Champinjoner i en mening
ca 20 fasta champinjoner.
MED FÄNKÅL & CHAMPINJONER.
Champinjoner, att inlägga.
Han stekte bacon och champinjoner.
Salami, skinka, räkor, champinjoner.
Att förvara champinjoner på buteljer.
Fast jag har inga champinjoner och ingen korv hemma.
Han sköljde och skar upp några färska champinjoner.
Långtidsstekta kycklingöverlår med fänkål & champinjoner.
långtidsstekta kycklingöverlår med fänkål och champinjoner 94.
Skinka, champinjoner, bacon, lök, salami, banan, curry, vitlök och bearnaisesås.
Ätit fläskfilé med gräddstuvade champinjoner och potatiskroketter och druckit en stor stark.
Ris slevades upp och efter det en ljusröd röra där jag kunde urskilja linser, champinjoner och lök.
Rif litet god amper ost, skär i fina tärningar några champinjoner, torra eller färska, tag 3 decilit.
För dubbla priset får man en happy pizza, full med marijuana eller magic mushrooms istället för oregano och champinjoner.
Doften var god och sedan hon tagit den första triangeln pizza med skinka och champinjoner svor hon över att TV:n packats in.
Jag vet: ska gå upp och laga fantastisk storfrukost åt honom – korv, äggröra och champinjoner eller kanske ägg Bénédictine eller Florentine.
Jag gick till ett matställe strax intill och köpte frukost: var sin omelett med champinjoner och spenat, hash brown, frukt, bacon, kaffe och apelsinjuice.
Då man rensat en mängd champinjoner och andra svamparter, sköljes skrädet äfvensom de förvällda svamparna med en visp i friskt vatten, att de väl befrias från jord och sand.
Tillsätt kronärtskockor, selleri, morot, vitlök, schalottenlök, champinjoner, koriander, citronskal och bouquet garni och sautera alltsammans väl, men utan att låta det få färg.
Fyra färska fikon, fyra skivor parmaskinka, en liten bit parmesanost, fyra lite större havskräftor, en liten roquefort, tre olika sorters salladsblad, körsbärstomater, en gurka, några champinjoner, en avokado.
Bertil Ringmar satt i sin stol i sitt vardagsrum och tänkte på om han skulle gå ut i köket och göra i ordning en smörgås med leverpastej och kanske lite bacon och champinjoner och öppna en öl och om det skulle få honom att må bättre.
Champinjoner rensas, sköljas som i föregående och uppläggas på rent linne att utdraga; god ättika hälles i en förtent kastrull med salt, hel muskotblomma, några hvitpepparkorn och litet socker att uppkoka, hvarefter champinjonerna iläggas och få koka ett par minuter, upphällas att kallna och förvaras i smala burkar med papper öfver.
Om man har öfver af fårstek eller fårbringa kött, som ej räcker till en ensam rätt, så hackas det tillsammans med en bit kokt fläsk, om det finnes att tillgå; litet persilja, en skalad lök, några champinjoner eller ock en tesked champinjonpulver, om det finnes, blandas uti, och då köttet är finhackadt, rifves muskot, stött peppar, socker och salt, helt litet af hvarje, på köttet samt 2 ägg, 2 matskedar grädde och 2 matskedar stötta skorpor; skulle det se för tunt ut, tages ett ägg och mera skorpor därtill.
Kalfbress sitter vid halsen på kalfvarna; det sköljes och lägges i kallt vatten och salt att förvälla, tages sedan upp och får afrinna, hvarefter det skäres i fina tärningar; ett skedblad smör och ett skedblad mjöl lägges i en kopparpanna med ett skedblad franskt vin, bressen fräses däri tillika med några hackade champinjoner eller ättiksgurkor, en tesked socker, litet muskotblomma, en matsked grädde; man rör väl om, och om det ej är tjockt som gröt, iröres en matsked stötta skorpor, hvarefter det upphälles att kallna.
Smörj en bleck- eller kopparform med kallt smör, strö därpå finstötta skorpor; tag ett par slefvar af fiskfärsen och bred ut i formen, därefter champinjoner, färska, förvällda och väl afrunna, eller ock sådana som äro inlagda i smör (smöret får då medfölja), så åter fiskfärs och champinjoner, men alltid fiskfärs sist; ställ formen i ugn eller ock i kokande vattengryta tills den höjt sig, då den stjälpes på fat och ätes med sås af smör och mjöl, påspädd med vatten, socker, salt och en eller ett par äggulor, vispas hårdt att det ej skär sig; däri kan äfven läggas sönderskurna champinjoner.
