Kolhydrater i en mening
7 g kolhydrater och 2.
Några kolhydrater syns inte till.
Mycket grönsaker och bra kolhydrater.
Vi hade inte fått i oss dagsbehovet av kolhydrater.
Fett mättar på ett sätt som kolhydrater inte gör.
Hon blev vegetarian och vägrade äta snabba kolhydrater.
Grönsaker som växer under jord innehåller mer kolhydrater.
Kolhydrater omvandlas till glukos, som kräver insulin för att brytas ner.
Potatis innehåller därför betydligt mer kolhydrater än exempelvis spenat.
Undvik i möjligaste mån att hamna i en cirkel där du konstant kickar på kolhydrater.
Blandningen av den feta fisken och äggen mättar länge, mycket längre än vad kolhydrater gör.
Det var som med golfen, när man kände att orken och koncentrationen svek, så gällde det att stoppa i sig snabba kolhydrater.
Om du äter för lite protein och fett och för mycket kolhydrater kommer du att vara ständigt hungrig, vilket om inte annat är opraktiskt.
Fettsnåla varianter av olika livsmedel har dessutom, vilket redan påpekats, en tendens att innehålla mer kolhydrater än de fetare varianterna.
Växtletarna hade försökt hitta kardborre, vilka det egentligen inte var säsong för, men ändå innehöll rötterna rikliga mängder kolhydrater.
Vid ett konstant lågt intag av kolhydrater uppnår man en jämnare energinivå och fenomenet »sockerbrist« blir som en första bonus helt eliminerat.
Kan jag få lax, fast halstrad, och utan såsen, och jag skulle vilja ha ångkokta grönsaker i stället för potatismos, jag försöker sluta med kolhydrater.
En hypotes som framförs i olika sammanhang är att problemet med att äta enligt den klassiska kostpyramiden är att vi äter en väldigt stor andel kolhydrater.
Somlig snacksmat innehåller onekligen en del mättande fett, men bara undantagsvis proteiner och i stort sett alltid mängder av kolhydrater (som inte bara kommer från fullkorn).
Hon tycker verkligen att hon tänker på sin hälsa, och hon skulle bli mycket upprörd om hon visste att hennes yoghurt innehåller nästan lika mycket snabba kolhydrater som läsk.
Det är uppenbarligen så att jag får i mig mer energi (alternativt kolhydrater, beroende på hur man ser det) än vad just jag skulle behöva för att väga ett obestämt antal kilo mindre.
Min personliga uppfattning är att skräcken för fett och den relativa acceptansen för alla slags kolhydrater bidrar till paradoxen att vi äter »nyttigare« – återigen citattecken – och blir tyngre.
Det beror på att växtdelen under jordnivån egentligen är ett matpaket som växten ska leva av under det efterföljande året och att kolhydrater i en eller annan form är det sätt att lagra energi på som växter föredrar.
Ett relativt neutralt sätt att betrakta övervikt är som sagt att säga att somliga har en genuppsättning som gör att de kan gå upp i vikt, och om de äter mer än ett visst antal kalorier eller kolhydrater så går de också upp i vikt.
Våra förfäder åt – förutom stora mängder protein och fett – kolhydrater i form av uppskattningsvis 150 olika typer av växter, rötter, blad, svampar och örter varje vecka, och deras protein- och fettkällor var också mycket varierade.
Somliga är extremt insatta i vad olika sorters mat innehåller i termer av fett, kolhydrater och kalorier, men ganska många lutar sig mot en allmän känsla av vad som är nyttigt eller vad som påstås vara nyttigt på förpackningar och i reklamen.
Hon och jag har inte riktigt samma inställning till sådant som fett, kolhydrater och BMI-tabeller men ändå finner jag hennes råd i stort sett förnuftiga, inte minst den checklista som hon bifogar till hjälp för den som trots allt vill prova en modediet.
(Under tiden lade jag av mitt sätt att enögt fokusera enbart på kalorier och gick över till att fundera mer över fördelningen mellan fett, kolhydrater och protein, men det kommer jag inte att uppehålla mig särskilt mycket vid i den här framställningen.
Jag tycker att den infallsvinkeln är tillräckligt intressant för att genomlysas mer ordentligt än vad som sker i den forskning som redovisas i kvällstidningarnas dietistchattar (vilka ofta tar sitt avstamp i det korrekta men inte helt relevanta konstaterandet att man inte mår bra om man för evigt utesluter alla kolhydrater ur kosten).
Hon äter sin müslibar utan att reflektera över att det är en hjälpligt maskerad Japp och dricker sin yoghurtdryck utan att veta att den är lika full av snabba kolhydrater som sockersötad läsk, och hon är antagligen helt ovetande om att fett inte är ett gift utan något livsnödvändigt som dessutom har den uppenbara fördelen att man blir mätt av det.
«30 Alldeles oavsett hur man ställer sig till de konkreta råden om fett och kolhydrater så är det fantastiskt upplyftande att höra någon som uttryckligen förespråkar en kosthållningsmodell och samtidigt påpekar att om du verkligen följer den här modellen och ändå inte går ner i vikt, så är det inte fel på dig – det är kanske så här du ska vara.
Några kolhydrater syns inte till.
Mycket grönsaker och bra kolhydrater.
Vi hade inte fått i oss dagsbehovet av kolhydrater.
Fett mättar på ett sätt som kolhydrater inte gör.
Hon blev vegetarian och vägrade äta snabba kolhydrater.
Grönsaker som växer under jord innehåller mer kolhydrater.
