Kärnhuset i en mening
Skär varje äpple i fyra klyftor och ta bort kärnhuset.
Skölj äpplet, avlägsna kärnhuset och skär i små bitar.
Skala päronen och ta bort kärnhuset med ett parisiennejärn.
Avlägsna kärnhuset och skär sedan äpplena i små tärningar.
Då alla äro skalade, rifvas de, dock så att ej kärnhuset följer med.
(1 kappe) skalade äpplen, skurna i klyftor (kärnhuset borttages), tages 400 gr.
Man håller hårdt om äpplet, jämt öfver kärnhuset, och drager försiktigt ur det.
1 kg mogna kvitten, skalade, med kärnhuset borttaget och varje frukt skuren i fyra klyftor.
För in kniven och skär runt kärnhuset medan du rullar den liggande paprikan på skärbrädan.
Sexton stycken stora och goda äpplen skalas, skäras från kärnhuset och kokas med 8 centilit.
Goda, lösa äpplen skalas och skäras i skifvor rundt ikring, att ej något af kärnhuset följer med.
Stora goda äpplen skalas, och kärnhuset uttages med ett rundt håligt järn, slipadt i ena ändan samt med ett skaft i den andra.
Tag stora skalade äpplen, som skäras i tärningar, men akta att ej något af kärnhuset följer med, skär hvetebröd äfven i tärningar, tag af hvardera 45 centilit.
Äpplena skalas, klyfvas i fyra delar, kärnhuset borttages väl, och på rena torkollor eller groft papper i långpannor ställes den ena klyftan vid den andra, att i svag värme torka.
Tag stora, skalade äpplen, skär dem midt itu och tag ur kärnhuset, koka dem i ett spetsglas franskt eller madeiravin, tillräckligt socker och helt litet vatten, blott så att de blifva halfkokade, hvarefter de tagas upp att kallna.
(halft kvarter) söt mjölk, litet socker och 3 ägg, eller 2, om de äro stora, vispas med godt hvetemjöl en tjock välling, stora, skalade äpplen, skurna i skifvor och kärnhuset urtaget, doppas i smeten och kokas sedan i skiradt smör; man bör hafva en låg kastrull härtill, så få många bakelser rum på en gång.
Vispa vanlig pannkakssmet med några ägg och litet skiradt smör; tag goda äppen och skär i skifvor, att kärnhuset ej följer med; lägg det i smeten tillika med litet socker att det blir bra tjockt; smörj en form med smör och strö med bröd, häll smeten däri, strö skorpor öfver och låt kakan gräddas i svag värme.
Skölj äpplet, avlägsna kärnhuset och skär i små bitar.
Skala päronen och ta bort kärnhuset med ett parisiennejärn.
Avlägsna kärnhuset och skär sedan äpplena i små tärningar.
Då alla äro skalade, rifvas de, dock så att ej kärnhuset följer med.
(1 kappe) skalade äpplen, skurna i klyftor (kärnhuset borttages), tages 400 gr.
Man håller hårdt om äpplet, jämt öfver kärnhuset, och drager försiktigt ur det.
1 kg mogna kvitten, skalade, med kärnhuset borttaget och varje frukt skuren i fyra klyftor.
För in kniven och skär runt kärnhuset medan du rullar den liggande paprikan på skärbrädan.
Sexton stycken stora och goda äpplen skalas, skäras från kärnhuset och kokas med 8 centilit.
Goda, lösa äpplen skalas och skäras i skifvor rundt ikring, att ej något af kärnhuset följer med.
Stora goda äpplen skalas, och kärnhuset uttages med ett rundt håligt järn, slipadt i ena ändan samt med ett skaft i den andra.
Tag stora skalade äpplen, som skäras i tärningar, men akta att ej något af kärnhuset följer med, skär hvetebröd äfven i tärningar, tag af hvardera 45 centilit.
Äpplena skalas, klyfvas i fyra delar, kärnhuset borttages väl, och på rena torkollor eller groft papper i långpannor ställes den ena klyftan vid den andra, att i svag värme torka.
Tag stora, skalade äpplen, skär dem midt itu och tag ur kärnhuset, koka dem i ett spetsglas franskt eller madeiravin, tillräckligt socker och helt litet vatten, blott så att de blifva halfkokade, hvarefter de tagas upp att kallna.
(halft kvarter) söt mjölk, litet socker och 3 ägg, eller 2, om de äro stora, vispas med godt hvetemjöl en tjock välling, stora, skalade äpplen, skurna i skifvor och kärnhuset urtaget, doppas i smeten och kokas sedan i skiradt smör; man bör hafva en låg kastrull härtill, så få många bakelser rum på en gång.
Vispa vanlig pannkakssmet med några ägg och litet skiradt smör; tag goda äppen och skär i skifvor, att kärnhuset ej följer med; lägg det i smeten tillika med litet socker att det blir bra tjockt; smörj en form med smör och strö med bröd, häll smeten däri, strö skorpor öfver och låt kakan gräddas i svag värme.
Stora goda äpplen skalas, kärnhusen urtagas med äppelborr eller spritspipa, dock så försiktigt att ej äpplet går sönder; de kastas strax i vatten, för att ej mörkna.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.