Pepparkorn i en mening
Hennes ögon tindrade som små pepparkorn.
Några insekter låg som stora pepparkorn i det hela.
Iskulorna var stora som pepparkorn och smattrade mot fönsterglaset.
Tillsätt hönsfond samt pepparkorn och korianderfrö och låt koka upp.
Några lagerblad, pepparkorn samt ett par skalade rödlökar påläggas.
Hans ansikte var fårat men hans ögon var fokuserade och vaksamma pepparkorn.
Mina starka minusglasögon förminskade mina annars vackra, stora blåa ögon till små pepparkorn.
I en kastrull med kallt vatten läggas tungorna med pepparkorn, en bit ingefära, salt och 15 centilit.
Tillsätt lök, vitlök, bacon och pepparkorn och sautera alltsammans i fettet utan att låta det få färg.
(1 halft kvarter) svagdricka, några pepparkorn, en hand full enbär samt några skalade lökar; lock pålägges.
Spädes med varmt vatten; några pepparkorn och ett halft skedblad socker iläggas, hvaraf soppan smakar mustigare.
Marek tittar till på Benjamin med ögon svarta som pepparkorn, lägger sig sedan på golvet och börjar göra armhävningar.
Skummas, då det uppkokar, och några lagerblad, en skalad lök, några pepparkorn, en bit ingefära och en knippa persilja pålägges.
Då de äro brynta, vändes bröstet upp, ett par skifvor fläsk, en bit ingefära, salt, några pepparkorn och litet socker pålägges.
Id rensas, men fjällas ej, den sköljes väl, lägges i en kastrull med ett par lagerblad, några pepparkorn, salt samt helt litet vatten.
Där tillsatte man persilja, pepparkorn, vitt vin och purjolök och lät alltsammans nätt och jämnt sjuda så att smakämnena lockades ut, inte slogs ihjäl.
En skalad rödlök, några pepparkorn påläggas, fötterna få koka lyckt, tills de kännas mjuka, då de upptagas, klyfvas och så många ben, som lossna, tagas bort.
Några pepparkorn och en bit ingefära påläggas, och då köttet är väl kokt, skrädes hufvudet, beströs med rifvebröd och ätes till stufvad potatis eller bruna bönor.
(1 halfstop) kallt vatten, några pepparkorn, salt, en lök, några lagerblad och insattes i ugnen att långsamt steka och ofta ösas, äfvensom spädas med varmt vatten, då så behöfs.
Några lagerblad, pepparkorn och en ingefärsbit iläggas; när köttet så mycket kokat, att det kännes mjukt, upptages det, spadet silas och gömmes att förvälla gryn till korfven uti.
Köttet bultas mycket med en yxhammare, skrapas väl rent, torkas med en handduk, formas rätt och lägges i en långpanna med några skalade rödlökar, salt, några pepparkorn och 12 decilit.
Då det uppkokar, iläggas, i klyftor skurna, en half kålrot, två morötter, en palsternaeka; ett halft silleri, en rödbeta, allt skrapadt och sköljdt, en bit ingefära och några pepparkorn.
Stekt fågel, hvaraf något blifvit öfver att det kan räcka till stufning, skäres vackert sönder, alla ben och lösa köttsmulor kokas i vatten med salt, några pepparkorn och en skalad lök.
Strömming rensas och sköljes väl, lägges ned i en kastrull med pepparkorn, lagerblad, salt, äfven ett pär dillstjälkar samt mycket litet vatten, hvarefter den bör koka tills fenorna släppa.
I en stekgryta lägges en god sked smör att fräsa, hönsen läggas däri med bröstet ned, och då de på sakta eld fått färg, spädes med litet kokt vatten, då en lök och några pepparkorn iläggas.
Nyfikna, närvarande, vaksamma ögon, små och svarta som pepparkorn, och trots att han redan hade dem på kornet, och just skulle till att trycka av, så brukade de alltid sitta helt stilla med huvudet på sned.
Några fläskskifvor, en skalad lök och några pepparkorn iläggas, haren vändes med späcksidan upp, salt, en nypa socker och litet mjöl strös öfver honom, lock pålägges och han får fullsteka, men bör ofta öfverströs med mjöl, spädas och ösas.
Det som blir öfver efter stekt kalkon skäres i vackra bitar, men själfva benen och alla lösa smulor, som affallit, då man skurit, läggas i en kastrull med vatten, salt och några pepparkorn, att koka musten väl ur, hvarefter spadet silas genom hårsil.
Kalflevern Sköljes, klappas i linne, späckas med fina feta fläskstrimlor och lägges med ett stycke smör i en stekgryta med litet salt, några pepparkorn och 2 lagerblad att brynas, samt därefter på sakta eld stekas, och spädes med kokt vatten, helt litet i sänder.
Steken sköljes, lägges i en långpanna, späckas här och där i tjocka köttet med finhackad persilja, eller, om man hellre vill, lägges en knippa persilja i pannan; steken öfverströs med fint salt, några pepparkorn, ett par skalade rödlökar, ett stycke sill och en ingefärsbit, hvarjämte 6 decilit.
Braxen fjällas ej, blött urtages och tvättas mycket väl, fisken skäres i bitar, nedlägges i en vid gryta eller kastrull, men så, att rommen ej kommer ur bitarna; några pepparkorn, lagerblad och salt samt så mycket vatten, att det står öfver; påhälles, och fisken får koka tills han kännes mjuk, hvilket snart sker.
Några insekter låg som stora pepparkorn i det hela.
Iskulorna var stora som pepparkorn och smattrade mot fönsterglaset.
Tillsätt hönsfond samt pepparkorn och korianderfrö och låt koka upp.
Några lagerblad, pepparkorn samt ett par skalade rödlökar påläggas.
