Mör i en mening
Mannen verkade ju alldeles mör.
Efter intervjun är jag alldeles mör.
”Mör och fin”, kom det dovt från Satan.
Han kan ju börja bli mör där nere i cellen.
Min kropp mår bra när den är mör och trött.
Nu var grabben mör nog att behandlas på allvar.
Den var färsk, mör och förvånansvärt gott saltad.
När han får problem med abstinensen blir han mör och erkänner.
Hon hade också varit igång sedan tidig morgon och kände sig lagom mör.
”Det gör inget om han blir lite mör i en cell över natten”, sa Bellman.
Jag drack från åtta på kvällen till fyra på morgonen så jag var ganska mör.
Angela sörjde alltjämt över att Stanny och hon blivit skilda åt av Stannys svartsjuka mör.
I normala fall får man sitta några timmar och grubbla över sina synder så att man blir mör.
Han satt och njöt av en mör fläskkotlett med underbar sky, kokt potatis och gurka när mobilen ringde.
Säkert rätt mör vid det här laget, vi har låtit henne titta på när vi lekte lite med ett annat luder.
Radovan sa i normal ton: Är inte den här biffen fantastiskt mör? Jag flyger in den direkt från Belgien.
Bräsera kalvsvansen i 3–4 timmar för att få den riktigt mör, eller tills köttet lätt släpper från benet.
När anden kännes mör, lägges den i skålen, soppan saltas mera, om det behöfves, hälles sedan öfver anden och serveras.
”Schweden” blev grupptvåa och var i åttondelsfinalen en munsbit som tyskarna slukade lika lätt som en mör älgköttbulle.
Då fågeln kännes mör, men ej går sönder, och bröstet är betäckt och ser gult ut af påösningen, är den färdig att servera.
När haren kännes mör och har vacker färg, upptages den och hålles varm, hvarefter såsen redes som föregående och silas i sås-skål.
Vakternas vilja att visa sin makt över mig slutade i en blodig näsa för en av vakterna och ytterligare två veckor i en fuktig genomrutten isoleringscell för mig, mör i hela kroppen av alla slag.
Vakternas vilja att visa sin makt över mig slutade i en blodig näsa för en av dem och ytterligare två veckor i denna fuktiga genomruttna isoleringscell för mig – mör i hela kroppen av alla slag.
Då anden kännes mör, upptages den; såsen redes med mjöl, en tesked socker, en tesked soja, en matsked grädde, salt och mera vatten, om så behöfves; den uppsilas och bindes tillsammans med sallader.
Det enda slag som återstod var en rak vänster, ett slag Andrew hade avfärdat som ”ett käringslag, som används för att irritera eller i bästa fall göra motståndaren mör, oanvändbart i gatuslagsmål”.
När potatisen börjar se brun ut, pålägges en sked brun sirap; den insattes åter i ugnen att bli mör, då litet söt grädde sedan slås öfver och omskakas, hvarefter den ätes till stekt fläsk eller oxstek.
Då steken kännes mör, upptages den, såsen uppsilas, fettet afskummas, en sked däraf hälles i en liten panna med en sked mjöl, såsen ivispas och ett par skedar grädde ihällas, hvarefter den är färdig att serveras till steken.
Men det gör jag mer än gärna, för det är något speciellt att få ställa in oxsvans i ugnen och låta den brässeras mör, medan man går ut en sväng i skogen och plockar svamp och bär för att några timmar senare komma tillbaka med röda kinder och fyllda korgar och sätta sig till bords.
Efter intervjun är jag alldeles mör.
”Mör och fin”, kom det dovt från Satan.
Han kan ju börja bli mör där nere i cellen.
Min kropp mår bra när den är mör och trött.
Nu var grabben mör nog att behandlas på allvar.
Den var färsk, mör och förvånansvärt gott saltad.
När han får problem med abstinensen blir han mör och erkänner.
Hon hade också varit igång sedan tidig morgon och kände sig lagom mör.
”Det gör inget om han blir lite mör i en cell över natten”, sa Bellman.
