Rödbetor i en mening
100 g färska rödbetor.
750 gram inlagda rödbetor.
Inlagda rödbetor från Felix.
Pytt i panna med rödbetor och ägg.
De smakade rödbetor och ipecacuanha.
Jag står med munnen full av rödbetor.
750 gram rödbetor var mer än han trott.
Isterband med rödbetor och stuvad potatis.
20 små färska rödbetor med blasten kvar.
Inte var det rödbetor och pariserhjul i alla fall.
Kräftstjärtar, marinerade rödbetor, fiskpaté med rom.
Kallskuret, rödbetor, nyupptagen potatis och färskt bröd.
Småländska isterband, rödbetor och persiljestuvad potatis.
Viltfilé med skogssvamp & sås med torkade lingon & rödbetor.
viltfilé med skogssvamp och sås med torkade lingon och rödbetor 72.
Skala rödbetor och pärllök och koka dem mjuka på svag värme i såsen.
Grillad kalvkotlett & ugnsbakade rödbetor i citronolja med getost & rucola.
grillad kalvkotlett och ugnsbakade rödbetor i citronolja med getost och rucola 78.
Ibland var det smörstekt biff à la Lindström med lök, kapris och inlagda rödbetor.
Jag blir kvar länge i matsalen den dagen och tårarna droppar ner på högen av rödbetor.
Ovanför satt hyllor med inläggningar som tillbehör till varmrätten: lök, gurka, rödbetor.
I kylskåpet fanns några ägg och från en kastrull med något rött luktade det sura rödbetor.
Af kokt kallnad potatis, kokta rödbetor och kokt eller stekt kött skäras äfven fina tärningar.
Men tvättar rödbetor väl, lägger dem i kallt vatten i en järngryta med tätt lock, att sakta koka.
Medan tallrikarna värmdes en efter en plockade Petra fram bestick, en burk rödbetor och två glas vatten.
Till efterrätt serverade vi chokladkaka direkt ur ugnen med varma rödbetor och honungssås med kaffesmak.
Servera lapskojsen med fryst kryddsmör och eventuellt ugnsbakade rödbetor (se sid 78) och syltad pärllök.
Det doftade gott av rödbetor och kryddpeppar ur Åses burk, men själv kände hon sig inte speciellt hungrig.
Lägg filéerna på den stekta svampen på varma tallrikar och arrangera pärllök och rödbetor runt om samt lite av såsen.
När det serveras lapskojs en dag, lägger de därför en stor hög med inlagda rödbetor på min tallrik och säger: varsågod och ät upp.
Egentligen ville hon inte ha någon snaps, det räckte så väl med stekt ägg och rödbetor, men han var enveten så hon nickade när han bjöd.
750 gram inlagda rödbetor.
Inlagda rödbetor från Felix.
Pytt i panna med rödbetor och ägg.
De smakade rödbetor och ipecacuanha.
Jag står med munnen full av rödbetor.
750 gram rödbetor var mer än han trott.
Isterband med rödbetor och stuvad potatis.
20 små färska rödbetor med blasten kvar.
Inte var det rödbetor och pariserhjul i alla fall.
Kräftstjärtar, marinerade rödbetor, fiskpaté med rom.
Kallskuret, rödbetor, nyupptagen potatis och färskt bröd.
Småländska isterband, rödbetor och persiljestuvad potatis.
Viltfilé med skogssvamp & sås med torkade lingon & rödbetor.
viltfilé med skogssvamp och sås med torkade lingon och rödbetor 72.
Skala rödbetor och pärllök och koka dem mjuka på svag värme i såsen.
Grillad kalvkotlett & ugnsbakade rödbetor i citronolja med getost & rucola.
grillad kalvkotlett och ugnsbakade rödbetor i citronolja med getost och rucola 78.
Ibland var det smörstekt biff à la Lindström med lök, kapris och inlagda rödbetor.
Jag blir kvar länge i matsalen den dagen och tårarna droppar ner på högen av rödbetor.
Ovanför satt hyllor med inläggningar som tillbehör till varmrätten: lök, gurka, rödbetor.
I kylskåpet fanns några ägg och från en kastrull med något rött luktade det sura rödbetor.
