Exempelmeningar

Välj språk och skriv in ett ord för att få exempel på hur man använder det i en mening.

svenska   engelska

äggula i en mening

Hon hade en lite gammal äggula i håret.
Det såg ut som äggula och fuckings hår.
Avsluta med att strö finfördelad äggula över.
(1 jumfru) grädde vispas med en äggula och 8 centilit.
Krydda filéerna med salt och peppar och pensla med äggula.
Sedan reder man med lite kallt vatten och äggula på måttlig värme.
De kunna äfven stufvas i köttsoppa med litet vin och redas med äggula.

(24 lod) vackert brunt socker, 1 äggula och 1 tesked finstött hjorthornssalt.
Vispa vatten och äggula luftigt över värmen så att äggulan koagulerar (stelnar).
) hvetemjöl utbredes på bordet och däruti lägges smöret tillika med 1 äggula, 100 gr.
Du får blanda själv, sa hon och gav honom en kopp med samma färg som färsk äggula.
-- Man kan äfven stryka äggula direkt på tjärfläcken och sedan gnugga föremålet i vatten.
Sken som en sprucken äggula nedanför mörkret så han behövde inte tända strålkastarna ännu.
Fast dagen just hade grytt hade den redan snabbstekts till en hård äggula vid horisonten i öster.
Tommys ansikte har nu den där sjukligt gröna färgen man kan se hos en äggula som kokat för länge.
Pensla hela härligheten med äggula som rörts ut i lite vatten och låt stek och saltdeg stå i ugnen i ca 20–25 minuter.
(1 kvarter) mjölk i blandningen, som i en smord form gräddas i ugnen och ätes med smörsås vispad med en äggula och litet socker.
Han torkade bort äggula ur mungipan och tittade upp på Ulla som stod precis bakom honom och fyllde hans kopp med kaffe ur presskannan.
(1 kvarter) vatten, hvaruti vispas er äggula; fläcken tvättas däri, tills vattnet löddrar sig som tvål, hvarefter tyget sköljes i rent vatten.
Om såsen i kastrullen är för tunn, redes den med en äggula vispad i litet vatten och hälles sedan varm öfver äggklyftorna, hvilka serveras till stekt fisk eller kött.

