överhuvudtaget röra oss.
Hur man än vred på det så var rent och torrt ris med sardiner i tomatsås en lyxmåltid, en första klassens supé som jag saknade dessa dagar.
Jag åt pasta med sardiner i Berlin med dig, och sedan åt vi kycklingwok på Hannas krog på Skånegatan i Stockholm, långt innan området blev Sofo.
På faten lågo sylta och vackert refflade rödbetor, sill till brännvinet, sill i dill och rå sill, salt kött, leverpastej med skinande bitar av tryffel i, sardiner i olja.
Men jag förblev utan tvivel fortfarande sårbar inför Kraken och andra havsodjur av sådan enorm storlek att de kunde sänka skepp och äta människor lika lätt som vi tar upp sardiner ur en konservburk.
Helga har kommit tillbaka, hon sätter ner ett fat på bordet, det ser ut som sardiner, dekorerade med något grönt, kanske persilja, och jag hör hur hon säger till Märit att i kväll är det jag som passar upp dig, och sedan skrattar hon.
Toast med krabba och majonnäs på Gandarias, sardiner med krabbrom på Txaptea, färsk karljohanssvamp stekt i olivolja och vitlök och serverad med rå äggula på Ganbara eller kanske en gigantisk chuleta från gammal ko borta på Bar Nestor, serverad vid det enda bordet, nummer nitton?.
Han skrek när han gick förbi: Byt ut dom mot strömming, för helvete! Det är jul nu! Det ska vara kräftströmming nu, fattar ni inte det, era eländiga andalusier? Inlagd strömming! Det går bra med sardiner om man lägger in dom i ättikslag! Fattar ni inte? Måste jag förklara? Måste jag förklara allt? Det var en riktigt jävla idiotisk dröm.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.
Kvällarna på Rekondo, turerna till marknaden vid katedralen, sardinerna på Txaptxea.
Det var inte lunch ännu, det var morgon, det var fel att grilla sardinerna nu, ett stort misstag.
”Det de har, det har de i Lissabon”, sa norrmannen Arve Opsal i en berömd sketch på Chat Noir i Oslo och även om han syftade på hamnkvarterens glädjeflickor, så stämmer det även på det goda livet i form av maten, soltimmarna och det gröna, gnistrande vinet, vinho verde, som snart skulle bli Svennis favoritdryck till de grillade sardinerna, skaldjurstallrikarna, grillspetten, fisksopporna och nationalrätten bacalhau, gjord på torsk.
Det var inte lunch ännu, det var morgon, det var fel att grilla sardinerna nu, ett stort misstag.
”Det de har, det har de i Lissabon”, sa norrmannen Arve Opsal i en berömd sketch på Chat Noir i Oslo och även om han syftade på hamnkvarterens glädjeflickor, så stämmer det även på det goda livet i form av maten, soltimmarna och det gröna, gnistrande vinet, vinho verde, som snart skulle bli Svennis favoritdryck till de grillade sardinerna, skaldjurstallrikarna, grillspetten, fisksopporna och nationalrätten bacalhau, gjord på torsk.
Mitt skåp var välfyllt med sardin, ris, kaffe, choklad.