Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Flått i en mening

Det som en gång var hans ryggtavla är ett blodigt, flått stycke kött.
»Försvinn härifrån! Din far skulle ha flått dig levande om han visste vad du håller på med.
På nolltid har jag flått och tagit ur djuret och lämnat huvud, tassar, svans, päls och inälvor under en lövhög.
Efter att ha flått av henne klänningen så att hon låg naken gav han dem tecken att börja suga – den yngsta mellan benen, den äldre på bröstvårtorna.
Då syltan skall anrättas, skäras rullarna i skifvor, hvilka läggas på flått fat, med litet af spadet, rundt omkring vacker dill, samt uppå dillen hårdkokta ägg, skurna i halfvor eller ock hela.
Hvetebröd, skuret i fyrkantiga skifvor, brynes i smör, skarpsås (se såser) hälles i täckfat eller ock flått porslinsfat, de stekta bröd skifvorna läggas uti och på hvarje brödskifva ett ägg, med laxstrimlor i dubbelt kors öfver sig.
(1 jumfru) skållade risgryn till hvarje halsskinn, gröten upphälles i flått fat att snart kallna; gåslefver stötes fin i en stenmortel, blandas med mjölk och silas genom durkslag till grynen, sedan de blifvit kalla, en rödlök hackas och stekes i smör, timjan, mejram, finstött muskotblomma och socker eller sirap lägges uti och blandas väl.
Sparris skrapas och jämnas i den afskurna ändan, Sköljes väl och bindes med hufvudena tillsammans i knippor, hvilka läggas i kokande vatten, och litet salt öfverströs; knipporna böra ej ligga för trångt, lock lägges öfver grytan och de böra koka, tills de kännas mycket mjuka, då de upplösas, läggas ordentligt på ett varmt flått porslinsfat, öfverströs med socker och serveras strax med skiradt smör till.
Flå dem levande.
Han behövde flå någon.
Läraren kallar det ”flå katt”.
Det finns flera sätt att flå en katt.
»Det finns flera sätt att flå en katt.
Som att flå djur eller avrätta människor.
Den skulle han kunna flå och koka åt schäfern.
Att stå och flå en älg ingår inte i hans planer.
Och det började precis gå upp för mig vem han var ute efter att flå.
Han fick fjälla, rensa, flå och fritera henne, om det var det han ville.
Irna kommer att flå mig levande om jag inte har med någonting åt henne.
Ragnvald kommer att flå dig levande om du kommer dragandes med de här dårarna.
När grodlåren levererades fick vi rengöra och flå dem och putsa dem tills de skimrade.
När jag nu såg samme Derek Yoo i vittnesbåset hade jag gladligen kunnat flå honom levande.
Försvinn sedan till biblioteket och om jag ser nån gå hem före fem kommer jag att flå er levande.
Jag öppnar ögonen för att se om han skämtar, men han rynkar pannan över kaninen han håller på att flå.
Han ska flå henne! Sticka ut hennes ögon, skära henne i småbitar! Han andas tungt, det bultar i hans huvud.
”Förrädare! Uslingar! Jag är profeten! Jag ska flå er och klä mig i era skinn! Jag ska äta era barn! Jag ska …”.
Jag lärde mig att nysta upp tilltrasslade nät, med en handknyckning nacka fiskar stora som armar, fjälla, flå och ta ur magar.
Jag föll in i en rytm och lärde mig en del trick, till exempel att inte ens försöka flå en sjötunga förrän den var väl kyld, annars drog man loss lika mycket av det dyra köttet som av skinnet.
Han slängde kadavret – som fortfarande ofta ryckte och blinkade med ögonen – på flaket, för att sedan flå det, varpå djurhuden torkades och sträcktes och i vissa fall garvades och förvarades i plåtskjulet, innan den kördes upp till Kindersley och såldes hos Brechtmanns, dit jag inte hade tillåtelse att följa med.
Teet var så sött att tungan kändes flådd.
På väggen rakt ovanför honom hängde en plansch som föreställde en flådd människokropp.
Hon var redan öm och liksom flådd, skrek av smärta och upplöst hänryckning, kände sig som en nåldyna av orgasmer som kördes rätt genom kroppen på henne.
Mitt framför entrén stod ett stort upplyst glasskåp med hängande skinkor och korvar och dessutom en flådd kanin som tydligen skulle hjälpa till att reta aptiten.
Det underbara skriket drevs ut ur hennes kropp bara för att i samma stund tränga in i hans och fylla den med en plåga som slog över i jubel; flådd och blodig för hans inre syn fyllde hon hans hud med sitt sargade kött.
