Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Knaprig i en mening

På matsedeln kallade vi det för knaprig lax med apelsinbuljong och grillad fänkål.
Jag visste hur man bryner kött i en gjutjärnspanna på stark värme så att ytan blir knaprig.
Ytan var knaprig och de stora bitarna som låg bredvid såg ut att vara så möra att de smälte i munnen.
Sätt in steken i ugnen och låt den stå under grillen i 10–15 minuter tills svålen är knaprig och gyllenbrun.
Uppflugen på en stol med två svällande huvudkuddar på, drog Angel ut en knaprig remsa ur sin club sandwich och frågade Tom: ”Var kommer bacon ifrån?”.
”Sedan jag var här sist”, berättade jag för honom, ”har jag ätit en underbar rostbiffsmörgås och en knaprig inlagd gurka som förmodligen inte var förgiftad.
”Hjälp mig nu – mer smör? Mindre vitlök? För knaprig? Inte tillräckligt söt?” Hon hjälpte mig inte på traven, hon ville att jag skulle komma på det själv.

Fläskesteg, med knaprig svål, öl och rädsla byggde detta nyrasistiska folks för stora magar, tänker Malin, samtidigt som taxin stannar utanför ett nedgånget trevåningshus i jugendstil.
Jag hyrde ett etiopiskt ställe som jag hade varit på många gånger och ordnade en avsmakningsmiddag för fyrtio dollar: sallad på ugnsstekt anka med sötpotatis och sylt- och hasselnötsvinägrett; knaprig lax med apelsinrostad fänkål och lila spenat.
Annars är det inte värt det – lärlingsåren, pengarna som aldrig blir mycket att skryta med, otacksamma gäster, hopplösa oduglingar som måste utföra alla detaljer prickfritt, annars går det åt skogen, för att inte tala om råvarornas primadonnabeteende – de nödbedda äggvitorna som kanske inte låter sig vispas upp ordentligt en dag, potatisen som bestämmer att det är i dag den ska bränna vid eller inte bli knaprig när man steker den, tomaterna som inte har mognat på grund av en oväntad köldknäpp.
Stek baconskivorna knapriga och gyllenbruna i klarnat smör på måttlig värme.
Kalla, knapriga grönsaker, jäst sås och tunna fiskskivor som smälte i munnen.
Stek dessa på medelvärme i lite klarnat smör så att de blir gyllenbruna och knapriga.
Låt vaktelbrösten vila och stek under tiden låren gyllenbruna och knapriga på skinnsidan.
Stek baconskivorna gyllenbruna och knapriga och låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
Jacob gjorde majsbröd, omeletter med ost och persilja och knapriga potatisklyftor med en nypa löksalt.
Skär baconskivorna diagonalt i 3 delar, stek dem gyllenbruna och knapriga och lägg dem sedan på en bit hushållspapper.
Häll en skvätt olivolja i en stekpanna och stek baconstavarna på medelvarm platta tills de är knapriga och gyllenbruna.
Hur skulle det vara att koka slätvar i misobuljong? Tänk om man skulle lägga halstrad lax i knapriga vårrullar? Det gick inte an att jag öppet kom med liknande förslag, men idéerna rann fram hela tiden så jag skrev ner dem.
Från kanten av tegeltaket såg en kråka på, slog med näbben och kraxade, som om den misstänkte att jag hade kommit för att lägga beslag på alla knapriga skalbaggar och annan mager föda den livnärde sig på i detta uttorkade land.
Han kom oftast hem i mörkret när tiden mer passade för vickning, men ingen väntade med knapriga prinskorvar och Jansson och ägghalvor, lagrad Svecia med knäckebröd, ojämna hemrullade köttbullar, en mimosasallad, en liten ugnsform falska kräftor, en glasburk inlagd löksill, två orensade böcklingar på ett fat.

Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.

Stek baconet knaprigt på grillen och spara det till salladen.
Stek baconet gyllenbrunt och knaprigt, låt det rinna av på en bit hushållspapper och smula det över salladen.
Hon valde ut bitar åt mig som bestod av lika mycket knaprigt skinn som kött, somliga med fett på, andra magra.
Grilla skinnet knaprigt och gyllenbrunt i ca 8–9 minuter, vänd dem och grilla dem även en stund på köttsidan.
Och utanför matsalen fick jag bekanta mig med hundkött (illa), ormkött (värre) och rostad gräshoppa (knaprigt).
Låt köttet steka på låg värme tills fettet har smält och skinnet är gyllenbrunt och knaprigt, ca 8–10 minuter.
Vi är skapade så att vi uppskattar sött, fett, salt, beskt och surt, intressanta smakbrytningar, knaprigt, mjukt, smältande, varmt, kallt, pärlande och segt; nytt och spännande eller gamla invanda och trösterika smaker.