Jag drack från åtta på kvällen till fyra på morgonen så jag var ganska mör.
Angela sörjde alltjämt över att Stanny och hon blivit skilda åt av Stannys svartsjuka mör.
I normala fall får man sitta några timmar och grubbla över sina synder så att man blir mör.
Han satt och njöt av en mör fläskkotlett med underbar sky, kokt potatis och gurka när mobilen ringde.
Säkert rätt mör vid det här laget, vi har låtit henne titta på när vi lekte lite med ett annat luder.
Radovan sa i normal ton: Är inte den här biffen fantastiskt mör? Jag flyger in den direkt från Belgien.
Bräsera kalvsvansen i 3–4 timmar för att få den riktigt mör, eller tills köttet lätt släpper från benet.
När anden kännes mör, lägges den i skålen, soppan saltas mera, om det behöfves, hälles sedan öfver anden och serveras.
”Schweden” blev grupptvåa och var i åttondelsfinalen en munsbit som tyskarna slukade lika lätt som en mör älgköttbulle.
Då fågeln kännes mör, men ej går sönder, och bröstet är betäckt och ser gult ut af påösningen, är den färdig att servera.
När haren kännes mör och har vacker färg, upptages den och hålles varm, hvarefter såsen redes som föregående och silas i sås-skål.
Vakternas vilja att visa sin makt över mig slutade i en blodig näsa för en av vakterna och ytterligare två veckor i en fuktig genomrutten isoleringscell för mig, mör i hela kroppen av alla slag.
Vakternas vilja att visa sin makt över mig slutade i en blodig näsa för en av dem och ytterligare två veckor i denna fuktiga genomruttna isoleringscell för mig – mör i hela kroppen av alla slag.
Då anden kännes mör, upptages den; såsen redes med mjöl, en tesked socker, en tesked soja, en matsked grädde, salt och mera vatten, om så behöfves; den uppsilas och bindes tillsammans med sallader.
Det enda slag som återstod var en rak vänster, ett slag Andrew hade avfärdat som ”ett käringslag, som används för att irritera eller i bästa fall göra motståndaren mör, oanvändbart i gatuslagsmål”.
När potatisen börjar se brun ut, pålägges en sked brun sirap; den insattes åter i ugnen att bli mör, då litet söt grädde sedan slås öfver och omskakas, hvarefter den ätes till stekt fläsk eller oxstek.
Då steken kännes mör, upptages den, såsen uppsilas, fettet afskummas, en sked däraf hälles i en liten panna med en sked mjöl, såsen ivispas och ett par skedar grädde ihällas, hvarefter den är färdig att serveras till steken.
Men det gör jag mer än gärna, för det är något speciellt att få ställa in oxsvans i ugnen och låta den brässeras mör, medan man går ut en sväng i skogen och plockar svamp och bär för att några timmar senare komma tillbaka med röda kinder och fyllda korgar och sätta sig till bords.
Han tog ett snabbt bett i det möra köttet.
Vid det här laget var alla tre ganska möra.
Dagens gryta är gjord av möra bitar lammkött och torkade plommon.
Revbensspjällen var ute ur ugnen, möra som smör, vackra som en tavla.
Dessa skorpor böra torkas samma dag de äro gräddade, för att bli möra.
Skölj, och tillaga på svag värme i ank- eller gåsfett tills de blivit möra.
Brösten behöver ca 12 minuter och låren ca 35 minuter, eller tills de är möra.
De få ej sedan ligga på hvarandra, utan upphängas genast på spett, så blifva de möra.
Framåt söndagen var vi alltså ganska möra och man kunde ju undra hur vi skulle klara finalen.
När vi stannade för att vila den första dagen var mina ben möra av alla uppförs-och nedförsbackar.
Fräs dem lätt i olivolja med salt och peppar, utan att de ändrar färg och tills de är nästan möra.
Ytan var knaprig och de stora bitarna som låg bredvid såg ut att vara så möra att de smälte i munnen.
J-Kee! Den mannen kan fritera kyckling! Och billig är den också, och innanlåren är så möra, så möra.
