Krydda i en mening
Krydda med salt.
Krydda med salt och peppar.
Saffran och någon annan krydda.
Krydda gärna med en knivsudd salt.
Krydda med flingsalt efter stekningen.
) Krydda skinnsidan med salt och peppar.
Krydda skivorna med nymalen svartpeppar.
Det var en krydda som han började sakna.
Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.
Blanda färsen ordentligt och krydda med peppar.
Sautera lite till och krydda med salt och peppar.
Häll i vinägretten och krydda med salt och peppar.
) Pensla med citronolja och krydda med salt och peppar.
”Allt är okej”, sa hon, ”och med en extra krydda.
Skär laxfilén i tärningar och krydda med salt och peppar.
Krydda filéerna med salt och peppar och pensla med äggula.
Spänningsmomentet var en krydda man inte skulle underskatta.
En krydda i den socialdemokratiska minister- och ledarsfären.
– Höstmanövern fick en extra krydda som ingen hade planerat.
Kvällstidningarna gillar lite krydda för sina söndagsbilagor.
Tillsätt sellerikålen och krydda ordentligt med salt och peppar.
Vi behövde krydda med något mer påtagligt och symboliskt tungt.
Och dessutom som extra krydda: en psykopat till kvinnlig läkare.
Skyltar annonserade överallt: dagens extra krydda, Jubileumspokalen.
Krama ur vattnet, vänd dem i olivolja och krydda med salt och peppar.
Vi liksom, förstår du, vi måste ibland krydda upp saker och ting lite.
Krydda med salt och peppar och stek dem snabbt i en stek- eller grillpanna.
Torka av köttet och krydda det med salt och mosade inlagda grönpepparkorn.
Att hitta något lämpligt gift som jag kan krydda lilla mammas mediciner med.
Trötta efter den fattiga lunchen på soppa med nudlar och fiskhuvud som krydda.
Krydda med salt och peppar.
Saffran och någon annan krydda.
Krydda gärna med en knivsudd salt.
Krydda med flingsalt efter stekningen.
) Krydda skinnsidan med salt och peppar.
Krydda skivorna med nymalen svartpeppar.
Det var en krydda som han började sakna.
Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.
Blanda färsen ordentligt och krydda med peppar.
Sautera lite till och krydda med salt och peppar.
Häll i vinägretten och krydda med salt och peppar.
) Pensla med citronolja och krydda med salt och peppar.
”Allt är okej”, sa hon, ”och med en extra krydda.
Skär laxfilén i tärningar och krydda med salt och peppar.
Krydda filéerna med salt och peppar och pensla med äggula.
Spänningsmomentet var en krydda man inte skulle underskatta.
En krydda i den socialdemokratiska minister- och ledarsfären.
– Höstmanövern fick en extra krydda som ingen hade planerat.
Kvällstidningarna gillar lite krydda för sina söndagsbilagor.
Tillsätt sellerikålen och krydda ordentligt med salt och peppar.
Vi behövde krydda med något mer påtagligt och symboliskt tungt.
Och dessutom som extra krydda: en psykopat till kvinnlig läkare.
Skyltar annonserade överallt: dagens extra krydda, Jubileumspokalen.
Krama ur vattnet, vänd dem i olivolja och krydda med salt och peppar.
Vi liksom, förstår du, vi måste ibland krydda upp saker och ting lite.
Krydda med salt och peppar och stek dem snabbt i en stek- eller grillpanna.
Torka av köttet och krydda det med salt och mosade inlagda grönpepparkorn.
Att hitta något lämpligt gift som jag kan krydda lilla mammas mediciner med.
Trötta efter den fattiga lunchen på soppa med nudlar och fiskhuvud som krydda.
För honom var de kryddan i livet.
Och det var ju just publik som var kryddan i hennes sexliv.
Att det var ett gäng utlänningar skapade den där extra kryddan som han så ofta saknade.
Det perfekta grisfettet i korvarna ger svartpepparen en nyans jag aldrig känt hos den kryddan.
Jag visste att ett ord som galangal på matsedeln skulle driva Håkan till ursinne, så vi måste dölja den kryddan, hur det nu skulle gå till.
Matt blir som ett instrument för mig, och jag hoppar upp på hans rygg och rider honom genom staden, insuper den lokala kryddan och stöter på bifigurerna under resans gång.
Och det var ju just publik som var kryddan i hennes sexliv.
Att det var ett gäng utlänningar skapade den där extra kryddan som han så ofta saknade.
Det perfekta grisfettet i korvarna ger svartpepparen en nyans jag aldrig känt hos den kryddan.
Jag visste att ett ord som galangal på matsedeln skulle driva Håkan till ursinne, så vi måste dölja den kryddan, hur det nu skulle gå till.
