Purjolök i en mening
det vita av en purjolök.
3 msk finskuren purjolök.
det vita från 1 purjolök.
1 msk fint skivad purjolök.
Skölj och hacka persilja och purjolök.
100 g salladslök eller färsk purjolök.
Torsk & grillad purjolök med kryddörtsallad.
Hans är minestrone, hennes potatis och purjolök.
torsk och grillad purjolök med kryddörtsallad 116.
Purjolök, morötter och palsternackor hvar för sig.
(1 halft kvarter) helgryn och en purjolök skuren i tärningar, att koka.
1 bouquet garni (morot, bladselleri, purjolök, timjan, lagerblad, rosmarin).
1 bouquet garni (morot, purjolök, selleri, lök, timjan, lagerblad, rosmarin).
1 bouquet garni (morötter, bladselleri, purjolök, timjan, lagerblad, rosmarin).
1 bouquet garni (av morot, purjolök, selleri, lök, timjan, lagerblad och rosmarin).
Lägg vitlök och purjolök i smöret och sautera purjolöken tills den börjar bli mjuk.
Tillsätt grädde och låt grädde och purjolök koka ihop tills det börjar tjockna något.
1 »kryddbukett« med grönt från purjolök, morot och bladselleri sammanbundet med baconsvål.
Banks satsade på sin favorit, rökt kolja med förlorade ägg, purjolök, svamp och Gruyèreost.
Som redan som barn erbjudit kvitto när han sålt ett knippe purjolök för tjugofem öre till sin granne.
Jag byggde upp smakerna långsamt och höll i minnet att bacon sätter till salt och att äpple och karamelliserad purjolök tillför sötma.
Ljungqvists kunder köpte massor av sill – att steka, lägga in, ugnssteka och varva i grytor med purjolök och tomater med ost och grädde på.
Vi lagade till krabbkakor på en ”höstack” av stekt purjolök, steak à la minute och ugnsstekt kyckling med vitlök och citron, dag ut och dag in.
Där tillsatte man persilja, pepparkorn, vitt vin och purjolök och lät alltsammans nätt och jämnt sjuda så att smakämnena lockades ut, inte slogs ihjäl.
Under tiden skar jag stora morötter, rotselleri, aubergin, zucchini, purjolök och vitkål i strimlor som bandspagetti som i sista stund smaksattes med vitlök, timjan och rosmarin.
En tillräckligt omfångsrik kastrull tillät honom att använda fantasin då det gällde övriga ingredienser: purjolök, morötter, ärter, palsternacka, kålrot, vitlök, musslor och räkor.
Då och då smakade jag på något jag inte kände till, som den fräna, gummiliknande asafetida som går från en verkligt motbjudande stank när den är rå till en behaglig blandning av vitlök och purjolök när man lagar till den.
På den första punkten lärde jag mig för livet att förstå skillnaden mellan poivron (paprika) och poireau (purjolök), en kunskap, som jag senare haft stor nytta av vid besök på Marché de Buci och andra frestande grönsaksmarknader i Paris.
I en kastrull med kokande vatten läggas i strimlor skurna och sköljda morötter, kålrötter, palsternackor och persiljerötter, en god hand af hvarje, en purjolök, skuren i tärningar, en half sillerirot samt en sked smör, en sked socker, litet salt och muskotblomma.
När det uppkokar, skummas det väl; en matsked socker, en half kålrot, 2 morötter, en bit sillerirot, några jordärtskockor, en purjolök, 2 persiljerötter, en liten rödbeta, allt skaladt, skrapadt och sköljdt, ilägges, äfvensom en bit ingefära samt några hvitpepparkorn.
Två à tre oxsvansar, väl rengjorda, huggas i små bitar mellan lederna, sköljas, läggas i en förtent koppargryta full med vatten samt en liten hand salt att uppkoka och skummas, då en bit silleri och purjolök och några morötter, allt väl skrapadt, och sköljdt, iläggas, grytan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet kännes mört, då det upplägges att kallna; soppan silas genom hårsil att sjunka.
3 msk finskuren purjolök.
det vita från 1 purjolök.
1 msk fint skivad purjolök.
Skölj och hacka persilja och purjolök.
100 g salladslök eller färsk purjolök.
Torsk & grillad purjolök med kryddörtsallad.
Hans är minestrone, hennes potatis och purjolök.
torsk och grillad purjolök med kryddörtsallad 116.
Purjolök, morötter och palsternackor hvar för sig.
(1 halft kvarter) helgryn och en purjolök skuren i tärningar, att koka.
1 bouquet garni (morot, bladselleri, purjolök, timjan, lagerblad, rosmarin).
1 bouquet garni (morot, purjolök, selleri, lök, timjan, lagerblad, rosmarin).
1 bouquet garni (morötter, bladselleri, purjolök, timjan, lagerblad, rosmarin).
1 bouquet garni (av morot, purjolök, selleri, lök, timjan, lagerblad och rosmarin).
Lägg vitlök och purjolök i smöret och sautera purjolöken tills den börjar bli mjuk.
Tillsätt grädde och låt grädde och purjolök koka ihop tills det börjar tjockna något.
1 »kryddbukett« med grönt från purjolök, morot och bladselleri sammanbundet med baconsvål.
Banks satsade på sin favorit, rökt kolja med förlorade ägg, purjolök, svamp och Gruyèreost.
Som redan som barn erbjudit kvitto när han sålt ett knippe purjolök för tjugofem öre till sin granne.
Jag byggde upp smakerna långsamt och höll i minnet att bacon sätter till salt och att äpple och karamelliserad purjolök tillför sötma.
