Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Folkmassa i en mening

Bara en folkmassa där alla vrålade.
Ljudet av en större folkmassa rörde sig i deras riktning.
En vrålande folkmassa, som ljudet från ett idrottsstadion.
Katarina kommer ner till receptionen och möts av en folkmassa.
I vilken folkmassa som helst skulle han kunna hitta detta ansikte.
Jag älskade att stå mitt i en folkmassa som ville och gjorde samma sak.
Det finns inga kameror på perrongen och ingen folkmassa som tar farväl av oss.

Vid det laget hade en ganska stor folkmassa samlats för att bidra med synpunkter.
Jag slår vad om att han skulle kunna mobilisera en folkmassa till handling, om han ville.
Det trummande regnet och havets dån hörs starkare genom den, som en folkmassa på avstånd.
Efter Alexanders död krävde en folkmassa att Ildebrando skulle väljas till påve – tvärs emot de regler han själv skapat.
Hon hade inte sett honom på nästan tre decennier och ändå hade hon kunnat skilja ut honom i en folkmassa på hundra meters avstånd.
Han anar hur det samlats en folkmassa, och han känner sig plötsligt generad över sin fläskiga buk som hänger där till allmän beskådan.
Hon hade inte hört det när hon kom in i rummet eftersom hon blivit bedövad av blodfläckarna, som skrek lika högt som en ursinnig folkmassa.
All uppståndelse hade redan lockat till sig en stor folkmassa som stod och stirrade nyfiket i en cirkel runt mig och väntade på en möjlig avrättning.
Vi landade efter en stund och här hade den lokala partiapparaten bussat ut folk till flygplatsen, så alldeles bredvid planet fanns en talarstol och en folkmassa.
Peters Field, Manchester, England, den 16 augusti 1819, då kavalleri anföll en folkmassa på 60 000–80 000 som hade samlats för att kräva en parlamentsreform.
Jag har skymtat uttrycket förut – inne på arenan, när han talar till en folkmassa eller den där gången i Distrikt 11 när han föste undan fredsväktarnas vapen.
Det var en folkmassa och bränder och fredsväktarna sköt ner folk, men de slog tillbaka …» Jag biter mig i läppen och anstränger mig för att beskriva det jag såg.
De var som en firande romersk folkmassa i Colosseum, som förtjust såg på medan de kristna uppsände obesvarade böner i väntan på lejonen, i väntan på blod i sanden.

För det andra var han en oansenlig man som inte skulle ha märkts i en folkmassa, än mindre i en folkmassa som bestod av män som alla var klädda i grå- och blårandiga tröjor.
Om detta skrev han entusiastiskt – men inget om att han sett en ensam man som bar ett plakat med texten »Castro = Democracy?« överfallas av en rasande folkmassa som slet plakatet i bitar.
Men folksamlingen var av annan åsikt, och konstapeln insåg att han inte kunde hålla reda på tre personer och på samma gång förmå en folkmassa på upp emot femtio människor att upplösas.
Vid ett tillfälle tvingades Goebbels ta sig genom Berlin på golvet till en limousine och i skydd av en folkmassa smyga in i riksdagen, för att undgå polisdetektiver som skulle delge honom en ny stämning.
På grund av alla demonstranterna utanför basen underrättades vi regelbundet av OSA (Office of Special Affairs) som förklarade vad man gjorde för att hantera den folkmassa som kallade sig Lisa McPherson-stiftelsen.
Så småningom fick vi höra att han dagen innan hade begett sig till en militärförläggning, där soldaterna fortfarande höll stånd men en uppretad folkmassa försökte övertyga dem om att det rådde andra tider nu.
När den franska begäran om vapenvila tillkännagavs den 17 juni så samlades en folkmassa nedanför Goebbels fönster i propagandaministeriet på Wilhelmplatz och stämde upp nationalsången ”Deutschland über alles”.
Husets söner skickades till New York Hotel för att hämta Macreadys tillhörigheter, men kom tillbaka med rapporten att hotellet var belägrat av en uppretad folkmassa som krävde att få leta igenom byggnaden efter engelsmannen.
Palme lyckades komma undan, men Sten Andersson fastnade i sin bil och fick uppleva hur en entusiastisk folkmassa bultade på taket, viftade med flaggor och försökte övertyga honom om att de var socialdemokratins sanna företrädare i Portugal.
På eftermiddagen och kvällen angrep en folkmassa på ett tusental personer – varav många SA- och SS-män – och förstörde ett tjugotal judiska affärer och vandaliserade synagogan, medan en numerärt alltför svag polis stod och tittade på.
Ett drygt decennium senare skulle ett populärt humorprogram i teve, ”Mosebacke Monarki”, låta en ung politiker som påminde om Olof Palme inför en jublande folkmassa utropa: ”Vi flyter mot framtiden på gummimadrasser!” Men för Palme gällde det att välja sina strider.
Rätt in i folkmassan.
De betade av folkmassan.
