Krokfjälster i en mening
Det arbetas åter en stund, hvarefter det sedan stoppas i krokfjälster, 4 decimet.
(1 aln) långa krokfjälster, som omknytas med båda ändarna tillsammans och hängas några i sänder på ett slefskaft i en kokande vattengryta med salt, att skinnet förvälles; de upphängas därefter att torka.
Korfmaten arbetas mycket väl, profvas om den har tillräcklig salt- och krydd- smak, hvarefter den stoppas i krokfjälster, hvilka, hopbundna i bägge ändar, rökas i två dagar, emedan den ej håller sig länge färsk.
Af oxkött, fläskkött samt halfkokt potatis (rifven kall) tages lika delar, kött och fläsk hackas och bultas väl, hvarefter spädes med uppkokt kallnad mjölk kryddor och salt efter smak; stoppas i krokfjälster; den håller sig som rökt länge, men kan äfven som färsk förvaras i svalt rum 1 I dagar eller längre, om benbuljong hälles öfver.
Köttet hackas och bultas väl, hvarefter fläsktärningarna, den rifna potatisen, kryddor och salt efter smak, samt så mycket kokt kallnad mjölk att det blir som den lösaste deg, detta stoppas i krokfjälster, korfven förvaras i en stor kruka eller bytta med litet salt emellan hvarje hvarf; den kan ock förvaras på så sätt, att den upphänges med segelgarn i ett bodtak.
(1 aln) långa krokfjälster, som omknytas med båda ändarna tillsammans och hängas några i sänder på ett slefskaft i en kokande vattengryta med salt, att skinnet förvälles; de upphängas därefter att torka.
Korfmaten arbetas mycket väl, profvas om den har tillräcklig salt- och krydd- smak, hvarefter den stoppas i krokfjälster, hvilka, hopbundna i bägge ändar, rökas i två dagar, emedan den ej håller sig länge färsk.
Af oxkött, fläskkött samt halfkokt potatis (rifven kall) tages lika delar, kött och fläsk hackas och bultas väl, hvarefter spädes med uppkokt kallnad mjölk kryddor och salt efter smak; stoppas i krokfjälster; den håller sig som rökt länge, men kan äfven som färsk förvaras i svalt rum 1 I dagar eller längre, om benbuljong hälles öfver.
Köttet hackas och bultas väl, hvarefter fläsktärningarna, den rifna potatisen, kryddor och salt efter smak, samt så mycket kokt kallnad mjölk att det blir som den lösaste deg, detta stoppas i krokfjälster, korfven förvaras i en stor kruka eller bytta med litet salt emellan hvarje hvarf; den kan ock förvaras på så sätt, att den upphänges med segelgarn i ett bodtak.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.