Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Lektorn i en mening

Hans gestaltning av den vidrige lektorn Caligula i Alf Sjöbergs film »Hets« är en klassiker.
En gammal kemilärare som titulerades lektorn av sina kolleger och kallades för Molekylen av eleverna.
Morten Krogvold, en av Norges två lektorer i fotografi, har lärt sig perspektiv.

Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.

Wallenberg, Marcus, lektor 49.
En humanistisk lektor och en humanistisk professor.
Att din pappa är lektor och inte tycker om det du sysslar med, men inte säger det.
Din far var nykter och var ute och vandrade om söndagarna och jobbade som lektor.
Kanske berodde det positiva beskedet på deras lektor, Anders Tavelman, som hade haft tydliga sympatier för DDR.
tackat ja till en tjänst vid universitetet – som lektor vid en av Förenta staternas främsta institutioner för filosofi.
Någon motsvarighet till den sadistiske skolfuxen lektor Caligula från den av Ingmar Bergman författade filmen Hets fanns inte.
Maria, då lektor i portugisiska och italienska på olika europeiska universitet, och Panagiota, översättare från nio språk, besökte en krog i Schweiz som tog 37 € för en portion sniglar.
Peo Hansen är docent och lektor i statsvetenskap vid Linköpings universitet och har skrivit flera böcker om EU:s migrationspolitik och hur den förhåller sig till EU:s övergripande politiska ekonomi.
Särskilt svenskarna betraktades enligt den så kallade ”rasfrändskapsdoktrinen”, rapporterade Vilhelm Scharp, sedan 1928 lektor i svenska vid Berlins universitet, i en promemoria till Utrikesdepartementet.
Vid Karls begravning höll också PM vad som mest liknade ett politiskt brandtal, innan han avbröt sig, slog näven i kistan och djupt sorgsen drog sig tillbaka (enligt Carl-Magnus Wendt, lektor och kollega till Karl).
Det var i samband med en doktorsmiddag för en av hans kolleger, en skinntorr lektor i semantik; jag kommer ihåg att jämförelsen väckte oerhörd munterhet runt bordet och att Martin var mäkta stolt över sin fyndighet.
Oskar Pripp, lektor i etnologi vid Södertörns högskola, sysslar vanligtvis med frågor som rör kön och etnicitet, men hans fyra punkter om vad som kännetecknar vardagsrasism är inte helt oväsentliga i det här sammanhanget: 170.
Dessutom spelar det mindre roll eftersom det mest handlar om hur fint jag bor i min ”stora sexrumsvilla i Djursholm”, och att det anslaget inte kommer sig av att han i hemlighet vill bli arkitekt behöver man inte vara lektor vid journalisthögskolan för att räkna ut.