Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Myller i en mening

Ett myller av ansikten.
Det är ju ett myller av människor.
Aftonbladets framsida var ett myller av svartklädda stenkastare.
Den förtorkade trädgården med sitt myller av tomma sittmöbler.
Men nu till huvudscenen! Ett myller över hela gården, mycket riktigt.
Från skånska myllan till Manhattans myller lyder den fyndiga rubriken.
Svedjedal, Johan: Ett myller utan mening? Essäer om svenska författarskap.
Ett myller och en rörelse som vid jultid eller före något stort som skall hända.
Alla hade flytt upp på Universitetsplatsen där det nu var ett myller av människor.
Agent A tittade på det myller av knappar, lampor och instrument han hade framför sig.
Nedervåningen blev ett myller av kroppar som i panik försökte tränga sig längre in i huset.
Plötsligt vällde ett myller av krigare ut ur ett torn längre bort och började springa över värnet.
Han fann Romeo och Samuel i full aktivitet nere i Nyhavn, i ett myller av överförfriskade svenskar med blossande kinder.
De kunde gå på gatan, och det var ett myller av turister och barn och stora sällskap med italienare och amerikaner och japaner.
Marco spanade utmed glaspyramiderna, som ledde ner ljuset i tågnätets underjordiska myller, och vidare bort mot tunnelbanenedgången.
Om vi överhuvudtaget talar om känslor använder vi ofta ett myller av begrepp som inte alltid på ett riktigt sätt beskriver det vi faktiskt känner.
Och snart skrattar Jen med mig, samtidigt som celler fördubblar sig inuti henne i ett organiserat myller och fröet av vår dåliga tajming börjar slå rot.
Men när hon tittade upp skymtade hon svartsotiga stenväggar täckta av ett myller av vattenrör, ledningar, förvridna metallstumpar och rostiga järnräcken.
Hon försvann i ett myller av ljud och var borta samtidigt som Allan Nyman reste sig på ena armbågen och fann att han befann sig i huset på Gröndalsgatan 10 i Göteborg.
Hennes vardagsrum var ett myller av korgar, band, rosetter, pärlor, prydnadsringar, cello-fanstrimlor i grönt och lila och gult och rosa, och dekorativa små kaniner och kycklingar av plysch.
När vi tackat rektorn för skjutsen tog vi en matatu genom ett myller av sidogator tills varje tecken på stad var försvunnet och landskapet återigen bestod av öppen betesmark och majsfält.
Min far och jag satt mitt emot varandra vid ett bord i den stora väntsalen på stationen i Hallstadt och smuttade på varmt surrogatkaffe mitt i ett myller av andra människor, de flesta militärer.
Från en stjärnklar natt i den gamla västern vaknade Agnes till elektriskt ljus och ett suddigt myller av ansikten utan cowboyhattar och kände hur någon rörde en isbit i långsamma cirklar över hennes nakna mage.
Det hördes ingen klagosång – bara stillheten inför en förestående attack, känslan av att något bakom mig gjorde sig berett att slå till – och genom mitt huvud flög ord som svärm, härskara, legion, myller.
Medina, som ligger vid hamnen och omges på fyra sidor av Al Kurnish Road, Al Fat’h Street, Sidi Omran Street och Al Ma’arri Street, är ett myller av smala gator, små vindlande återvändsgränder, välvda portgångar och små innergårdar.
I så fall hade hon kanske en halv minut på sig att rusa nerför trappan och genom den tomma korridoren och få ett litet försprång, varpå förföljarna skulle fångas i ett nytt myller av elever som vällde ut ur klassrummen där nere strax efteråt.
Jag ber om ursäkt för att jag drar i väg åt det sentimentala, det hör jag ju själv, men jag kan inte hjälpa att jag blir en smula andäktig… Jag vill bara att ni ska få en förnimmelse av vilket oändligt myller av fina små trådar som håller oss samman.
Trots ett myller av fakta uppstod problem när några av dem skulle kontrolleras: ”Det finns entusiaster som har försökt följa spåren bakåt; det slutar alltid med att de omnämnda personerna är döda, handskrifterna inte går att hitta eller att förlagen aldrig har existerat eller ligger på fel adress”, skriver författarna i sin bok Sanningen om Da Vinci-koden.
Var man ute efter sex utan att riskera bli misshandlad av omkringströvande ungdomsgäng i parkerna fanns sexklubbar, den största av dem Viking Sauna, ett imponerande komplex i en källare på Sigtunagatan med café, bastu, ångbastu, mörkrum, och ett myller av bås där man kunde låsa om sig, och där det tillhandahölls hushållspapper, stora behållare med glidmedel och en galonbrits att knulla på.
Jag passerar ett myller av fallfärdiga bodar, verkstäder med stora takfönster som är gråsvarta och ogenomträngliga av smuts och damm, jag passerar fabriker med skorstenar som spyr ut en tjock gulaktig rök, och det sticker i ögon och hals, och ibland möter jag uttryckslösa arbetare som kör slamrande skottkärror eller hjälps åt att bära stora tråg som är fulla med brädstumpar eller brunkol, och ibland ser jag män på avstånd uppe på kullarna och hur de hejdar sig och stirrar på mig och vänder sig mot varandra och yttrar någonting.