Kolhydrater omvandlas till glukos, som kräver insulin för att brytas ner.
Potatis innehåller därför betydligt mer kolhydrater än exempelvis spenat.
Undvik i möjligaste mån att hamna i en cirkel där du konstant kickar på kolhydrater.
Blandningen av den feta fisken och äggen mättar länge, mycket längre än vad kolhydrater gör.
Det var som med golfen, när man kände att orken och koncentrationen svek, så gällde det att stoppa i sig snabba kolhydrater.
Om du äter för lite protein och fett och för mycket kolhydrater kommer du att vara ständigt hungrig, vilket om inte annat är opraktiskt.
Fettsnåla varianter av olika livsmedel har dessutom, vilket redan påpekats, en tendens att innehålla mer kolhydrater än de fetare varianterna.
Växtletarna hade försökt hitta kardborre, vilka det egentligen inte var säsong för, men ändå innehöll rötterna rikliga mängder kolhydrater.
Vid ett konstant lågt intag av kolhydrater uppnår man en jämnare energinivå och fenomenet »sockerbrist« blir som en första bonus helt eliminerat.
Kan jag få lax, fast halstrad, och utan såsen, och jag skulle vilja ha ångkokta grönsaker i stället för potatismos, jag försöker sluta med kolhydrater.
En hypotes som framförs i olika sammanhang är att problemet med att äta enligt den klassiska kostpyramiden är att vi äter en väldigt stor andel kolhydrater.
Somlig snacksmat innehåller onekligen en del mättande fett, men bara undantagsvis proteiner och i stort sett alltid mängder av kolhydrater (som inte bara kommer från fullkorn).
Hon tycker verkligen att hon tänker på sin hälsa, och hon skulle bli mycket upprörd om hon visste att hennes yoghurt innehåller nästan lika mycket snabba kolhydrater som läsk.
Det är uppenbarligen så att jag får i mig mer energi (alternativt kolhydrater, beroende på hur man ser det) än vad just jag skulle behöva för att väga ett obestämt antal kilo mindre.
Min personliga uppfattning är att skräcken för fett och den relativa acceptansen för alla slags kolhydrater bidrar till paradoxen att vi äter »nyttigare« – återigen citattecken – och blir tyngre.
Det beror på att växtdelen under jordnivån egentligen är ett matpaket som växten ska leva av under det efterföljande året och att kolhydrater i en eller annan form är det sätt att lagra energi på som växter föredrar.
Ett relativt neutralt sätt att betrakta övervikt är som sagt att säga att somliga har en genuppsättning som gör att de kan gå upp i vikt, och om de äter mer än ett visst antal kalorier eller kolhydrater så går de också upp i vikt.
Våra förfäder åt – förutom stora mängder protein och fett – kolhydrater i form av uppskattningsvis 150 olika typer av växter, rötter, blad, svampar och örter varje vecka, och deras protein- och fettkällor var också mycket varierade.
Somliga är extremt insatta i vad olika sorters mat innehåller i termer av fett, kolhydrater och kalorier, men ganska många lutar sig mot en allmän känsla av vad som är nyttigt eller vad som påstås vara nyttigt på förpackningar och i reklamen.
Hon och jag har inte riktigt samma inställning till sådant som fett, kolhydrater och BMI-tabeller men ändå finner jag hennes råd i stort sett förnuftiga, inte minst den checklista som hon bifogar till hjälp för den som trots allt vill prova en modediet.
(Under tiden lade jag av mitt sätt att enögt fokusera enbart på kalorier och gick över till att fundera mer över fördelningen mellan fett, kolhydrater och protein, men det kommer jag inte att uppehålla mig särskilt mycket vid i den här framställningen.
Jag tycker att den infallsvinkeln är tillräckligt intressant för att genomlysas mer ordentligt än vad som sker i den forskning som redovisas i kvällstidningarnas dietistchattar (vilka ofta tar sitt avstamp i det korrekta men inte helt relevanta konstaterandet att man inte mår bra om man för evigt utesluter alla kolhydrater ur kosten).
Hon äter sin müslibar utan att reflektera över att det är en hjälpligt maskerad Japp och dricker sin yoghurtdryck utan att veta att den är lika full av snabba kolhydrater som sockersötad läsk, och hon är antagligen helt ovetande om att fett inte är ett gift utan något livsnödvändigt som dessutom har den uppenbara fördelen att man blir mätt av det.
«30 Alldeles oavsett hur man ställer sig till de konkreta råden om fett och kolhydrater så är det fantastiskt upplyftande att höra någon som uttryckligen förespråkar en kosthållningsmodell och samtidigt påpekar att om du verkligen följer den här modellen och ändå inte går ner i vikt, så är det inte fel på dig – det är kanske så här du ska vara.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.
Hanen väste men tog emot de utsträckta kolhydraterna.
Det gör däremot inte kolhydraterna i ett berg med kokt potatis eller en stor portion havregrynsgröt! Oavsett vad traditionen i vår kost påbjuder.
Vitt bröd med skinka, ända sedan igår kväll, jag kunde föreställa mig hur barnet vältrade sig bland de uppsvällda kolhydraterna och jag struntade i det också.
Det gör däremot inte kolhydraterna i ett berg med kokt potatis eller en stor portion havregrynsgröt! Oavsett vad traditionen i vår kost påbjuder.
Vitt bröd med skinka, ända sedan igår kväll, jag kunde föreställa mig hur barnet vältrade sig bland de uppsvällda kolhydraterna och jag struntade i det också.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.