Ljungqvists kunder köpte massor av sill – att steka, lägga in, ugnssteka och varva i grytor med purjolök och tomater med ost och grädde på.
Vi lagade till krabbkakor på en ”höstack” av stekt purjolök, steak à la minute och ugnsstekt kyckling med vitlök och citron, dag ut och dag in.
Där tillsatte man persilja, pepparkorn, vitt vin och purjolök och lät alltsammans nätt och jämnt sjuda så att smakämnena lockades ut, inte slogs ihjäl.
Under tiden skar jag stora morötter, rotselleri, aubergin, zucchini, purjolök och vitkål i strimlor som bandspagetti som i sista stund smaksattes med vitlök, timjan och rosmarin.
En tillräckligt omfångsrik kastrull tillät honom att använda fantasin då det gällde övriga ingredienser: purjolök, morötter, ärter, palsternacka, kålrot, vitlök, musslor och räkor.
Då och då smakade jag på något jag inte kände till, som den fräna, gummiliknande asafetida som går från en verkligt motbjudande stank när den är rå till en behaglig blandning av vitlök och purjolök när man lagar till den.
På den första punkten lärde jag mig för livet att förstå skillnaden mellan poivron (paprika) och poireau (purjolök), en kunskap, som jag senare haft stor nytta av vid besök på Marché de Buci och andra frestande grönsaksmarknader i Paris.
I en kastrull med kokande vatten läggas i strimlor skurna och sköljda morötter, kålrötter, palsternackor och persiljerötter, en god hand af hvarje, en purjolök, skuren i tärningar, en half sillerirot samt en sked smör, en sked socker, litet salt och muskotblomma.
När det uppkokar, skummas det väl; en matsked socker, en half kålrot, 2 morötter, en bit sillerirot, några jordärtskockor, en purjolök, 2 persiljerötter, en liten rödbeta, allt skaladt, skrapadt och sköljdt, ilägges, äfvensom en bit ingefära samt några hvitpepparkorn.
Två à tre oxsvansar, väl rengjorda, huggas i små bitar mellan lederna, sköljas, läggas i en förtent koppargryta full med vatten samt en liten hand salt att uppkoka och skummas, då en bit silleri och purjolök och några morötter, allt väl skrapadt, och sköljdt, iläggas, grytan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet kännes mört, då det upplägges att kallna; soppan silas genom hårsil att sjunka.
det vita av 2 tjocka purjolökar.
Stekt orre och fasan och spädgris, druvor och äpplen, purjolökar, timjan, vitlök och paprika.
Köttet sköljes i ljumt vatten, hvarefter det lägges i förtent koppargryta full med vatten samt en knapp hand salt, att uppkoka och skummas, då 2 teskedar hvitpepparkorn, 2 bitar ingefära, 2 purjolökar, en bit silleri, några morötter, jordärtskockor, en palsternacka, en half kålrot, några persiljerötter, allt skaladt och sköljdt, ilägges; soppan bör, med lock, öfver sakta eld koka, tills köttet är mört, men ej sönder, då det upptages och soppan silas genom hårsil.
Stekt orre och fasan och spädgris, druvor och äpplen, purjolökar, timjan, vitlök och paprika.
Köttet sköljes i ljumt vatten, hvarefter det lägges i förtent koppargryta full med vatten samt en knapp hand salt, att uppkoka och skummas, då 2 teskedar hvitpepparkorn, 2 bitar ingefära, 2 purjolökar, en bit silleri, några morötter, jordärtskockor, en palsternacka, en half kålrot, några persiljerötter, allt skaladt och sköljdt, ilägges; soppan bör, med lock, öfver sakta eld koka, tills köttet är mört, men ej sönder, då det upptages och soppan silas genom hårsil.
Dela purjolökarna på längden och skär dem sedan i 3–4 mm breda skivor på snedden.
Den förvånade purjolöken 2001.
1 msk av det vita på purjolöken i tärningar.
Skölj purjolöken och skär även den i strimlor.
Skölj purjolöken och skär den i fina tärningar.
Skölj purjolöken och skär även den i små bitar.
Skölj och skär purjolöken fint samt skala och krossa vitlöken.
Skölj purjolöken, skär bort den gröna delen och skär den vita delen i tärningar.
Servera torskbitarna med den gräddiga purjolöken, grillade purjolökstoppar och sallad.
Lägg vitlök och purjolök i smöret och sautera purjolöken tills den börjar bli mjuk.
Krydda den gräddiga purjolöken med salt och peppar samt färskriven muskotnöt efter smak.
Skölj purjolöken och skär bort roten och den översta gröna delen (spara den och lägg den åt sidan).
Skär bort den gröna översta delen av salladslöken eller purjolöken, skär bort roten, skala bort det yttersta lagret och skär den sedan diagonalt i lagom stora bitar.
1 msk av det vita på purjolöken i tärningar.
Skölj purjolöken och skär även den i strimlor.
Skölj purjolöken och skär den i fina tärningar.
Skölj purjolöken och skär även den i små bitar.
Skölj och skär purjolöken fint samt skala och krossa vitlöken.
Skölj purjolöken, skär bort den gröna delen och skär den vita delen i tärningar.
Servera torskbitarna med den gräddiga purjolöken, grillade purjolökstoppar och sallad.
Lägg vitlök och purjolök i smöret och sautera purjolöken tills den börjar bli mjuk.
Krydda den gräddiga purjolöken med salt och peppar samt färskriven muskotnöt efter smak.
Skölj purjolöken och skär bort roten och den översta gröna delen (spara den och lägg den åt sidan).
Skär bort den gröna översta delen av salladslöken eller purjolöken, skär bort roten, skala bort det yttersta lagret och skär den sedan diagonalt i lagom stora bitar.