Allt smakar gott, det salta fiskköttet, de möra skaldjuren, till och med ostronen, vars smak förhöjs av såsen.
På något sätt verkade den sega fårfiolens mörka ovilja mot det möra lammköttet finns närvarande i den mera subtila kontakten dem emellen.
Den flåddes och styckades och vi sjöd bröst och delar med mörkare kött var för sig i hönsbuljong och grädde tills ben och lår var möra och bröstet fortfarande saftigt.
Vid det här laget var alla tre ganska möra.
Dagens gryta är gjord av möra bitar lammkött och torkade plommon.
Revbensspjällen var ute ur ugnen, möra som smör, vackra som en tavla.
Dessa skorpor böra torkas samma dag de äro gräddade, för att bli möra.
Skölj, och tillaga på svag värme i ank- eller gåsfett tills de blivit möra.
Brösten behöver ca 12 minuter och låren ca 35 minuter, eller tills de är möra.
De få ej sedan ligga på hvarandra, utan upphängas genast på spett, så blifva de möra.
Framåt söndagen var vi alltså ganska möra och man kunde ju undra hur vi skulle klara finalen.
När vi stannade för att vila den första dagen var mina ben möra av alla uppförs-och nedförsbackar.
Fräs dem lätt i olivolja med salt och peppar, utan att de ändrar färg och tills de är nästan möra.
Ytan var knaprig och de stora bitarna som låg bredvid såg ut att vara så möra att de smälte i munnen.
J-Kee! Den mannen kan fritera kyckling! Och billig är den också, och innanlåren är så möra, så möra.
Allt smakar gott, det salta fiskköttet, de möra skaldjuren, till och med ostronen, vars smak förhöjs av såsen.
På något sätt verkade den sega fårfiolens mörka ovilja mot det möra lammköttet finns närvarande i den mera subtila kontakten dem emellen.
Den flåddes och styckades och vi sjöd bröst och delar med mörkare kött var för sig i hönsbuljong och grädde tills ben och lår var möra och bröstet fortfarande saftigt.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.
– Nej, han är visst pigg som en mört.
Men annars pigg som en mört, va? Han gav mig en björnkram.
Omar hade fått sex abborrar och själv hade han fått en mört.
Chèvren var krämig och tjock, köttet saftigt och mört, råbiffen alldeles tyst.
De satt bara i gräset bakom mig en dag när jag metade mört … i ån som rinner ut i Edssjön ….
Låt alltsamman koka upp och sänk sedan värmen och låt köttet koka på svag värme tills det är mört.
Nä, men vi behöver mask te å fånge bete mä, litte mört å brax, nôe te å lôcke fram kräftera mä.
Sänk värmen på plattan så att lagens yta bara skälver lätt och låt sedan köttet sjuda tills det är mört, dvs.
När köttet är mört, det vill säga släpper från en stekgaffel, tar du ut formen, tar upp köttet och håller det varmt.
Köttet, mört och inte det minsta torrt, föll sönder i munnen, och jag började instinktivt skilja ut komponenterna i smaken.
När köttet är mört och jordärtskockorna mjuka blandar du alltsammans så att jordärtskockorna fungerar som redning av lagen.
Får med lock öfver sakta eld koka, tills köttet kännes väl mört, då det upplägges i en porslinsbunke eller en slät rund bleckform.
Låt alltsammans koka upp och minska sedan värmen så att vattenytan nätt och jämnt rör sig och låt köttet koka till det är mört, ca 1½–2 timmar.
Skinnet är krispigt och köttet sjunger mört av de litervis av gåsens eget fett som fått smälta ner över fibrerna under de många timmarnas tillagning.
En halv timme senare satt han med en förkolnad variant av indisk mört framför sig, så benig att det krävts ficklampa och pincett för att närma sig den.
På grytan lägges lock, och soppan bör på sakta eld jämt koka, tills köttet kännes mört och soppan har stark smak, då den silas genom hårsil och får sjunka.
