Citrongräs i en mening
Den här gången tillsatte vi citrongräs och limeblad.
Lägg apelsinblomshonung och citrongräs i en kastrull och låt det koka ihop ett par minuter.
Jag smakade kokosmjölk och citrongräs i hundratals rätter, söta och pikanta, och nu var saken klar.
Jag kanske bara smakade på tre fyra förrätter och satt där och försökte lista ut varför citrongräs smakade så bra med just den fisken.
Blanda köttet väl med vitlök, chili, citrongräs, kaffirlimeblad, koriander, limeskal, risvin och klarnat smör och låt det marinera i ett par timmar.
Giggs, som var berest efter sin tid på kryssningsfartyg, lämnade ledtrådar till vad han själv tyckte bäst om i matväg när han kryddade personalmaten med citrongräs eller stekte ris mellan serviserna.
Vi lagade till lax penslad med miso och invirad i thailändsk basilika, och så serverade vi den med fänkål och en buljong som innehöll limeblad, citrongräs, galangal och den japanska citrusfrukten yuzu.
Så jag rostade tomater på låg värme i salt, socker, svartpeppar och vitlök och fyllde sedan varje tomat med krabbsallad och lade den mitt i en djup tallrik med en slev ingefärsdoftande tomatsoppa med citrustoner av citrongräs.
Kunz personliga erfarenheter av öst som möter väst kom fram i hans sätt att använda de asiatiska smakämnen jag blev alltmer förtjust i, galangal och citrongräs och röd curry, men han svepte in dem i de franska traditionernas elegans.
Men de lagade thaimat, inte burmesiska specialiteter, det luktade citrongräs och kokos och chilipasta och matolja i det lilla skjulet, det är en röd lukt, tänkte han och tänkte på en ankcurry han gjort i höstas, han hade själv mortlat pastan, alla ingredienser var viktiga, även de minsta, han hade hittat allt uppe i Malaga.
Thaistället var nersläckt, det luktade fortfarande mat utanför, olja, kryddor, orientalisk matlagning, han tänkte på Martin som jobbade på lyxhotellet i Kuala Lumpur och aldrig hade tid att ta sig till telefonen, det var så Ringmar fortfarande såg det, att ta sig till telefonen, aldrig tog sig dit och ringde gubben, så mycket hade grabben att göra i köket, natt och dag i ett kök där det luktade sött och syrligt, eller förresten, de lagade väl bara finmat till businessmän, den skiten fanns överallt, utbytbar var den, inte som citrongräs och tamarind och halstrad oxpitt.
Lägg apelsinblomshonung och citrongräs i en kastrull och låt det koka ihop ett par minuter.
Jag smakade kokosmjölk och citrongräs i hundratals rätter, söta och pikanta, och nu var saken klar.
Jag kanske bara smakade på tre fyra förrätter och satt där och försökte lista ut varför citrongräs smakade så bra med just den fisken.
Blanda köttet väl med vitlök, chili, citrongräs, kaffirlimeblad, koriander, limeskal, risvin och klarnat smör och låt det marinera i ett par timmar.
Giggs, som var berest efter sin tid på kryssningsfartyg, lämnade ledtrådar till vad han själv tyckte bäst om i matväg när han kryddade personalmaten med citrongräs eller stekte ris mellan serviserna.
Vi lagade till lax penslad med miso och invirad i thailändsk basilika, och så serverade vi den med fänkål och en buljong som innehöll limeblad, citrongräs, galangal och den japanska citrusfrukten yuzu.
Så jag rostade tomater på låg värme i salt, socker, svartpeppar och vitlök och fyllde sedan varje tomat med krabbsallad och lade den mitt i en djup tallrik med en slev ingefärsdoftande tomatsoppa med citrustoner av citrongräs.
Kunz personliga erfarenheter av öst som möter väst kom fram i hans sätt att använda de asiatiska smakämnen jag blev alltmer förtjust i, galangal och citrongräs och röd curry, men han svepte in dem i de franska traditionernas elegans.
Men de lagade thaimat, inte burmesiska specialiteter, det luktade citrongräs och kokos och chilipasta och matolja i det lilla skjulet, det är en röd lukt, tänkte han och tänkte på en ankcurry han gjort i höstas, han hade själv mortlat pastan, alla ingredienser var viktiga, även de minsta, han hade hittat allt uppe i Malaga.
Thaistället var nersläckt, det luktade fortfarande mat utanför, olja, kryddor, orientalisk matlagning, han tänkte på Martin som jobbade på lyxhotellet i Kuala Lumpur och aldrig hade tid att ta sig till telefonen, det var så Ringmar fortfarande såg det, att ta sig till telefonen, aldrig tog sig dit och ringde gubben, så mycket hade grabben att göra i köket, natt och dag i ett kök där det luktade sött och syrligt, eller förresten, de lagade väl bara finmat till businessmän, den skiten fanns överallt, utbytbar var den, inte som citrongräs och tamarind och halstrad oxpitt.
Banka citrongräset och finhacka det.
Banka och skär citrongräset mycket fint.
Banka och skär citrongräset mycket fint.