Folkmassan pressade på.
Folkmassan omringade bilen.
Och så den här folkmassan.
Folkmassan började tunnas ut.
Han försvann in i folkmassan.
Folkmassan är ute efter henne.
Folkmassan skrattade och hurrade.
» Kameran hittar henne i folkmassan.
Men den ska stå framför folkmassan.
Winter nickade mot folkmassan igen.
Katarina försvann bortåt i folkmassan.
Hon lommade iväg och försvann i folkmassan.
Han var obegriplig för den stora folkmassan.
Vakterna öppnade en passage genom folkmassan.
Nedanför drar folkmassan förtjust efter andan.
Ytterligare ett par skott avlossades in i folkmassan.
Det tog mig en stund att känna igen dem i folkmassan.
Mrado, Ratko och Patrik trängde sig igenom folkmassan.
Wayne lutar sig framåt och tittar ner på folkmassan.
Mortland lät blicken glida över den rödögda folkmassan.
Fran började tränga sig fram genom folkmassan mot kvinnan.
Han följer efter henne där hon ålar sig fram i folkmassan.
I folkmassan som samlats hade han också skymtat Edvaldo Silva.
Folkmassan tränger dem mot vänster, mot öppningen i väggen.
Men folkmassan förstår att det är den som fattar långsamt.
Folkmassan jublade varje gång zigenaren gjorde ett ryck i hjulet.
En kort svartklädd kille med rånarhuva rusade ut från folkmassan.
De är hårdhänta och folkmassan är inte särskilt noga övervakad.
Jag blev förbannad och drog fram pistolen och siktade på folkmassan.
Där förekom kravaller och plundring och stora folkmassor försökte fly.
Det är ganska ljumma tillställningar, som sällan lyckas locka lyriska folkmassor.
Men den elektrifierande effekt Johannes Paulus II hade på folkmassor var något helt annat.
De väldiga portarna glider upp och utanför skymtar vi gatorna som är kantade av folkmassor.
Florida var med sina palmer, köpcentra och jäktade folkmassor mycket mer spännande än Hemet.
Med denna paroll har människor gjort karriär, samlat folkmassor, blivit ledare för hela strömningar.
Hon insåg att det inte var dörren som vette mot gatan i och med avsaknaden av ljud från bilar och folkmassor.
I stället samlades dagen därpå stora folkmassor som marscherade till residenset där Bishop hölls i husarrest.
I dessa sista stunder utvecklade han en stor värdighet som imponerade även på fienden, och bedjande folkmassor kantade vägen.
Den svenska poliskåren bemannades i hög grad av före detta militärer utan större kunskaper om hur man kontrollerade folkmassor.
Rasande folkmassor hade gett sig på ett par konsulat och något flygbolags kontor, men kravallpolisen hade gått emellan och skyddat dem.
Vakna, kläs på, åka genom jublande folkmassor, lyssna på tal till vår ära och svara med tacktal, men bara de regimen försett oss med, utan personliga tillägg.
När eftergifterna kungjordes lättade stämningen i Berlin direkt och jublande folkmassor trängde in på Slottsplatsen för att få en glimt av sin välvillige suverän.
Den dagen var enorma folkmassor ute på gatorna och hyllade segern över Frankrike, och kanske lika mycket speglade firandet lättnaden över att kriget tycktes vara över.
I november 1943 hälsade hurrande folkmassor Zjukov när han och den blivande sovjetiske ledaren, Nikita Chrusjtjov, körde in i den återerövrade ukrainska huvudstaden Kiev.
Under de följande tre dagarna fylldes Roms gator med folkmassor som betraktade, eller deltog i, de stora kapplöpningarna mellan Campo dei Fiori och torget framför Peterskyrkan.
Även bra dagar, när Junior inte trakasserades av döda polisers andar eller förberedde sig för att begå mord, kände han sig ibland illa till mods i dessa myllrande folkmassor.
Mr C viftade med pappret inför jublande folkmassor och församlad press och upprepade sedan hela proceduren lite senare samma dag utanför den där dörren på Downing Street med numret 10.
Mustangen nådde krönet på den långa kullen och där fanns inga brinnande bussar eller hurrande folkmassor, men framför dem låg en äldre Buick som körde långt under hastighetsbegränsningen.
Genom Goebbels dagböcker, som redan nu visar en tydlig tendens att överdriva de folkmassor som kom och lyssnade på honom och deras positiva reaktioner på hans tal, så får vi en hel del information.
De två nya poliserna som senare kom att ersätta oss hade en önskelista till sina chefer: öronsnäckor till polisradion, lysande västar med texten polis som man kunde sätta på sig i folkmassor och en mängd andra tekniska saker.
Året om, springer maraton i Stockholm och så ett utomlands: när det tar emot om vintrarna tänker hon på Tokyo, New York, London, Sydney, låter träden förvandlas till skyskrapor och folkmassor, hennes fyrtioettåriga kropp är stark, så stark.