Lägg tillbaka köttet och dess sky i woken och tillsätt till sist kokosmjölk, fisksås samt tamarindpasta och låt alltsammans småsjuda tills köttet är mört och ingredienserna kokat ihop.
Han behövde inte röra vid den krossade kroppen för att veta att den var geléaktig, som en bit mört kött där benen är borttagna, att torson var tillplattad, höfter och knäskålar pulvriserade.
Stocker använde också sin armada av omsorgsfullt inställda ugnar för att laga till kött enligt den sous-vide-metod som är så populär i dag, alltså långkok på mycket svag värme så att köttet blir mört och saftigt.
Två à tre oxsvansar, väl rengjorda, huggas i små bitar mellan lederna, sköljas, läggas i en förtent koppargryta full med vatten samt en liten hand salt att uppkoka och skummas, då en bit silleri och purjolök och några morötter, allt väl skrapadt, och sköljdt, iläggas, grytan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet kännes mört, då det upplägges att kallna; soppan silas genom hårsil att sjunka.
Då ett höns blifvit rengjordt och legat en stund i vatten, bör den i en koppargryta full med kallt vatten och litet salt uppkoka och skummas, hvarefter det med vanliga kryddor och rotsaker bör koka lyckt, tills köttet är mört, då det upptages; soppan silas genom hårsil, en sked smör, mjöl, hackad persilja och en half sked brynt socker böra fräsas i grytan samt påspädes med soppa litet i sänder under flitig vispning, kokas tills vid pass 2 1/2 lit.
Köttet sköljes i ljumt vatten, hvarefter det lägges i förtent koppargryta full med vatten samt en knapp hand salt, att uppkoka och skummas, då 2 teskedar hvitpepparkorn, 2 bitar ingefära, 2 purjolökar, en bit silleri, några morötter, jordärtskockor, en palsternacka, en half kålrot, några persiljerötter, allt skaladt och sköljdt, ilägges; soppan bör, med lock, öfver sakta eld koka, tills köttet är mört, men ej sönder, då det upptages och soppan silas genom hårsil.
Härtill tagas bringan och halsen af fåret, som knäckes och sköljes väl, lägges i en förtent koppargryta full med vatten, strös öfver med litet salt och bör uppkoka och skummas, då skalade och tvättade rotsaker och jordärtskockor, ett par rofvor eller en half kålrot i klyftor, två morötter, en rödbeta, en bit silleri, en ingefärsbit och några pepparkorn iläggas; soppan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet är mört, då det upptages och soppan silas genom hårsil.
skall insaltas, kan hufvudet tagas, om det ej är alltför stort, allt detta sköljes väl, lägges i en förtent koppargryta, full med vatten, samt en hand salt att uppkoka och skummas, en sked socker, ett par klyftor kålrötter, silleri, purjo- eller rödlök, ett par persiljerötter, morötter och jordärtskockor, några pepparkorn och en bit ingefära iläggas; grytan bör lyckt koka, tills köttet kännes mört (skulle man behöfva späda under kokningen, bör detta ske med kokt vatten), då soppan silas genom hårsil.
Men annars pigg som en mört, va? Han gav mig en björnkram.
Omar hade fått sex abborrar och själv hade han fått en mört.
Chèvren var krämig och tjock, köttet saftigt och mört, råbiffen alldeles tyst.
De satt bara i gräset bakom mig en dag när jag metade mört … i ån som rinner ut i Edssjön ….
Låt alltsamman koka upp och sänk sedan värmen och låt köttet koka på svag värme tills det är mört.
Nä, men vi behöver mask te å fånge bete mä, litte mört å brax, nôe te å lôcke fram kräftera mä.
Sänk värmen på plattan så att lagens yta bara skälver lätt och låt sedan köttet sjuda tills det är mört, dvs.
När köttet är mört, det vill säga släpper från en stekgaffel, tar du ut formen, tar upp köttet och håller det varmt.
Köttet, mört och inte det minsta torrt, föll sönder i munnen, och jag började instinktivt skilja ut komponenterna i smaken.