Han syns tydligt bland myllret av människor.
Myllret av smarthuvuden pekar och viskar efter henne.
Kärran gnisslade fram i gruset och myllret av människor.
”Porla”, ropade jag lågt, jag visste att hon skulle höra mig genom myllret.
Hon tittade mot myllret av trafik och önskade att hon hade gett dem var sin läsk.
Tolke tryckte sig fram genom folkmassan och snart kom vi ut från det värsta myllret.
Han stod kvar vid fönstret och såg efter henne tills hon försvann i myllret av människor.
Men om man tittar närmare kan man ana myllret av liv där nere, som en dallring ovanför marken.
Väggen började likna myllret i en myrstack och vrålen steg högre för varje död kropp som slogs till aska.
I nattklubben spelade en dixielandorkester och i ett annat hörn i myllret uppträdde en grupp ryska folkmusiker.
Hon lät tankarna driva medan hon betraktade myllret av människor som jäktat sprang förbi henne på gångvägen.
I väg till simstadion där jag i myllret med hjälp av kollegan Lennart Eriksson till slut fick tag i Toivo Öhman.
Hon knyckte till med huvudet av den oväntade ordern, sedan började hon skritta genom myllret av djur och människor.
Som väntat ligger Mare Street nästan öde, och ljuden från myllret bakom honom dör snart bort till filmbakgrundsnivå.
Jag förblev stående och såg honom lufsa iväg mot utgången tills han inte längre gick att urskilja i myllret av människor.
Deras ansikten och ögon, kroppar som plötsligt uppenbarar sig i mängden och myllret, i kollektivtrafiken och på trottoarerna.
Vi tog en drink på balkongen och betraktade myllret av båtar på floden med slumbebyggelsen i Queens och Brooklyn på andra sidan.
Just som myllret av barn började glesna, och hon närmade sig den andra trappan ner mot entrén, släppte hon mynten i golvet och sprang.
Han förstod också att Nombeko när de väl var framme skulle lyckas försvinna från agenterna i myllret av folk på mindre än två minuter.
Hon svepte sakta med blicken över de övriga fotografierna och gick sedan fram till fönstret igen och tittade ner på myllret av människor på gatan.
”Kom ihåg vad du lovade mig! Kom ihåg att du ska komma tillbaka!” ropade hon när han försvann i myllret av människor som var på väg någonstans.
Kanske var det bara för att försöka hålla ordning på myllret av detaljer för att sedan tydligare kunna begripa von Enkes alltmer förbittrade noteringar i marginalerna.
Men det starkaste intrycket gjorde ändå larmet och myllret av människor; det var som om en stumfilm om livet på landet på en sekund hade övergått i en sprakande varietéfinal.
Rithisak låg lutad mot Singers rygg där de flög fram i myllret av trafik på Route 4 mot Sihanoukville, för att sedan ta sig vidare mot Bokor Hill, den plats bossen sagt att Dung gömt sig på.
Om jag anstränger mig, och gör mitt yttersta för att återkalla den där korta promenaden i minnet, då minns jag att jag såg ner i krusen, i myllret av svarta vinbär som tycktes sprickfärdiga av saft.
Men han måste nog också märka, hur mörkhyat främmande somliga av dessa nyförvärvade bröder tedde sig vid de glänsande glasfyllda borden: Jacob själv och Rosenrauchs och allt deras hus och hela det asiatiska myllret av unsere Leute:.
Park Cafe, Parken, kaféborden mitt på torget och myllret på Østerbrogade längs Park Bio och den långa muren innebar god genomströmning av kapitalstarka unga människor, som var målgruppen för de evenemang som affischerna gjorde reklam för.
”Jag tror att jag står över den här gången”, säger han, men samtidigt som han säger det drar hon upp honom ur stolen och genom myllret av gäster som tittar på och klappar takten, och ut till mitten av dansgolvet för att ansluta sig till ringen.
I februari 1962 har han skrapat ihop tillräckligt med pengar för att kunna ge sig iväg igen och snart står han åter i myllret av människor på Shaftesbury Avenue, oklanderligt klädd som en ung gentleman i plommonstop och kostym, redo att göra nya försök att hitta en plats i den internationella popdjungeln.
På kajen pågår en mängd aktiviteter: hamnsjåare lastar gods på vagnar, passagerare med stora resväskor drar fram i klungor på väg till fartyg med olika destinationer, hamnarbetare fångar in linor som kastas från fartygen som lägger till, ordningspoliser patrullerar fram och tillbaka och blåser i sina visselpipor för att dirigera trafiken av bilar, truckar, lastvagnar och människor som rör sig fram och tillbaka i myllret på kajområdet.
Med jämna mellanrum skär spårvagnen som en kniv genom myllret av människor som pilar över gatan, och alla stannar upp och väntar på respektfullt avstånd medan passagerarna hoppar av, somliga världsvant och nonchalant och blossande på en pipa, kanske redan innan vagnen har hunnit stanna helt, men andra går av mödosamt och ängsligt, klättrande som nerför en inte helt tillförlitlig stege, med den väldiga ändalykten före, och sedan plockar de åt sig alla korgar och kappsäckar.