Riskorna äro ljusgula ofvan, men skägget brandgult; rensas på samma sätt som champinjoner; af de stora tagas öfre hinnan och skägget bort, stjälkarna afskrapas och de stora riskorna skäras i stycken, men de små lämnas hela; kastas genast efter rensningen i vatten, upptagas efter en stund och läggas i förtent, eller ock stengryta med litet salt samt tätt lock att safta sig och koka tills de kännas mjuka; efter att hafva kallnat, hällas de i en bytta eller burk med lagerblad, hvitpeppar och en kvist dragon; en botten pålägges att laken står öfver, men skulle den ej vara tillräcklig, kokar man mera salt lake att öka den med.
MED FÄNKÅL & CHAMPINJONER.
Champinjoner, att inlägga.
Han stekte bacon och champinjoner.
Salami, skinka, räkor, champinjoner.
Att förvara champinjoner på buteljer.
Fast jag har inga champinjoner och ingen korv hemma.
Han sköljde och skar upp några färska champinjoner.
Långtidsstekta kycklingöverlår med fänkål & champinjoner.
långtidsstekta kycklingöverlår med fänkål och champinjoner 94.
Skinka, champinjoner, bacon, lök, salami, banan, curry, vitlök och bearnaisesås.
Ätit fläskfilé med gräddstuvade champinjoner och potatiskroketter och druckit en stor stark.
Ris slevades upp och efter det en ljusröd röra där jag kunde urskilja linser, champinjoner och lök.
Rif litet god amper ost, skär i fina tärningar några champinjoner, torra eller färska, tag 3 decilit.
För dubbla priset får man en happy pizza, full med marijuana eller magic mushrooms istället för oregano och champinjoner.
Doften var god och sedan hon tagit den första triangeln pizza med skinka och champinjoner svor hon över att TV:n packats in.
Jag vet: ska gå upp och laga fantastisk storfrukost åt honom – korv, äggröra och champinjoner eller kanske ägg Bénédictine eller Florentine.
Jag gick till ett matställe strax intill och köpte frukost: var sin omelett med champinjoner och spenat, hash brown, frukt, bacon, kaffe och apelsinjuice.
Då man rensat en mängd champinjoner och andra svamparter, sköljes skrädet äfvensom de förvällda svamparna med en visp i friskt vatten, att de väl befrias från jord och sand.
Tillsätt kronärtskockor, selleri, morot, vitlök, schalottenlök, champinjoner, koriander, citronskal och bouquet garni och sautera alltsammans väl, men utan att låta det få färg.
Fyra färska fikon, fyra skivor parmaskinka, en liten bit parmesanost, fyra lite större havskräftor, en liten roquefort, tre olika sorters salladsblad, körsbärstomater, en gurka, några champinjoner, en avokado.
Bertil Ringmar satt i sin stol i sitt vardagsrum och tänkte på om han skulle gå ut i köket och göra i ordning en smörgås med leverpastej och kanske lite bacon och champinjoner och öppna en öl och om det skulle få honom att må bättre.
Champinjoner rensas, sköljas som i föregående och uppläggas på rent linne att utdraga; god ättika hälles i en förtent kastrull med salt, hel muskotblomma, några hvitpepparkorn och litet socker att uppkoka, hvarefter champinjonerna iläggas och få koka ett par minuter, upphällas att kallna och förvaras i smala burkar med papper öfver.
Om man har öfver af fårstek eller fårbringa kött, som ej räcker till en ensam rätt, så hackas det tillsammans med en bit kokt fläsk, om det finnes att tillgå; litet persilja, en skalad lök, några champinjoner eller ock en tesked champinjonpulver, om det finnes, blandas uti, och då köttet är finhackadt, rifves muskot, stött peppar, socker och salt, helt litet af hvarje, på köttet samt 2 ägg, 2 matskedar grädde och 2 matskedar stötta skorpor; skulle det se för tunt ut, tages ett ägg och mera skorpor därtill.
Kalfbress sitter vid halsen på kalfvarna; det sköljes och lägges i kallt vatten och salt att förvälla, tages sedan upp och får afrinna, hvarefter det skäres i fina tärningar; ett skedblad smör och ett skedblad mjöl lägges i en kopparpanna med ett skedblad franskt vin, bressen fräses däri tillika med några hackade champinjoner eller ättiksgurkor, en tesked socker, litet muskotblomma, en matsked grädde; man rör väl om, och om det ej är tjockt som gröt, iröres en matsked stötta skorpor, hvarefter det upphälles att kallna.
