Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Gula i en mening

Det gula huset.
Inga gula rosor.
Den gula färgen.
Den gula glömskan.
Och den gula färgen.
Röda och gula näbbar.
Och så hans lilla gula.

– Det där gula huset?.
Dess gula tänder glänser.
Tio dagisbarn i gula västar.
Gula åkerärter, att koka.
Det gula gräset och buskarna.
Åkerärter, gula, att koka.
Gula ögon med svarta prickar i.
gula tejpremsor fortfarande där.
Väggarna var kala och ljust gula.
Kranarna i hamnen var gula och blå.
Små gula blommor föll till marken.
Det fanns gula rester i dörrkarmarna.
Det gula ljuset glittrade längs eggen.

Då måste du ha gula kläder på dig.
Dess ögon gnistrade gröna – nej gula.
Det gula ljuset glänste matt i dess djup.
Angela hade en knippa gula tulpaner med sig.
Af mogna, stora gula plommon tagas 20 lit.
Den hade gula pärmar och apor på framsidan.
Träden hade kvar enstaka röda och gula löv.
Hon pekade på en korridor med gula väggar.
Allra minst nu med de gula rosorna kring håret.
Den gula segelbåten låg än en gång i mörker.
Ett par gula fjärilar tumlade i lek framför dem.
När han knäckte ägget mot kanten av stekpannan gick gulan sönder.
Inuti gulan fanns det en gyllene höna och inuti den fanns en liten krona.
Låt ett ägg glida ner i virvelns mitt så att vitan sluter sig kring gulan.
Uppgiften verkade enkel, mycket enklare än att vändsteka ägg lätt så att gulan inte gick sönder, men uppenbarligen var det inte så enkelt att någon som inte var bekant med vapnet kunde ladda det i mörkret.
gulor och hvitor äro blandade, inbördes varsamt 100 gr.
(5 jumfrur) mjölk, 3 hela ägg och 4 gulor, 2 små händer godt fint hvetemjöl och 15 centilit.
) socker, 6 hela ägg och 4 gulor vispas, tills de börja hvitna, de 4 äggulorna slås till skum och alltsammans arbetas in i smöret och mjölet, hälles i formar, smorda med kallt smör, och gräddas i ej för varm ugn.
Vem som helst kan knäcka ett skal och hälla innehållet i en stekpanna, en kastrull eller en lergryta, men få kan producera lika smakrika omeletter, lika fluffig äggröra eller enkelstekta ägg med lika solgula gulor som mina.
(1 halft kvarter skiradt smör; vispa ihop detta och baka mycket tunna pannkakor, som blott gräddas på ena sidan, och på den ogräddade bredes hvad slags sylt man vill, men ej med mycket saft; de trillas i hop och läggas i kors i en med skiradt smör smord form; vispa 6 gulor och 6 decilit.
Skira 10 ägg, tag gulorna i ett djupt fat, häll därtill 25 centilit.
Lägg ner 4 ägg i mitten av virveln så att vitorna omsluter gulorna och sedan flyter upp till ytan.
Smöret röres tills det kallnar, då gulorna, mjölet och sockret vispas därtill och sist de till hårdt skum slagna ägghvitorna.
Man tager 12 äggulor, men endast 6 hvitor, som hvar för sig vispas, gulorna en halftimme och hvitorna i skum; därefter vispas de tillsammans tillika med 160 gr.
Två ägg kokas hårda och läggas i kallt vatten, hvarefter de skalas och sköljas; gulorna kramas med en tesked väl sönder, sedan tillsättes två matskedar socker, två teskedar senap, en tesked stött hvitpeppar, en matsked god matolja, och sist ihälles och omröres så mycket ättika, att det blir lagom stark smak af sött och surt.
Två à tre ägg hårdkokas, gulorna sönderkramas med en träsked i ett fat, ett par matskedar stött socker, en half matsked tillagad senap, två teskedar god matolja och en half tesked salt arbetas in i gulorna, som, då de äro väl sönder och ej gryniga, uppblandas med några skedar god ättika och en tesked stött hvitpeppar, att det blir god sötsur smak.
Fiskköttet skäres i lagom stora bitar, lägges på ett flatt porslinsfat, något mindre än det geléet är upphälldt på, och garneras med vackra persiljekvistar; och på dem rödbetor skurna i stjärnor, hårdkokta ägg, af hvilka gulorna blifvit först skurna i skifvor och därefter uttagna med ett litet bleckmått i stjärnfason; en gul och en röd stjärna läggas om hvarandra.
(1 och 1 halft kvarter) tjock söt grädde vispas med 4 skedblad socker till hårdt skum, 9 ägg skiras, hvitorna vispas till skum, och gulorna tillika med 3 goda skedblad hvetemjöl röras i grädden och sist ägghvitorna ( något rifvet citronskal gör god smak), hvarefter blandningen hälles i små med smördeg klädda pastejformar att gräddas i svag värme, ty annars höja de sig ej.