Matt blir som ett instrument för mig, och jag hoppar upp på hans rygg och rider honom genom staden, insuper den lokala kryddan och stöter på bifigurerna under resans gång.
Sås med milda kryddor.
Han hade en massa kryddor.
sås med milda kryddor 236.
sin salva med alla dess kryddor.
I köket doftade det av kryddor.
Slår ihjäl kryddorna, alla kryddor.
Det är mer kryddor i korvarna i Ungern.
Hon doftade friskt och lite främmande av kryddor.
) socker samt kryddor efter smak och vispas en timme.
Jag såg strimmor av kryddor djupt intryckta i köttet.
Dessa kryddor upphängas knippvis i taket i ett varmt rum.
Skinkorna gnidas på köttsidan med följande kryddor: 50 gr.
Lax inlindad i stanniol med smör och kryddor och mycket dill.
Det doftade av kryddor och mat därute, en söt doft, lite tung.
Över alltsammans svävar en doft av kryddor, tjära och fotogen.
Det skulle lukta av kryddor och värme och kanske whisky i köket.
Från hans bruna rock utgick en behaglig doft av kryddor och tvål.
Dessa kryddor krossas och läggas kring kanten af krukan eller byttan.
Det var en klar och mustig sommarmorgon med förhöstens lätta kryddor.
I trappan luktade det av mat, någon obestämd rätt, nästan inga kryddor.
Hon öppnade burken med ananas, skivade banan och ost och tog fram kryddor.
Där fyllde de lastutrymmena med värdefulla kryddor som kanel och nejlikor.
Han har ett företag som sysslar med import av kryddor och olika pastasorter.
) florsiktadt socker, 12 äggulor och kryddor efter smak, vispas en timme, 320 gr.
Den liknade ingenting annat – vare sig blommor eller kryddor, citrus eller mysk.
Ett företag som importerade exotiska kryddor och livsmedel från fjärran länder.
Namn på allt från kryddor till kött och rengöringsmedel tog tid att få grepp om.
Stek däraf litet, och om det behöfves mera mjöl, kryddor och salt, så iröres det.
Samma sort löf, som i föregående beskrifning, samt dill, pepparrot och kryddor af: 12 gr.
Den nya var betydligt kryddigare, kryddor från hela världen, människor från hela världen.
Rummet doftade inte kryddor och hon kände heller inte några kvardröjande dofter av matlagning.
Han hade en massa kryddor.
sås med milda kryddor 236.
sin salva med alla dess kryddor.
I köket doftade det av kryddor.
Slår ihjäl kryddorna, alla kryddor.
Det är mer kryddor i korvarna i Ungern.
Hon doftade friskt och lite främmande av kryddor.
) socker samt kryddor efter smak och vispas en timme.
Jag såg strimmor av kryddor djupt intryckta i köttet.
Dessa kryddor upphängas knippvis i taket i ett varmt rum.
Skinkorna gnidas på köttsidan med följande kryddor: 50 gr.
Lax inlindad i stanniol med smör och kryddor och mycket dill.
Det doftade av kryddor och mat därute, en söt doft, lite tung.
Över alltsammans svävar en doft av kryddor, tjära och fotogen.
Det skulle lukta av kryddor och värme och kanske whisky i köket.
Från hans bruna rock utgick en behaglig doft av kryddor och tvål.
Dessa kryddor krossas och läggas kring kanten af krukan eller byttan.
Det var en klar och mustig sommarmorgon med förhöstens lätta kryddor.
I trappan luktade det av mat, någon obestämd rätt, nästan inga kryddor.
Hon öppnade burken med ananas, skivade banan och ost och tog fram kryddor.
Där fyllde de lastutrymmena med värdefulla kryddor som kanel och nejlikor.
Han har ett företag som sysslar med import av kryddor och olika pastasorter.
) florsiktadt socker, 12 äggulor och kryddor efter smak, vispas en timme, 320 gr.
Den liknade ingenting annat – vare sig blommor eller kryddor, citrus eller mysk.
Ett företag som importerade exotiska kryddor och livsmedel från fjärran länder.
Namn på allt från kryddor till kött och rengöringsmedel tog tid att få grepp om.
Stek däraf litet, och om det behöfves mera mjöl, kryddor och salt, så iröres det.
Samma sort löf, som i föregående beskrifning, samt dill, pepparrot och kryddor af: 12 gr.
Den nya var betydligt kryddigare, kryddor från hela världen, människor från hela världen.
Rummet doftade inte kryddor och hon kände heller inte några kvardröjande dofter av matlagning.
Strö över saltet och kryddorna.
Om man vill, kunna kryddorna uteslutas.
Slår ihjäl kryddorna, alla kryddor.