Hans ansikte var fårat men hans ögon var fokuserade och vaksamma pepparkorn.
Mina starka minusglasögon förminskade mina annars vackra, stora blåa ögon till små pepparkorn.
I en kastrull med kallt vatten läggas tungorna med pepparkorn, en bit ingefära, salt och 15 centilit.
Tillsätt lök, vitlök, bacon och pepparkorn och sautera alltsammans i fettet utan att låta det få färg.
(1 halft kvarter) svagdricka, några pepparkorn, en hand full enbär samt några skalade lökar; lock pålägges.
Spädes med varmt vatten; några pepparkorn och ett halft skedblad socker iläggas, hvaraf soppan smakar mustigare.
Marek tittar till på Benjamin med ögon svarta som pepparkorn, lägger sig sedan på golvet och börjar göra armhävningar.
Skummas, då det uppkokar, och några lagerblad, en skalad lök, några pepparkorn, en bit ingefära och en knippa persilja pålägges.
Då de äro brynta, vändes bröstet upp, ett par skifvor fläsk, en bit ingefära, salt, några pepparkorn och litet socker pålägges.
Id rensas, men fjällas ej, den sköljes väl, lägges i en kastrull med ett par lagerblad, några pepparkorn, salt samt helt litet vatten.
Där tillsatte man persilja, pepparkorn, vitt vin och purjolök och lät alltsammans nätt och jämnt sjuda så att smakämnena lockades ut, inte slogs ihjäl.
En skalad rödlök, några pepparkorn påläggas, fötterna få koka lyckt, tills de kännas mjuka, då de upptagas, klyfvas och så många ben, som lossna, tagas bort.
Några pepparkorn och en bit ingefära påläggas, och då köttet är väl kokt, skrädes hufvudet, beströs med rifvebröd och ätes till stufvad potatis eller bruna bönor.
(1 halfstop) kallt vatten, några pepparkorn, salt, en lök, några lagerblad och insattes i ugnen att långsamt steka och ofta ösas, äfvensom spädas med varmt vatten, då så behöfs.
Några lagerblad, pepparkorn och en ingefärsbit iläggas; när köttet så mycket kokat, att det kännes mjukt, upptages det, spadet silas och gömmes att förvälla gryn till korfven uti.
Köttet bultas mycket med en yxhammare, skrapas väl rent, torkas med en handduk, formas rätt och lägges i en långpanna med några skalade rödlökar, salt, några pepparkorn och 12 decilit.
Då det uppkokar, iläggas, i klyftor skurna, en half kålrot, två morötter, en palsternaeka; ett halft silleri, en rödbeta, allt skrapadt och sköljdt, en bit ingefära och några pepparkorn.
Stekt fågel, hvaraf något blifvit öfver att det kan räcka till stufning, skäres vackert sönder, alla ben och lösa köttsmulor kokas i vatten med salt, några pepparkorn och en skalad lök.
Strömming rensas och sköljes väl, lägges ned i en kastrull med pepparkorn, lagerblad, salt, äfven ett pär dillstjälkar samt mycket litet vatten, hvarefter den bör koka tills fenorna släppa.
I en stekgryta lägges en god sked smör att fräsa, hönsen läggas däri med bröstet ned, och då de på sakta eld fått färg, spädes med litet kokt vatten, då en lök och några pepparkorn iläggas.
Nyfikna, närvarande, vaksamma ögon, små och svarta som pepparkorn, och trots att han redan hade dem på kornet, och just skulle till att trycka av, så brukade de alltid sitta helt stilla med huvudet på sned.
Några fläskskifvor, en skalad lök och några pepparkorn iläggas, haren vändes med späcksidan upp, salt, en nypa socker och litet mjöl strös öfver honom, lock pålägges och han får fullsteka, men bör ofta öfverströs med mjöl, spädas och ösas.
Det som blir öfver efter stekt kalkon skäres i vackra bitar, men själfva benen och alla lösa smulor, som affallit, då man skurit, läggas i en kastrull med vatten, salt och några pepparkorn, att koka musten väl ur, hvarefter spadet silas genom hårsil.
Kalflevern Sköljes, klappas i linne, späckas med fina feta fläskstrimlor och lägges med ett stycke smör i en stekgryta med litet salt, några pepparkorn och 2 lagerblad att brynas, samt därefter på sakta eld stekas, och spädes med kokt vatten, helt litet i sänder.
Steken sköljes, lägges i en långpanna, späckas här och där i tjocka köttet med finhackad persilja, eller, om man hellre vill, lägges en knippa persilja i pannan; steken öfverströs med fint salt, några pepparkorn, ett par skalade rödlökar, ett stycke sill och en ingefärsbit, hvarjämte 6 decilit.
Braxen fjällas ej, blött urtages och tvättas mycket väl, fisken skäres i bitar, nedlägges i en vid gryta eller kastrull, men så, att rommen ej kommer ur bitarna; några pepparkorn, lagerblad och salt samt så mycket vatten, att det står öfver; påhälles, och fisken får koka tills han kännes mjuk, hvilket snart sker.
Mosa pepparkornen och de torkade lingonen.
Lägg varje gång pepparkornen i nytt kallt vatten.
Skala och skär schalottenlöken fint och krossa pepparkornen.
Skär baconet diagonalt i smala bitar och krossa pepparkornen lätt.
Justera grundbasen med lite dijonsenap, en droppe konjak och blandningen med de krossade milda pepparkornen efter smak.
Lägg varje gång pepparkornen i nytt kallt vatten.
Skala och skär schalottenlöken fint och krossa pepparkornen.
Skär baconet diagonalt i smala bitar och krossa pepparkornen lätt.
Justera grundbasen med lite dijonsenap, en droppe konjak och blandningen med de krossade milda pepparkornen efter smak.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.