Af kokt kallnad potatis, kokta rödbetor och kokt eller stekt kött skäras äfven fina tärningar.
Men tvättar rödbetor väl, lägger dem i kallt vatten i en järngryta med tätt lock, att sakta koka.
Medan tallrikarna värmdes en efter en plockade Petra fram bestick, en burk rödbetor och två glas vatten.
Till efterrätt serverade vi chokladkaka direkt ur ugnen med varma rödbetor och honungssås med kaffesmak.
Servera lapskojsen med fryst kryddsmör och eventuellt ugnsbakade rödbetor (se sid 78) och syltad pärllök.
Det doftade gott av rödbetor och kryddpeppar ur Åses burk, men själv kände hon sig inte speciellt hungrig.
Lägg filéerna på den stekta svampen på varma tallrikar och arrangera pärllök och rödbetor runt om samt lite av såsen.
När det serveras lapskojs en dag, lägger de därför en stor hög med inlagda rödbetor på min tallrik och säger: varsågod och ät upp.
Egentligen ville hon inte ha någon snaps, det räckte så väl med stekt ägg och rödbetor, men han var enveten så hon nickade när han bjöd.
”Pang på rödbetan”, sa Winter.
– Vad tror du om pang på rödbetan, bara? Vi plockar fram ett DNA på fanskapet och får vi träff på det behöver vi inte läsa en rad till.
Typiskt Kalsongrycket, pang på rödbetan! Jag tjänstgjorde under honom i Gulfkriget, där sprängde han ett fältkök i luften för att matoset drog in i hans tält.
du får hålla med om att det var lite väl pang på rödbetan”, sa Olivia och fortsatte efter en stund: - ”Det var väl ungefär då också som du hade bjudit halva kvarteret på oxfilé.
Färsk spenat och makaroner kunna läggas i soppan, om man så vill; alla rotsaker, hvilka silas från och ej serveras i skålen, gömmas att steka upp till aftonrätt, rödbetan skäres i skifvor och hälles ättika på.
– Vad tror du om pang på rödbetan, bara? Vi plockar fram ett DNA på fanskapet och får vi träff på det behöver vi inte läsa en rad till.
Typiskt Kalsongrycket, pang på rödbetan! Jag tjänstgjorde under honom i Gulfkriget, där sprängde han ett fältkök i luften för att matoset drog in i hans tält.
du får hålla med om att det var lite väl pang på rödbetan”, sa Olivia och fortsatte efter en stund: - ”Det var väl ungefär då också som du hade bjudit halva kvarteret på oxfilé.
Färsk spenat och makaroner kunna läggas i soppan, om man så vill; alla rotsaker, hvilka silas från och ej serveras i skålen, gömmas att steka upp till aftonrätt, rödbetan skäres i skifvor och hälles ättika på.
Vänd ner bladen i rödbetorna och smula getost över alltsammans.
På torget är allting prisvärt: rödbetorna, smuggelciggen och mobiltelefonerna.
Rödbetorna hade hunnit reagera med magsyran och det mesta av färgämnet var borta.
Brässera rödbetorna mjuka i ugnen i ca 45 minuter och låt dem sedan svalna något.
Skala rödbetorna med en vass kniv och skär av blasten men lämna kvar ca ½ cm av den.
När det inte fanns minsta bit kvar av rödbetorna, utan allt var mosat, slevade han upp den puréliknande substansen med gaffeln och stoppade den i munnen.
De utskurna äggen och rödbetorna läggas vackert på géleet både i bottnen och ikring formen med kvistar af kruspersilja emellan; tungan skuren i tunna skifvor plockas försiktigt ner, men bör ej packas så hårdt, att ägg och rödbetor rubbas.
Två hårdkokta äggulor, en matsked matolja, en tesked senap och två matskedar socker arbetas ihop med ättika och grädde och hälles öfver; rödbetor och den hårdkokta ägghvitan skäras i strimlor, rödbetorna läggas rundt kring fatkanten och uppå dem de hvita äggstrimlorna med 4 à 5 centimeters (ett par tums) mellanrum, hvarefter laxen serveras.
På torget är allting prisvärt: rödbetorna, smuggelciggen och mobiltelefonerna.
