Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Hämningslöst i en mening

Hon betedde sig ju hämningslöst.
De var hämningslöst hänsynslösa.
Ingen skulle få mig att skratta så hämningslöst.
Då blir hon intolerant, far ut grovt och hämningslöst.
Under rusen deltog hon hämningslöst i sektens sexorgier.
Jag citerar recensionerna hämningslöst och med en känsla av triumf.
Jag har nästan alltid hämningslöst tackat ja till luncher och middagar.

Patienter på soffan hade nämligen gjort hämningslöst tidningsläsande ännu lättare.
Den som hämningslöst prisar svensk sjukvård råkar inte illa ut i debatten eller karriären.
Han sticker helt enkelt handen i den hämningslöst gråtande kvinnans kjolficka och tar nyckeln.
När de älskade gjorde de det vildsint och hämningslöst, och det var de som skälvde, inte marken.
Men Goebbels fortsatte att hämningslöst utnyttja sin maktposition för att få de kvinnor han ville.
När han kunde bejaka sitt svarta hjärta och fritt och hämningslöst beljuga alla som stod i hans väg.
Man ställer dem – till exempel i en intervju – inför ett hämningslöst eller utmanande påstående.
Han kände hur knogarna träffade skallbenet, kände hur skönt det kändes att få slå någon hämningslöst.
# Jag har hämningslöst drivit ett antal käpphästar i intervjuarbetet, framför allt på TV8 och på Axess TV.
Man kan hämningslöst spekulera om en makthavares drivkrafter och ifrågasätta hans intellektuella hederlighet.
Man skulle kunna tro att Johnson-koncernen, med sina resurser, kunde satsa hämningslöst på eskapader som Axess TV.
Makthavare på ärvd och hög nivå kan hämningslöst arbeta för att nå de mål som är knutna till självcentreringen.
I ärlighetens namn hade hon inte ens försökt följa den lite grann utan istället ägnat sig åt hämningslöst tröstätande.

