Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Oxkött i en mening

) oxkött, 800 gr.
) oxkött, 2 kilog.
Rullader af oxkött.
) hackadt oxkött, 300 gr.
Oxkött, späckadt, till rökning 77.
Salt oxbringa eller annat salt oxkött.
Denna sås ätes till kokt färskt och salt oxkött.

) oxkött, hvilket lägges i en ren balja med 2½ kilog.
Biffstekar af kalf kunna äfven stekas som de af oxkött.
(Liten paus) Har det en bismak av oxkött? Som en ditsatt arom?.
) redigt oxkött skäres, hackas och bultas tillsammans mycket fint.
) godt och senfritt oxkött eller ock kalfkött hackas och bultas mycket väl, blandas med 16 centilit.
) oxkött, hugget ur det tjockaste af låret, skrapas och torkas väl rent samt bultas något med en klubba.
Utur bakdelen på oxkött skäres renaste köttet i tärningar, bultas och hackas; på samma vis fläskköttet.
) oxkött, hugget ur låret, bultas med en yxhammare, gnides med salt och nedlägges i en utbönad bytta, med 15 centilit.
När såsen är simmig, aflyftes grytan och potatisen ätes genast till rökt spickekött eller salt, kokt får- eller oxkött.
) rent oxkött skäres, hackas och bultas mycket fint; därtill lägges salt, peppar, muskott och ett skedblad socker, äfvensom 200 gr.
) färskt och benfritt oxkött, Sköljes i ljumt vatten samt lägges i en stor förtent koppargryta full med kallt vatten och en hand salt.
Han sa inte mycket annat heller under middagen på lördagskvällen, trots att Anna ansträngt sig och bjöd på tunt skivat oxkött kryddat med färsk pepparrot.
Färskt oxkött skäres i stora, tjocka skifvor och nedlägges i en med smör smord järngryta, som ej svärtar; hackad rödlök, salt, helpeppar och litet mjöl strös öfver skifvorna, ett tätt lock pålägges och köttet får på sakta eld stekas, men ej brännas.

Allt det feta fläskköttet, som blifvit afskrädt från metvurstköttet, äfven oxkött, så mycket man tycker sig hafra råd till, hackas och bultas, ju finare, ju bättre, och lägges i en ren balja, tillika med litet fläsktärningar, om därpå är råd; och om något är kvar af hackningen i metvursten, tages äfven det.
Af oxkött, fläskkött samt halfkokt potatis (rifven kall) tages lika delar, kött och fläsk hackas och bultas väl, hvarefter spädes med uppkokt kallnad mjölk kryddor och salt efter smak; stoppas i krokfjälster; den håller sig som rökt länge, men kan äfven som färsk förvaras i svalt rum 1 I dagar eller längre, om benbuljong hälles öfver.
Skär oxköttet i stora tärningar och lägg dem i en kastrull med kallt vatten så att de täcks.