Rödbetorna hade hunnit reagera med magsyran och det mesta av färgämnet var borta.
Brässera rödbetorna mjuka i ugnen i ca 45 minuter och låt dem sedan svalna något.
Skala rödbetorna med en vass kniv och skär av blasten men lämna kvar ca ½ cm av den.
När det inte fanns minsta bit kvar av rödbetorna, utan allt var mosat, slevade han upp den puréliknande substansen med gaffeln och stoppade den i munnen.
De utskurna äggen och rödbetorna läggas vackert på géleet både i bottnen och ikring formen med kvistar af kruspersilja emellan; tungan skuren i tunna skifvor plockas försiktigt ner, men bör ej packas så hårdt, att ägg och rödbetor rubbas.
Två hårdkokta äggulor, en matsked matolja, en tesked senap och två matskedar socker arbetas ihop med ättika och grädde och hälles öfver; rödbetor och den hårdkokta ägghvitan skäras i strimlor, rödbetorna läggas rundt kring fatkanten och uppå dem de hvita äggstrimlorna med 4 à 5 centimeters (ett par tums) mellanrum, hvarefter laxen serveras.
Dahlström böjde sig över bordet, spetsade en inlagd rödbeta på gaffeln och tog mer av kalopsen.
En salt gurka samt en kokt rödbeta skäras i tärningar, blandas tillsammans och är godt sallad till tarfliga stekar.
Då det uppkokar, iläggas, i klyftor skurna, en half kålrot, två morötter, en palsternaeka; ett halft silleri, en rödbeta, allt skrapadt och sköljdt, en bit ingefära och några pepparkorn.
När det uppkokar, skummas det väl; en matsked socker, en half kålrot, 2 morötter, en bit sillerirot, några jordärtskockor, en purjolök, 2 persiljerötter, en liten rödbeta, allt skaladt, skrapadt och sköljdt, ilägges, äfvensom en bit ingefära samt några hvitpepparkorn.
Då de kännas mjuka, upptagas de och böra ligga några timmar, hvarefter de skalas, skäras i skifvor, nedläggas i en lagom stor burk med en half matsked kummin och en liten rå skalad rödbeta (hvilken ger färg, om det behöfs) i botten samt öfverströs med skalad och i bitar skuren pepparrot.
Härtill tagas bringan och halsen af fåret, som knäckes och sköljes väl, lägges i en förtent koppargryta full med vatten, strös öfver med litet salt och bör uppkoka och skummas, då skalade och tvättade rotsaker och jordärtskockor, ett par rofvor eller en half kålrot i klyftor, två morötter, en rödbeta, en bit silleri, en ingefärsbit och några pepparkorn iläggas; soppan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet är mört, då det upptages och soppan silas genom hårsil.
En salt gurka samt en kokt rödbeta skäras i tärningar, blandas tillsammans och är godt sallad till tarfliga stekar.
Då det uppkokar, iläggas, i klyftor skurna, en half kålrot, två morötter, en palsternaeka; ett halft silleri, en rödbeta, allt skrapadt och sköljdt, en bit ingefära och några pepparkorn.
När det uppkokar, skummas det väl; en matsked socker, en half kålrot, 2 morötter, en bit sillerirot, några jordärtskockor, en purjolök, 2 persiljerötter, en liten rödbeta, allt skaladt, skrapadt och sköljdt, ilägges, äfvensom en bit ingefära samt några hvitpepparkorn.
Då de kännas mjuka, upptagas de och böra ligga några timmar, hvarefter de skalas, skäras i skifvor, nedläggas i en lagom stor burk med en half matsked kummin och en liten rå skalad rödbeta (hvilken ger färg, om det behöfs) i botten samt öfverströs med skalad och i bitar skuren pepparrot.
Härtill tagas bringan och halsen af fåret, som knäckes och sköljes väl, lägges i en förtent koppargryta full med vatten, strös öfver med litet salt och bör uppkoka och skummas, då skalade och tvättade rotsaker och jordärtskockor, ett par rofvor eller en half kålrot i klyftor, två morötter, en rödbeta, en bit silleri, en ingefärsbit och några pepparkorn iläggas; soppan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet är mört, då det upptages och soppan silas genom hårsil.