Han gav också ett par tidningsintervjuer där han bland annat hävdade att Ryssland genomgick en litterär renässans, att poesin breddats och att folket självt nu hade möjligheter att bedöma den eftersom dikterna framfördes inför enorma folkmassor.
Han ville säga: De där fåfänga, maktgalna politikerna som mjölkar jubelrop ur okunniga folkmassor, idrottsstjärnorna och de stoltserande skådespelarna som hör att de kallas hjältar och aldrig säger emot – de borde krympa ihop av skam när ert namn nämns.
Hur som helst, det jag menar är att man fick oss att tro att Jesus kunde uppväcka döda och att Jesus kunde rädda sitt folk, men hur skulle Jesus i själva verket kunna 'rädda’ de myllrande folkmassor som befolkar jorden i dag? Det finns miljoner – kanske miljarder – levande människor och de är alla illa ute.
För 1893 års utflykt på kontinenten – med dess stora folkmassor, glödande tidningsbevakning och motiverade aktivister – hade övertygat Engels om rösträttsstrategin: arbetarnas röstetal växte med irreversibel kraft så att socialisterna ställde allt större politiska krav tills den nödvändiga konfrontationen med den borgerliga staten inträffade.
Mer dramatiska exempel på smitta är den typ av masshysteri man kan se svepa över folkmassor, eller de tragiska händelser som inträffade i Salem, en annan stad i Massachusetts, år 1662, då ett antal tonårsflickor åtalades för häxeri efter att ha härmat varandras skrik och konvulsioner så exakt att en lokal präst fastslog att de var ”bortom det inflytande epileptiska anfall och naturliga sjukdomar kan ha”.
Klöv folkmassorna som Stefanovic gjort på vägen in.
Till en början blev de utmanövrerade av folkmassorna.
Så ett dussin poliser hade gått igenom folkmassorna på jakt efter Hole.
Zolas folk opererade i centrum, där pengarna var som störst och folkmassorna som tätast.
Han skrev om folkmassorna i Île de France och om hur man fick väja för att undvika ubåtar.
Det återfanns också på flaggor, vimplar och baner som de hurrande folkmassorna viftade med.
Mussolini hade en fin attityd när han skulle imponera på folkmassorna, och den använde Carl nu.
Hans uppdykande fascinerade folkmassorna, som hade samlats på gatorna för att betrakta processionen.
Han hävdade att det endast var han själv som med hjälp av högtalare kunde kontrollera folkmassorna.
Folkmassorna svarade med att banka på tomma kastruller med Pangalos porträtt och texten: Ni åt upp allt själva.
Den blir bara möjlig om folkmassorna agerar samtidigt och det förutsätter produktivkrafternas universella utveckling.
När han och hans gemål, drottning Elisabet, stod ”vita av skräck” framför folkmassorna sägs hon ha viskat: ”Nu saknas bara giljotinen.
För de tre bleka tonåringarna flera mil norr om polcirkeln, på andra sidan Atlanten, långt från folkmassorna i Chicago, var Obama liksom en av dem.
De förväntansfulla folkmassorna som hade församlats på torget utanför Peterskyrkan i väntan på resultatet av valet, började skingras när natten föll.
Till en början gick det trögt genom folkmassorna som ogärna flyttade på sig, men när vi väl kommit in genom slottsportarna lämnades vi äntligen någorlunda ifred.
Jag måste resa från distrikt till distrikt och stå framför de jublande folkmassorna som i hemlighet avskyr mig, jag måste se ner i ansiktena på dem vars barn jag har dödat ….
Varför besökte han då mitt hem, varför beordrade han mig att övertyga folkmassorna om min kärlek till Peeta? Det var uppenbarligen ett knep för att distrahera mig och hindra mig från att göra något mer provocerande i distrikten.
Junior glömde allt han inbillat sig om självbehärskning och rusade mot nästa gata, där åsynen av folkmassorna som vimlade i vintersolen inte alls ingav honom någon paranoia eller ens oro längre, utan en makalös känsla av gemenskap.
I Pesaro – staden hade en gång tillhört Lucrezias förste man, Giovanni Sforza, och kontrollerades nu av hennes bror – var det Cesares spanske guvernör, Ramiro de Lorqua, som väntade på att välkomna henne och eskortera henne förbi folkmassorna som trängdes på gatorna.
Jag berättar om olusten som förföljde mig även sedan jag kommit tillbaka hem, om president Snows besök, om morden i Distrikt 11, om spänningen i folkmassorna, om vårt sista desperata försök med förlovningen, om presidentens besked att det inte räckte och att jag vet med mig att jag kommer att få mitt straff.
Amy gled fram genom folkmassorna i Central Park, manövrerade sig mellan vilt stirrande joggare och livsfarliga skateboardåkare, föräldrar som hukade sig ner på knä och småbarn som rusade omkring som om de varit berusade; hon gick med hopknipna läppar hela tiden ett par steg före mig, skyndade sig fram utan mål.