När köttet är mört och jordärtskockorna mjuka blandar du alltsammans så att jordärtskockorna fungerar som redning av lagen.
Får med lock öfver sakta eld koka, tills köttet kännes väl mört, då det upplägges i en porslinsbunke eller en slät rund bleckform.
Låt alltsammans koka upp och minska sedan värmen så att vattenytan nätt och jämnt rör sig och låt köttet koka till det är mört, ca 1½–2 timmar.
Skinnet är krispigt och köttet sjunger mört av de litervis av gåsens eget fett som fått smälta ner över fibrerna under de många timmarnas tillagning.
En halv timme senare satt han med en förkolnad variant av indisk mört framför sig, så benig att det krävts ficklampa och pincett för att närma sig den.
På grytan lägges lock, och soppan bör på sakta eld jämt koka, tills köttet kännes mört och soppan har stark smak, då den silas genom hårsil och får sjunka.
Lägg tillbaka köttet och dess sky i woken och tillsätt till sist kokosmjölk, fisksås samt tamarindpasta och låt alltsammans småsjuda tills köttet är mört och ingredienserna kokat ihop.
Han behövde inte röra vid den krossade kroppen för att veta att den var geléaktig, som en bit mört kött där benen är borttagna, att torson var tillplattad, höfter och knäskålar pulvriserade.
Stocker använde också sin armada av omsorgsfullt inställda ugnar för att laga till kött enligt den sous-vide-metod som är så populär i dag, alltså långkok på mycket svag värme så att köttet blir mört och saftigt.
Två à tre oxsvansar, väl rengjorda, huggas i små bitar mellan lederna, sköljas, läggas i en förtent koppargryta full med vatten samt en liten hand salt att uppkoka och skummas, då en bit silleri och purjolök och några morötter, allt väl skrapadt, och sköljdt, iläggas, grytan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet kännes mört, då det upplägges att kallna; soppan silas genom hårsil att sjunka.
Då ett höns blifvit rengjordt och legat en stund i vatten, bör den i en koppargryta full med kallt vatten och litet salt uppkoka och skummas, hvarefter det med vanliga kryddor och rotsaker bör koka lyckt, tills köttet är mört, då det upptages; soppan silas genom hårsil, en sked smör, mjöl, hackad persilja och en half sked brynt socker böra fräsas i grytan samt påspädes med soppa litet i sänder under flitig vispning, kokas tills vid pass 2 1/2 lit.
Köttet sköljes i ljumt vatten, hvarefter det lägges i förtent koppargryta full med vatten samt en knapp hand salt, att uppkoka och skummas, då 2 teskedar hvitpepparkorn, 2 bitar ingefära, 2 purjolökar, en bit silleri, några morötter, jordärtskockor, en palsternacka, en half kålrot, några persiljerötter, allt skaladt och sköljdt, ilägges; soppan bör, med lock, öfver sakta eld koka, tills köttet är mört, men ej sönder, då det upptages och soppan silas genom hårsil.
Härtill tagas bringan och halsen af fåret, som knäckes och sköljes väl, lägges i en förtent koppargryta full med vatten, strös öfver med litet salt och bör uppkoka och skummas, då skalade och tvättade rotsaker och jordärtskockor, ett par rofvor eller en half kålrot i klyftor, två morötter, en rödbeta, en bit silleri, en ingefärsbit och några pepparkorn iläggas; soppan bör på sakta eld med lock koka, tills köttet är mört, då det upptages och soppan silas genom hårsil.
skall insaltas, kan hufvudet tagas, om det ej är alltför stort, allt detta sköljes väl, lägges i en förtent koppargryta, full med vatten, samt en hand salt att uppkoka och skummas, en sked socker, ett par klyftor kålrötter, silleri, purjo- eller rödlök, ett par persiljerötter, morötter och jordärtskockor, några pepparkorn och en bit ingefära iläggas; grytan bör lyckt koka, tills köttet kännes mört (skulle man behöfva späda under kokningen, bör detta ske med kokt vatten), då soppan silas genom hårsil.