Han vill nu ta henne själv helt hämningslöst och Y ber om att få bli tagen hårt för det är bara på så sätt hon kan komma.
Hans syster skulle döda hämningslöst, utan en tanke på konsekvenser, och hon skulle snart bli ett fall att ta upp inför Rådet.
Birgit tryckte näsduken mot munnen och grät hämningslöst utan att ägna en tanke åt att mascaran nu rann i strömmar nerför hennes kinder.
Gustaf har för övrigt tagit avstånd från de mest krigiska jägarna, som författaren Jan Guillou, de som tycks njuta hämningslöst av dödandet.
Ibland har hon stirrat ner i ett svart hål och om det berättar hon hämningslöst i Ericsons bok: Att vi överlevde 1980-talet var ett rent mirakel.
Han tillät dem att plundra hämningslöst längs vägen till lägret nära Piombino, mittemot ön Elba, varifrån han nu kunde hota både Pisa och Siena.
Det är enkelt för vem som helst att välja intervjuobjekt ur olika läger och att ställa frågor utan att hämningslöst avslöja den egna uppfattningen.
Han har flämtat i mitt öra, tagit för sig, och när jag berättat hur han vänder fantasikvinnan på rygg och kör in kuken i henne hämningslöst gör han precis det med mig.
För att vara en psykotisk mördare som bröt ut i hämningslöst raseri på ett plan, var Vess förvånanasvärt försiktig och metodisk när det gällde att skydda sitt eget arsle.
Han talade till exempel hämningslöst om sig själv som ”socialist”, medan Palme ängsligt brukade dämpa effekten genom att skjuta in ett ”demokratisk” före det farliga ordet.
Jag har inte hört många jägare som talar offentligt med sådan uppriktighet om jaktens själva syfte: att tillfredsställa primitiva drifter, att hämningslöst spela rollen som rovdjur.
Ibland skildrade han oss som hämningslösa opportunister.
Jag har kritiserat den hämningslösa politiseringen i vissa sammanhang.
Ibland har det varit fråga om hämningslösa förflyttningar mellan skir idealism och rå egoism.
Ett överskott av socker från bladlössens hämningslösa konsumtion tas effektivt upp av omgivningen.
Grundaren var en av de hämningslösa, administrativt ouppfostrade entreprenörerna i mediebranschen, Håkan Hedberg.
Naturligtvis kunde man osett ta sig in via sidogatorna, även om där också fanns vakter mitt i den hämningslösa handeln med hasch och skunk.
Den som ger sig in i leken får leken tåla, den som beblandar sig med idioter måste finna sig i att bli föremål för deras hämningslösa brutalitet.
De ville sätta ut honom till vargarna i skogen och gjorde det också, mer än en gång, och deras hämningslösa brutalitet hade varit helt utan gränser.
Hon märkte inte, eller brydde sig inte om att märka att de andra tyckte hon var besvärlig med sitt eviga frågande, sitt hämningslösa prat och berättande.
Ibland hade hon och Jan promenerat förbi på försommarkvällarna och avundsjukt bligat in på deras hämningslösa rosévinsdrickande och insett hur roligt de homosexuella hade.
Det är den kärva eftertänksamheten som gör positivt intryck och skapar respekt, inte glöden och lidelsen, de djärva associationerna eller de hämningslösa målformuleringarna.
De häftiga och närmast hämningslösa lekarna under våra lunchträffar – och en och annan natt när det hette att jag var bortrest på konferens – var naturligtvis en viktig del.
För att är det inte på riktigt, är det inte den här hämningslösa passionen, kamratskapet, kärleken då är det någonting du kan kontrollera och då kan du säga nej och då gör jag det.
Bäckström hade gjort en noggrann och mycket diskret beskattning av detta hämningslösa överflöd men trots att han varit synnerligen måttlig i sina anspråk hade han blivit tvungen att låna en tom väska av offret.
Jobs var en perfektionist med starkt kontrollbegär och med en konstnärs hämningslösa och kompromisslösa temperament; han och Apple blev sinnebilden för en digital strategi där hårdvaran, mjukvaran och innehållet hölls tätt ihop i ett helgjutet paket.
Den 28 mars 1931 reagerade rikspresidenten Hindenburg på det alltmer hämningslösa politiska våldet genom att utfärda ett dekret om att alla politiska möten skulle registreras och att alla politiska pamfletter och affischer först måste underkastas censur innan de fick offentliggöras.
Samtidigt har han ett Dr Jekyll och Mr Hyde-drag som gör att han kan svänga från att vara den hämningslösa showaren som drar ner brallorna och ”moonar” mot publiken eller strör provocerande oförskämdheter om nazister omkring sig på scen, till att bli inåtvänd, nedstämd och svåråtkomlig.
Men eftersom familjen med Ellen i spetsen, var just hämningslösa, skulle de nu bli både ivrigt hembjudna till deras hotell och få oväntade besök vid deras pool, ett släptåg som värsta bussresesällskapet, när de gick ut på sina bar-rundor och blev bjudna på gratisdrinkar från trevliga spanjorer.
Hur skulle den illusionslöse diplomaten kunna övertyga statsministern om att anpassningspolitiken ibland krävde hämningslösa uppoffringar, till exempel när en tysk division skulle transporteras från Norge till Finland via Sverige? Günther utnyttjade i den hotande konflikten med statsministern ”de instrument som han förfogade över”, skriver Wahlbäck, och ”ett av dem var kungen”.
För inte nog med att han stod där som ensam representant för polisen beroende på att den där fullkomligt hämningslöse hetsätaren Bäckström fått ansvaret för utredningen.
Även Carlsson framstod som en hämningslös lögnare.
De uppträdde med en hämningslös brutalitet mot mig.
Makthavarnas lek med medborgarna via medierna har varit hämningslös.
en sådan fullkomligt hämningslös Ondska som den jag har utsatts för.
Erlander är hämningslös i dagböckerna i sin beskrivning av egna och andras tillkortakommanden.
Det rådde moraliskt förfall och en hämningslös njutningskult som tog sig allt mer extrema former.
Fullkomligt hämningslös och de gånger han låg rätt behövdes varken polis, åklagare eller domstol.
I nästa ögonblick började Shaz gorma, fyrade av en hämningslös salva godtyckliga kulturjämförelser.
Gerhard är en känd salongsbolsjevik som utnyttjar sina turnerande revyer till hämningslös politisk agitation.
Men extremisterna kunde råka illa ut när de riktade hämningslös kritik mot det socialdemokratiska etablissemanget.
en sådan hämningslös brutalitet! Den huliganism de visade prov på var, på sätt och vis, den bästa kritik jag kunde få.
De löpte amok och plötsligt hade den banala mobbinghistorien förvandlats till en fullkomligt hämningslös förföljelsekampanj.
Ena stunden skrikande ömhetsbetygelser och flaxande armar, några timmar senare hämningslös gråt som bubblade ur näsan och kaskadspyor i nyponbuskarna.
Jag var ganska hämningslös i denna promemoria, där jag stundtals rörde mig farligt nära gränsen till ett propagandadokument från någon borgerlig tankesmedja.
Det kanske du tycker verkar konstigt – och kanske var jag verkligen ohyggligt naïv – men jag hade inte väntat mig en sådan hämningslös brutalitet från de här människorna.
Kuslig kvinna, rena kriminalpatienten, fullkomligt hämningslös och med facit i hand, med tanke på det som sedan hade hänt, hade en månad på intensiven säkert varit rena semestern, tänkte han.
Sture säger till mig att de här teaterföreställningarna var ett resultat av att han ville göra sig så intressant som möjligt, i kombination med att bensodiazepinerna gjorde honom både hämningslös och allt mer förvirrad.
Då hade han ätit lunch med en trettiofemårig revisor med egen firma och när de kommit till saken hade det visat sig att hon var en fullkomligt hämningslös sexmissbrukare som han själv aldrig skulle drömma om att lämna över vare sig papper eller pengar till.
Men dessa egenskaper ställdes helt i skuggan av hans synder: ett oerhört obscent sätt, hyckleri, skamlöshet, lögnaktighet, otrohet, hädiskhet, omättlig girighet, hämningslös ärelystnad, en böjelse för illvilja som var värre än bara barbarisk, och en brinnande hunger att ge fördelar åt sina många barn, varav många inte var mindre motbjudande än sin far.