Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

Svål i en mening

1 fläskstek med svål.
2 skivor bacon utan svål.
Avlägsna eventuell svål från baconskivorna och skär dem på tvären i remsor.
Fläskesteg, med knaprig svål, öl och rädsla byggde detta nyrasistiska folks för stora magar, tänker Malin, samtidigt som taxin stannar utanför ett nedgånget trevåningshus i jugendstil.
Du måste ju ha svålar på för att kunna köra bilskrället till bryggan.

Tyvärr har vi ännu inga exempelmeningar för detta ordet.

Tillaga i 20 minuter med svålen nedåt.
Strö flingsalt och nymalen svartpeppar över svålen.
Skär bort svålen och banka skivorna med en kötthammare.
Skär bort svålen på baconet och skär det sedan i strimlor.
John pustade ut och kliade sig på svålen innan han fortsatte.
Skär bort svålen på baconet och skär baconet i fina tärningar.
Då fläsket fullkokat, upptages det, svålen drages varsamt af och det får kallna.
Skär bort svålen från baconet, skär baconet i skivor och sedan i stavar på tvären.
Låt steken ligga 25 minuter med svålen nedåt, vänd den sedan igen och strö över lite grovt salt.
Vänd fläsksteken så att den skårade svålen ligger nedåt och tillsätt vatten tills svålen är täckt.
Sätt in steken i ugnen och låt den stå under grillen i 10–15 minuter tills svålen är knaprig och gyllenbrun.
Det är nog griskött, man kan se svålen på vissa ställen, sa Kenta och tittade på Lennart för att få medhåll.
Fötterna putsas; med en uddhvass knif skäres hål på svålen och fötterna trädas in däruti, så att grisen ligger på dem.
Skär ordentliga skåror i svålen på fläsksteken, hela vägen ner genom svålen och gnid in den med salt och grovmalen svartpeppar.
När steken har vilat i 20 minuter ställer du in den under grillen i ca 10 minuter med svålsidan uppåt tills svålen blivit gyllenbrun och spröd.
Men så hugger det igen, värre än någonsin, som om någon spetsade honom genom svålen med ett svärd och tryckte det metodiskt genom hela hans kropp och ut genom fotsulorna.
Lennart hade tydligen använt en kniv och skurit hål i några av förpackningarna och på så vis hade de gemensamt kommit fram till att det måste vara griskött, efter att ha sett den vita svålen.
Svålen skiljes från det feta fläsket och lägges i en ren servett med skinnsidan ner, det öfriga köttet och fläsket skäres i stora tärningar, kryddas med stött ingefära, krydd- och starkpeppar, bra med finstött salt samt lägges på svålen.
Då den på sakta eld nära fullkokat, upptages den, svålen flås af, skinkan beströs med äggula, vispad i vatten, stötta skorpor och socker strös öfver, bestänkes därefter med franskt vin, lägges i en långpanna att i ej för varm ugn stå att brynas.