Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Citronsaft i en mening

lite citronsaft (kan utelämnas).
Krydda med citronsaft, salt och peppar.
lite färsk citronsaft (kan utelämnas).
Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar samt citronsaft.
Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.
Lägg bitarna i kallt vatten med tillsatt citronsaft.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft.
Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite citronsaft.
Balansera eventuellt med lite mer citronsaft, salt och peppar.
Gnid in dem med citronsaft och lägg dem sedan i citronvattnet.
Blanda äggulor, vinäger, citronsaft, senap samt salt och peppar.
Smaka av med salt och peppar och justera eventuellt med lite citronsaft.
Smaka av med salt och peppar och justera eventuellt med senap och citronsaft.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft och blanda ner dressingen i salladen.
½ dl vitvinsvinäger (använd citronsaft om du följer paleokonceptet strikt).
Ge det hela ett uppkok och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft.
Hon hade slut på tonic och fyllde i stället på glaset med citronsaft ur kylskåpet.
Följer du paleokonceptet mycket strikt kan du ersätta vinägern med lite mer citronsaft.
) skalade och på längden skurna mandlar, något litet stött kanel, citronsaft och 25 gr.

Vänd sedan försiktigt ihop de två blandningarna och smaka av med citronsaft och lite salt.
Smaka av majonnäsen med cayennepeppar och eventuellt ytterligare salt, peppar och citronsaft.
Smaka till sist av med cayennepeppar och eventuellt ytterligare lite salt, peppar och citronsaft.
Lägg dem i en ugnseldfast form och häll över balsamvinäger, citronsaft, olivolja och kalvfond.
Späd eventuellt skyn med lite mer vatten, sila den och justera smaken med citronsaft, salt och peppar.
Om du smaksätter oljan med räkskal kan det bli nödvändigt att tillsätta lite mer citronsaft i majonnäsen.
Något av det mest extrema – och tillämpade – är senap och olika typer av vinäger när det rent smakmässigt inte räcker med citronsaft.
Börja med dressingen: Rör ihop grädde, citronsaft, senap, salt och peppar och låt blandningen stå och dra och tjockna i kylskåp i minst 1 timme.
Använd en mixerstav och blanda ner smöret i bräseringslagen från kronärtskockorna och smaka av den med salt, peppar samt eventuellt lite mer citronsaft.
Den består av lika delar vodka och tomatjuice samt av en blandning innehållande olika starka ingredienser, till exempel worcestershiresås, tabasco, citronsaft, cayennepeppar, buljong, selleri, salt och peppar.
(12 lod) fint socker, citronsaften, det rifna citronskalet, äfvensom 3 decilit.
Minska sedan värmen till 150° och tillsätt sherryvinäger, lite av citronsaften och kalvfonden.
Gör först en majonnäs som ska utgöra grunden till remouladsåsen: Vispa äggulorna, sherryvinägern, dijonsenapen och citronsaften.
Ur en citron pressas all saften, fläcken vätes däri, gnuggas, hålles för elden, tills den torkar, vätes åter i citronsaften, gnuggas och torkas.
Se till att äggulorna, sherryvinägern, dijonsenapen och citronsaften har samma temperatur, till exempel genom att ställa ingredienserna på köksbordet en timme innan du sätter igång.