Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Rekryter i en mening

Jag valde mina rekryter väl.
Annars är det mest nya rekryter.
”Vi har med oss ett gäng nya rekryter”, sa Djanali.
I bakgrunden rekryter med röda baskrar; fallskärmsjägare.
Alla över fjorton år blir rekryter i armén och tilltalas respektfullt »soldat«.
Han beter sig som om det var en grupp rekryter han hade att göra med, otålig och arrogant.
En liten grupp rekryter som utan sin vetskap hade valts ut till ”särskilda förhörsledare”.

Kanske var det potentiella rekryter till Alla Kvinnors Hus telefonväxel, jourlinje, stödverksamhet.
Två kickerskillar i kepsar och vindjackor, potentiella framtida rekryter, satt med fötterna på sätena.
Nu hade Allan och Herbert varsin soldatuniform som skulle skvallra om att de var stolta rekryter i Röda armén.
En kväll stod vi rekryter i kasernkorridoren, uppställda i pyjamas och i givakt för inräkning inför natten.
På 50-talet hade brigaden i Dragsvik skapat rubriker när två rekryter mobbats och plågats så svårt att de avled.
Som så gott som alla rekryter med studentexamen placerades han i underbefälsutbildning, på ett så kallat studentkompani.
Jag hade utgått från att Riley skulle träffa henne, antingen för att få instruktioner eller för att leverera nya rekryter.
De får en massa rekryter som tror att det handlar om att jogga längs stranden, göra några armhävningar och sedan få en Budweiser.
Osama lämnade hemmet och Beirut för att med 800 andra rekryter utbildas på k-pist och tjänstgöra militärt i ett land han inte kände.
Utanför Slottet är det vaktavlösning, en officer stirrar ursinnigt på en skara rekryter som står med hopknipta munnar och skälvande epåletter.
Lene var inriktad på att vara norsk och såg rött när muslimska rekryter inte ville äta på övningarna om det serverades fläskkött i fältransonerna.
Vid midnatt mellan den 9 och 10 november ägde ceremoniernas höjdpunkt rum, när 10 600 nya rekryter i SS skulle sväras in framför Feldherrnhalle, där de 1923 dödade nazisterna vilade.
För det andra ska viktiga intervjuer inte göras av unga, omogna rekryter, som ännu inte har lärt sig att betrakta sig själva som jämställda eller överlägsna i förhållande till makten.

Även om Röda armén hade miljontals före detta rekryter – soldater som redan hade tjänstgjort ett år eller två – att tillgå skulle det ta tid att mobilisera, återutbilda och utrusta dessa stora reserver.
Till och med den befälhavande generalen i området visade sig ivrig att hålla jämna steg med tiden och deklarerade en dag att han inte längre skulle skicka sina unga rekryter till en minneshögtid med veteraner ur Waffen-SS närvarande.
Om spökskepp trafikerade detta hemliga hav med en besättning av osaliga döda skulle dessa båda nya rekryter få tillbringa evigheten som galärslavar eller som sjömän som skötte de ruttnande seglen på någon förmultnad galeas, driven av en spökvind under en himmel av sten till okända hamnar under Albuquerque, Portales, Alamogordo och Las Cruces.
Och för den drygt fyrtioårige Hill var han alltså rena rekryten.
Han och hans kompisar på luckan tog ibland bussen till olika dansbanor, och en kväll bjöd den mörke och ståtlige rekryten Hilding upp den vackra, blåögda och charmiga Gagsmarksjäntan Ragnhild.
Kruxet var att rekryterna inte skulle vara medvetna om det själva.
Efter två veckor blev hon företroendevald representant för alla rekryterna.
Wadensjöö hade varit en av de yngsta rekryterna på Sektionen då Gullberg hade gått i pension.
Rekryterna hade fått skriva under papper på att det de upplevde aldrig fick läcka ut till utomstående.
Jag hade sett min son i samma tillstånd en gång tidigare, när Mila berättade att en av de nya rekryterna i slottsvakten hade kladdat på henne, så jag visste att det var meningslöst att försöka förklara något.
”En ny rekryt till Kollegiet?”.
Det började under hans tid som rekryt.
Sundevall kunde alltså bearbeta en rekryt som var mogen att avvika.
Potentiell rekryt, truppförstärkning, ett par till boots on the ground.
I oktober hittade han en ung rekryt hängd på toaletten i en av kasernerna.
Att föreställa sig John Clark som en fjunig rekryt i stället för en gudalik elitsoldat var oerhört svårt.
Han hade haft regementets högsta intelligenskvot när han som ung rekryt tagits ut till reservofficersutbildning.
Om de hittade en ny rekryt när deras antal var fullt fick denne strida på liv och död mot den tiger som röstades fram som svagast.
Ibland lät han en tänkbar rekryt komma in i ett rum där det stod en övertäckt Mac-prototyp på bordet, dramatiskt lyfta på tyget och sedan iaktta reaktionen.
Han behövde inte väga sig för att få bekräftat att han inte gått upp ett gram sedan han var ung rekryt och ansåg därför att ett inköp av ny kostym var slöseri med pengar.
Med den grovhuggna, björnaktiga charmen hos en bekymrad marinkårssergeant som ger råd åt en bekymrad rekryt sa prästen: Odd, du har fått ta emot en del hårda smällar det senaste året.
Men jag använder så försiktiga metoder – och tillämpar dem så pass sällan – att jag troligen fortfarande ofta av slöa bedömare kan etiketteras som en trägen arbetare i den klassiska angloamerikanska traditionen, en tänkbar rekryt för BBC eller New York Times, om de skulle vilja ha mig.
Hennes sinnesstämning har slagit helt om, vredgat river hon brevet i bitar, i ännu mindre bitar och i ännu mindre, och medan hon gör detta säger hon honom rakt i ansiktet med orden snubblande över varandra: ”Vill du nu också läsa smörjan, sådana gemena lögner som de skriver till alla? Att han har dött hjältedöden för sin führer och sitt folk? Att han var ett föredöme för soldater och kamrater? Vill du låta dem slå i dig sådant, när vi ändå bägge två vet att Lill-Otto helst av allt bara ville pyssla med sina radiogrejer, han som lipade, när han blev inkallad som soldat! Hur ofta sa han inte till mig, när han var rekryt, hur nedriga de är där, och att han hellre skulle vilja ge sin högra hand, bara han kunde bli fri från dem där! Och så nu ett föredöme som soldat och hjältedöd! Lögn, alltihop bara lögn! Men nu ser du vad ni har ställt till med erat skitkrig, du och din führer!”.