På kryddorna hälles åter ätticka till framtida behof.
Under arbetet med gåsleverrätten lekte jag med kryddorna.
Och sen har vi kryddorna som vi använder när vi tillagar fisken.
Skrapa sedan av kryddorna och skär filén i ca 1 cm stora tärningar.
Nu har man de förut stötta kryddorna, alla väl blandade och siktade, i ordning.
På kryddorna hälles åter ättika, och kan det förnyas, så länge någon smak finnes kvar.
I köket stod kryddorna i bokstavsordning och mitt på matbordet stod en magnifik blombukett i den röd-gula färgskalan.
Alla kryddorna stötas groft och torkas i svag värme (ty annars möglar ättikan), läggas i en stor butelj, hvarpå slås 5 lit.
Jag skrev en lista på kryddorna i min anteckningsbok, och nästa dag gick jag igenom den med Fiseha för att se om jag hade träffat rätt.
Lägg ett lufttätt lock på och ställ alltsammans kallt i minst 12 timmar så att aromerna från kvittenskalet, kryddorna och örterna kan tränga in i köttet.
”Rosta kryddorna i en stekpanna först, annars kan ni strunta i dem”, brukade Giggs säga när han lagade till en curryrätt åt personalen på Victoria Jungfrau.
Jag tänkte inte bli berusad inför hans blickar, men kryddorna och vodkan tog udden av den våg av förtvivlan som jag kände nu när tiden för hans avresa närmade sig.
Maten som kom från köket den kvällen var klassisk alltigenom – lax, filé mignon, anka – men smakerna, kryddorna och uppläggningen liknade ingenting jag någonsin hade ätit tidigare.
I en stenburk läggas melon- eller gurkklyftorna med kullriga sidan ner, hvarefter lagen genom durkslag öfversilas (kryddorna gömmas till annat behof) och en linneduk lägges dubbel öfver burken.
På botten af kärlet lägges ett lager salt, därpa hälften af kryddorna, så köttet tätt bredvid hvartannat, att det fyller kärlet, återstoden af kryddorna därpå samt ett saltlager öfverst.
Sirap och ättika kokas upp i förtent kärl och skummas, hvarefter kryddorna iläggas, att på sakta eld koka, tills de lämnat litet smak, då de afsilas; ättikan tillökas och ställes att kallna.
) socker, en bit kanel, ett pomerausskal, några löf muskotblomma, litet hel hvitpeppar samt tre bitar sönderskuren ingefära; detta får på sakta eld i förtent panna koka tills ättikan har smak af kryddorna.
) socker, ett halstradt äpple samt en vispad ägghvita - vinet med kryddorna upphettas i en glacerad gryta eller kopparpanna - det upphälles därefter i en skål att stå en stund, hvarefter det silas genom hårsil och drickes varmt.
(3 kvarter) vinättika, en half matsked hel muskotblomma, en stor bit kanel, tre bitar sönderskuren ingefära, en half sked hel hvitpeppar och sex nejlikor kokas i en stengryta eller förtent kopparpanna en sockerlag, som har stark smak af kryddorna.
Kryddorna gömmas tills några dagar härefter, då man uppkokar lag och kryddor, detta förnyas efter åtta dagar; skulle nu lagen ej stå öfver svamparna, så tillökas den något litet med kokad ättika och socker, burkarna ombindas med papper och förvaras.
Bitarna klappas därefter i linne, nedläggas i en kastrull med stött hvitpeppar, ingefära, nejlikor och lagerblad, litet af hvarje, en skalad lök, salt, ett par citronskifvor, ett par anjovis eller en bit holländsk sill, färsk dill, ett dricksglas franskt vin, så mycket vatten, att det nätt och jämt står öfver fisken, hvarefter den bör koka, tills bitarna kännas mjuka och spadet får smak af kryddorna; mera salt pålägges, om det behöfves.
Om tillgång finnes på flera sorter kött, tages ox-, kalf- och fårkött, halsar af fågel och ett par gäddhufvuden och kokas med ett par ingefärsklyftor, några starkpepparkorn samt helt litet cayennepeppar i en så stor gryta eller kittel, att ingen spädning behöfves; sedan den, väl skummad vid uppkokningen, innan kryddorna blifvit ilagda, har kokat omkring 3 à 4 timmar, uppsilas den och bör sjunka; litet mjöl fräses med något af det feta skummet samt litet socker, hvarefter spadet, utan alltför mycket fett, åter ihälles att uppkoka, då fint skurna strimlor af morötter, rötter, palsternackor, jordärtskockor och något silleri iläggas att en knapp halftimme koka; finhackad persilja samt 2 skedar madeira läggas i skålen, hvari soppan serveras.
Om man vill, kunna kryddorna uteslutas.