Sedan ålen blifvit flådd och urtagen, skäres den i bitar snedt öfver, Sköljes i flera vatten och lägges i en kastrull med dill, helpeppar och salt samt vatten till hälften öfver honom, hvarefter den ställes att på sakta eld med lock koka och blifva väl mjuk, men bör ej gå sönder.
Sedan haren blifvit flådd och alla hinnor afdragna, skäres hufvudet och refbenen bort; på lår och bogar af huggas de smala benen, ryggen knäckes, alltsammans sköljes väl och lägges i en kokande vattengryta vid pass en minut, hvarefter det upptages och bör afrinna; både haren och bogarna späckas lätt med feta fläskstrimlor.
Anblicken av den liksom flådda kroppen eggade honom ytterligare.
Rosor faller från hans flådda och stungna händer, en sky av kronblad, gula och röda.
Han visste var det fanns», säger jag och håller upp den flådda gnagaren så att alla kan se.
Några bord bort och förbi nudelståndet där flådda kycklingar hängde i benen satt och stod ett par äldre män.
Han nickade mot dem och sträckte fram en kall, knotig hand, visade vägen förbi de flådda älgkropparna som hängde i rostfria krokar från taket.
Går det åt fanders i gruppspelet kommer pressen att slita honom i stycken och låta de flådda hudstrimlorna fladdra som papperssvalor från hustaken.
Han läste om sönderslagna hundvalpar och flådda katter; om översittare och drabbade; om smygtittare och mordbrännare; om våldsamma knivhugg och klinisk dissekering.
Det sved behagligt sporrande kring roten av kuken, och han blev mer medveten än vanligt om de hårda muskelfästena däruppe; de kändes nakna och flådda men utan smärta.
Mängder av igenkännbara och en del inte fullt lika igenkännbara grönsaker rullades in i affärer, och små flådda och tydligen ätbara djur hängde redan uppe till försäljning.
Där köpte jag iste och iskaffe, i princip vadsomhelst med is i, och där på huvudgatan hade de en slaktare med skyltfönster där det hängde flådda får med ögonen hängandes ut ur skallen och gigantiska revbensspjäll.
Söndersargad, blödande går jag över gården, och med de nakna fötterna flådda på kiselstenar, rivna av tistlar, brända av nässlor, halkande på föremål av obekant art, uppnår jag köksdörren som leder till läkarens våning.
Jag flådde kaninen, skar av huvudet och styckade köttet i lagom bitar.
Mina jaktkamrater flådde och styckade djuren flinkt med sina vassa knivar.
Knappt var han inne i sitt rum förrän han steg ur ridbyxorna och flådde av sig skjortan.
Därefter flådde han båda bytena, trädde dem på sitt svärd och gjorde en liten eld att tillaga dem över.
Hon ryckte upp sig, flådde djuret och gjorde en gryta av köttet och lite andra växter som Prim hade samlat ihop.
Indianerna fångade djuren, flådde dem, packade skinnen i balar om femtio, lastade dem på kanoter och förde dem till uppköparnas handelsstationer vid någon av de stora floderna.
Clark hade stött på en del typer här som i detalj kunde förklara hur man dödade med en gaffel, drack offrets blod och sedan flådde honom, samtidigt som de fick alltihop att låta som en inbjudan till eftermiddagste.
Hela världen hade sett den sofistikerade seriemördaren Hannibal Lecter hjälpa FBI-agenten Clarice Starling fånga den mindre förfinade seriemördaren Buffalo Bill, som flådde sina kvinnliga offer och klädde sig i en dräkt han sytt av deras skinn.
« Onsdag eftermiddag den 25 september flådde polisintendenten Lars Martin Johansson den notoriskt omöjlige Peter Puma Välitalo med hjälp av hotelser och grovt smicker medan hans kollega kommissarie Wesslén försökte att så långt som möjligt slå dövörat till.
Han vandrade i våldsamma oväder, när åskan dundrade på himlen och blixten slet sönder den, han vandrade i blåst som flådde den kala marken och slet långa, gröna grenar från träden och han vandrade också soltvättade dagar, blå och rena som om de hade varit i Eden.
flår jag dig levande.
Men jag visar henne hur man flår och tar ur den.
Är ni inte vakna vid gryningsljuset flår jag er levande.
Medan jag tar ur och flår den lägger jag märke till ännu en sak.
”Ragnvald flår mig alltid levande”, påpekade ledaren ointresserat.
Ljudet av vågen vid klockan tio påminner mig om att jag bör återvända och jag går tillbaka och flår och tar ur bytet.
Han står i lagårn hemma på föräldrahemmet och flår en ovanligt grann älgtjur som han hängt upp i hälsenorna på skogstraktorns hydrallyft.
För det var nu ingen idé att berätta, att jag kände mig som en av de där krabborna, som man flår levande innan man släpper ner dem i kokande vatten.