Smörj en bleck- eller kopparform med kallt smör, strö därpå finstötta skorpor; tag ett par slefvar af fiskfärsen och bred ut i formen, därefter champinjoner, färska, förvällda och väl afrunna, eller ock sådana som äro inlagda i smör (smöret får då medfölja), så åter fiskfärs och champinjoner, men alltid fiskfärs sist; ställ formen i ugn eller ock i kokande vattengryta tills den höjt sig, då den stjälpes på fat och ätes med sås af smör och mjöl, påspädd med vatten, socker, salt och en eller ett par äggulor, vispas hårdt att det ej skär sig; däri kan äfven läggas sönderskurna champinjoner.
Riskorna äro ljusgula ofvan, men skägget brandgult; rensas på samma sätt som champinjoner; af de stora tagas öfre hinnan och skägget bort, stjälkarna afskrapas och de stora riskorna skäras i stycken, men de små lämnas hela; kastas genast efter rensningen i vatten, upptagas efter en stund och läggas i förtent, eller ock stengryta med litet salt samt tätt lock att safta sig och koka tills de kännas mjuka; efter att hafva kallnat, hällas de i en bytta eller burk med lagerblad, hvitpeppar och en kvist dragon; en botten pålägges att laken står öfver, men skulle den ej vara tillräcklig, kokar man mera salt lake att öka den med.
Därtill lämpar sig bäst blomkålssvampen, champinjonen och fingersvampen, hvilka rensas och sköljas som i föregående är sagdt; kokas i sin egen saft på svag eld, med lock på pannan; blomkålssvamp är seg, behöfver därför bra länge koka; skulle saften inkoka, spädes med kokt vatten.
Tove petar i champinjonerna.
Skala löken, rensa champinjonerna och skär bort skaften.
Rensa champinjonerna, skär bort roten och skär dem i fyra delar.
Champinjoner rensas, sköljas som i föregående och uppläggas på rent linne att utdraga; god ättika hälles i en förtent kastrull med salt, hel muskotblomma, några hvitpepparkorn och litet socker att uppkoka, hvarefter champinjonerna iläggas och få koka ett par minuter, upphällas att kallna och förvaras i smala burkar med papper öfver.
De rensas som i föregående (äro de små behöfva de endast sköljas), hvarefter de kokas i smör, tills smöret ser klart ut, och upphällas till förvaring i burkar; om man i såsen vill gifva smak af detta smör, smälter man som ersättning litet annat och slår öfver champinjonerna; de kunna äfven i svag ugnsvärme torkas och förvaras i glasburkar.
Champinjonerna rensas på det sätt, att huden afdrages, det bruna skägget, som sitter under, bortskrapas, stjälkarna afskäras litet i ändan och huden afdrages; de sköljas och läggas i en förtent kopparkastrull att upphettas med ej mera vatten, än som medföljer efter sköljningen; upptagas att kallna och därefter i en stenmortel stötas i mos med en sked franskt brännvin, stött salt, hvitpeppar, muskot och ett skedblad socker.
Skala löken, rensa champinjonerna och skär bort skaften.
Rensa champinjonerna, skär bort roten och skär dem i fyra delar.
Champinjoner rensas, sköljas som i föregående och uppläggas på rent linne att utdraga; god ättika hälles i en förtent kastrull med salt, hel muskotblomma, några hvitpepparkorn och litet socker att uppkoka, hvarefter champinjonerna iläggas och få koka ett par minuter, upphällas att kallna och förvaras i smala burkar med papper öfver.
De rensas som i föregående (äro de små behöfva de endast sköljas), hvarefter de kokas i smör, tills smöret ser klart ut, och upphällas till förvaring i burkar; om man i såsen vill gifva smak af detta smör, smälter man som ersättning litet annat och slår öfver champinjonerna; de kunna äfven i svag ugnsvärme torkas och förvaras i glasburkar.
Champinjonerna rensas på det sätt, att huden afdrages, det bruna skägget, som sitter under, bortskrapas, stjälkarna afskäras litet i ändan och huden afdrages; de sköljas och läggas i en förtent kopparkastrull att upphettas med ej mera vatten, än som medföljer efter sköljningen; upptagas att kallna och därefter i en stenmortel stötas i mos med en sked franskt brännvin, stött salt, hvitpeppar, muskot och ett skedblad socker.
Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.