Flås i en mening
Jag hörde ett flås i luren, sedan lade jag på.
Ett klick, sedan flås och en nervös nästan stammande mansröst.
Färsk lake flås och urtages försiktigt, att lefver och rom ej skadas, samt tvättas i flera vatten.
Ålen flås och fläkes i ryggen, hufvud och ryggben bortskäras, hvarefter den sköljes väl och torkas med en handduk.
Ål flås, sköljes och skäres i bitar, trillas i blandadt groft mjöl och salt, hackad rödlök och persilja samt stött peppar, och stekes därefter i litet smör.
Till ett bord af 10 personer tagas trenne sillar, hvilka flås, benas och läggas en half dag i vatten; därefter klappas de i en ren handduk och skäras i fina tärningar.
Ålen flås, rensas och skäres på snedelen i lagom stora bitar, hvilka läggas på ett flatt stenfat, öfverströs med fint salt, stänkas med ättika, och böra så ligga en timme.
Då den på sakta eld nära fullkokat, upptages den, svålen flås af, skinkan beströs med äggula, vispad i vatten, stötta skorpor och socker strös öfver, bestänkes därefter med franskt vin, lägges i en långpanna att i ej för varm ugn stå att brynas.
När granleverantörerna vacklade uppför trappan under grymt och flås blev jag rädd att jag hade underskattat trädets storlek, särskilt när det helt skrämmande fyllde hela dörröppningen och sedan bröt igenom med flaxande grenar typ Macduff-invasion i Dunsinanes skog.
Nu tages innanmätet bort; de rediga isterbitarna läggas för sig, tarmarna rensas, plockistret lägges i vatten, hjärtat uppskäres, karfven skrapas och flås af det hvita skinnet, gallan skäres varsamt från lefvern, och lefvern lägges i en spilkum att förvaras till korfven; tarmarna spritas och saltas väl; hufvudet, med näbben till hälften afhuggen, samt fötterna skållas och skrapas rena, skinnet drages af halsen, strupen tages bort, hals, vingar, kräfva och hjärta huggas i två bitar hvardera.
Ett klick, sedan flås och en nervös nästan stammande mansröst.
Färsk lake flås och urtages försiktigt, att lefver och rom ej skadas, samt tvättas i flera vatten.
Ålen flås och fläkes i ryggen, hufvud och ryggben bortskäras, hvarefter den sköljes väl och torkas med en handduk.
Ål flås, sköljes och skäres i bitar, trillas i blandadt groft mjöl och salt, hackad rödlök och persilja samt stött peppar, och stekes därefter i litet smör.
Till ett bord af 10 personer tagas trenne sillar, hvilka flås, benas och läggas en half dag i vatten; därefter klappas de i en ren handduk och skäras i fina tärningar.
Ålen flås, rensas och skäres på snedelen i lagom stora bitar, hvilka läggas på ett flatt stenfat, öfverströs med fint salt, stänkas med ättika, och böra så ligga en timme.
Då den på sakta eld nära fullkokat, upptages den, svålen flås af, skinkan beströs med äggula, vispad i vatten, stötta skorpor och socker strös öfver, bestänkes därefter med franskt vin, lägges i en långpanna att i ej för varm ugn stå att brynas.
När granleverantörerna vacklade uppför trappan under grymt och flås blev jag rädd att jag hade underskattat trädets storlek, särskilt när det helt skrämmande fyllde hela dörröppningen och sedan bröt igenom med flaxande grenar typ Macduff-invasion i Dunsinanes skog.
Nu tages innanmätet bort; de rediga isterbitarna läggas för sig, tarmarna rensas, plockistret lägges i vatten, hjärtat uppskäres, karfven skrapas och flås af det hvita skinnet, gallan skäres varsamt från lefvern, och lefvern lägges i en spilkum att förvaras till korfven; tarmarna spritas och saltas väl; hufvudet, med näbben till hälften afhuggen, samt fötterna skållas och skrapas rena, skinnet drages af halsen, strupen tages bort, hals, vingar, kräfva och hjärta huggas i två bitar hvardera.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.