Slår ihjäl kryddorna, alla kryddor.
På kryddorna hälles åter ätticka till framtida behof.
Under arbetet med gåsleverrätten lekte jag med kryddorna.
Och sen har vi kryddorna som vi använder när vi tillagar fisken.
Skrapa sedan av kryddorna och skär filén i ca 1 cm stora tärningar.
Nu har man de förut stötta kryddorna, alla väl blandade och siktade, i ordning.
På kryddorna hälles åter ättika, och kan det förnyas, så länge någon smak finnes kvar.
I köket stod kryddorna i bokstavsordning och mitt på matbordet stod en magnifik blombukett i den röd-gula färgskalan.
Alla kryddorna stötas groft och torkas i svag värme (ty annars möglar ättikan), läggas i en stor butelj, hvarpå slås 5 lit.
Jag skrev en lista på kryddorna i min anteckningsbok, och nästa dag gick jag igenom den med Fiseha för att se om jag hade träffat rätt.
Lägg ett lufttätt lock på och ställ alltsammans kallt i minst 12 timmar så att aromerna från kvittenskalet, kryddorna och örterna kan tränga in i köttet.
”Rosta kryddorna i en stekpanna först, annars kan ni strunta i dem”, brukade Giggs säga när han lagade till en curryrätt åt personalen på Victoria Jungfrau.
Jag tänkte inte bli berusad inför hans blickar, men kryddorna och vodkan tog udden av den våg av förtvivlan som jag kände nu när tiden för hans avresa närmade sig.
Maten som kom från köket den kvällen var klassisk alltigenom – lax, filé mignon, anka – men smakerna, kryddorna och uppläggningen liknade ingenting jag någonsin hade ätit tidigare.
I en stenburk läggas melon- eller gurkklyftorna med kullriga sidan ner, hvarefter lagen genom durkslag öfversilas (kryddorna gömmas till annat behof) och en linneduk lägges dubbel öfver burken.
På botten af kärlet lägges ett lager salt, därpa hälften af kryddorna, så köttet tätt bredvid hvartannat, att det fyller kärlet, återstoden af kryddorna därpå samt ett saltlager öfverst.
Sirap och ättika kokas upp i förtent kärl och skummas, hvarefter kryddorna iläggas, att på sakta eld koka, tills de lämnat litet smak, då de afsilas; ättikan tillökas och ställes att kallna.
) socker, en bit kanel, ett pomerausskal, några löf muskotblomma, litet hel hvitpeppar samt tre bitar sönderskuren ingefära; detta får på sakta eld i förtent panna koka tills ättikan har smak af kryddorna.
) socker, ett halstradt äpple samt en vispad ägghvita - vinet med kryddorna upphettas i en glacerad gryta eller kopparpanna - det upphälles därefter i en skål att stå en stund, hvarefter det silas genom hårsil och drickes varmt.
(3 kvarter) vinättika, en half matsked hel muskotblomma, en stor bit kanel, tre bitar sönderskuren ingefära, en half sked hel hvitpeppar och sex nejlikor kokas i en stengryta eller förtent kopparpanna en sockerlag, som har stark smak af kryddorna.
Kryddorna gömmas tills några dagar härefter, då man uppkokar lag och kryddor, detta förnyas efter åtta dagar; skulle nu lagen ej stå öfver svamparna, så tillökas den något litet med kokad ättika och socker, burkarna ombindas med papper och förvaras.
Bitarna klappas därefter i linne, nedläggas i en kastrull med stött hvitpeppar, ingefära, nejlikor och lagerblad, litet af hvarje, en skalad lök, salt, ett par citronskifvor, ett par anjovis eller en bit holländsk sill, färsk dill, ett dricksglas franskt vin, så mycket vatten, att det nätt och jämt står öfver fisken, hvarefter den bör koka, tills bitarna kännas mjuka och spadet får smak af kryddorna; mera salt pålägges, om det behöfves.
Om tillgång finnes på flera sorter kött, tages ox-, kalf- och fårkött, halsar af fågel och ett par gäddhufvuden och kokas med ett par ingefärsklyftor, några starkpepparkorn samt helt litet cayennepeppar i en så stor gryta eller kittel, att ingen spädning behöfves; sedan den, väl skummad vid uppkokningen, innan kryddorna blifvit ilagda, har kokat omkring 3 à 4 timmar, uppsilas den och bör sjunka; litet mjöl fräses med något af det feta skummet samt litet socker, hvarefter spadet, utan alltför mycket fett, åter ihälles att uppkoka, då fint skurna strimlor af morötter, rötter, palsternackor, jordärtskockor och något silleri iläggas att en knapp halftimme koka; finhackad persilja samt 2 skedar madeira läggas i skålen, hvari soppan serveras.