Köttet skrapas ned, bultas och formas kring den runda benändan, kryddas, saltas, doppas i vispad äggula med vatten, beströs med fint stötta skorpor och stekes gulbrunt i flottyr.
) rensade och kokta russin, rifven citron, och skuren succat, att knåda i degen, då den utbakas; äfven böra kakorna smörjas med äggula och vatten och beströs med groft socker och skuren succat.
Murklorna läggas i en förtent panna med litet smör, något köttsoppa eller kokt vatten, salt, socker och muskot efter smak; vispa en äggula i litet söt grädde och häll uti, men lyft på pannan.
Ägghvitorna vispas till hårdt skum, hvarefter en äggula i sänder röres i skummet och sist sockret och mjölet; mjölet bör först hafva stått på varmt ställe, där det är väl torrt; sedan detta blifvit hopblandadt, vispas det en halftimme.
Väl framme vid serveringsdisken hade han tvekat länge mellan dagens kött, pannbiff med stekt potatis, gurka och gräddsås, dagens pasta, carbonara med stekt fläsk och rå äggula, och dagens fisk, stekt rödspätta med kokt potatis och gurkmajonnäs.
Då den på sakta eld nära fullkokat, upptages den, svålen flås af, skinkan beströs med äggula, vispad i vatten, stötta skorpor och socker strös öfver, bestänkes därefter med franskt vin, lägges i en långpanna att i ej för varm ugn stå att brynas.
Om man vill hafva köttet i helt stycke, så strykes det öfver först med en äggula, vispad i vatten, och därefter bredes ett tjockt lager af brödet, en bit smör lägges i en stekpanna, köttet lägges däruti att få färg i ugnen, skäres och ätes till bruna bönor eller grönsaker.
(20 lod) mjöl röres däruti; kryddor efter smak och en tesked renad pottaska, upplöst i vatten, blandas sist till degen, hvilken sedan utkaflas till en tvåkronas tjocklek, skäres med baksporre, öfverstrykes med äggula, beströs med groft socker och hackad mandel, hvarefter de gräddas i ej för varm ugn.
Lägg i kallt vatten svampen att koka tills han blir mjuk och insupit sitt spad, häll då gräddblandad mjölk vispad med en äggula, ett skedblad smör, socker, salt, ett doft finstött kardemumma och ett skedblad franskt vin, sherry eller madeira, men alltid först sockret före vinet; det skär sig annars.
Han hade klippt av ryggfenan på filéerna, marinerat dem i fransk senap och äggula och en skvätt grädde, lagt ihop dem med dill emellan och vänt i siktat rågmjöl och stekte dem nu i mycket smör – det fanns inget annat till just detta, ingen olivolja här, det skulle vara som att späcka julskinkan med vitlök.
Rensa bort skägget, tag af hinnan på hufvudet, skrapa stjälken, skär bort den sandiga ändan, skölj dem genast i kallt vatten; tag en förtent panna med tätt lock, lägg däri en sked smör, en finskuren rå spansk eller röd lök, litet stött muskotblomma, salt, socker samt svampen att på sakta eld koka mjuk; den redes med gräddblandad mjölk och en äggula om man vill.
Skär äggvitan i tärningar och pressa äggulan genom en fin sil.
Han ville ha äggulan lite lös, så att den nästan var fast men ändå inte.
Vispa vatten och äggula luftigt över värmen så att äggulan koagulerar (stelnar).
Avstått från den rimmade laxen och den extra äggulan, nöjt sig med en trea till förrätten och ett glas rött till köttet.
Mjölet bredes på bordet, smöret och mandeln läggas däri, äggulan, vispad med litet vatten, hälles till, och degen arbetas ihop.
Den timglasformade tingesten fick Anton att tänka på familjens söndagsfrukost, på Lauras löskokta ägg med rester av äggskalet fortfarande kvar, sprucket så att äggulan hade runnit ut och stelnat på utsidan av den hårdnande men fortfarande mjuka äggvitan.
Tag 6 äggulor, 300 gr.
Tjugu äggulor och 50 gr.
Sexton äggulor och 400 gr.
) socker, 8 äggulor, 3 decilit.
) tvättadt smör, 4 äggulor och 400 gr.
Uti 12 vispade äggulor hälles 425 gr.
Tio äggulor vispas tillsammans med 150 gr.
(1 halfstop) söt mjölk, 7 äggulor, 1 ) centilit.
Tolf äggulor vispas åt en led en halftimme, 200 gr.
4 äggulor vispas i ett fat, däruti hällas 75 centilit.
Lägg äggulor, det hela ägget och crème fraiche i en mixer.
Puddingen äter med kräftsås eller ock smörsås med äggulor.
Blanda äggulor, vinäger, citronsaft, senap samt salt och peppar.
(1 kvarter) söt grädde, vispad i skum, 4 äggulor och 15 centilit.
Lägg crème fraiche, senap, ägg, äggulor och alla örter i en mixer.
Kokas som smörsås, men utan äggulor, blott finhackad persilja ilägges.
2 dl ekologiska äggulor (eller pastöriserad äggula om du kan få tag i det).
) florsiktadt socker, 12 äggulor och kryddor efter smak, vispas en timme, 320 gr.
Puddingen ätes med smält smör eller smörsås, rodd med 2 äggulor och litet socker.
Då vispas 3 äggulor ganska väl och röras däruti tilllika med litet socker och salt.
Härtill tages 8 skedar skiradt smör, 6 skedar grädde, 8 skedar fint socker, 10 äggulor.
(3 stop) god sur mjölk, med sin grädde och fyra äggulor, nedvispade i mjölken, ställes tillreds.
) fint florsiktadt socker tagas 30 äggulor och 15 ägghvitor, hvilka vispas tillsammans 3 kvarts timme.
) socker, 4 äggulor, litet kardemumma och ett par skedblad jäst göres en deg med fint godt hvetemjöl.
Smörsås utan äggulor kokas, och däri lägges så mycket rifven pepparrot, att såsen får god smak.
Den, som vill hafva denna rätt till finare måltid, bör taga 2 à 3 äggulor och stött muskotblomma uti.
(1 jumfru) franskt vin ihälles, såsen lyftes af elden, då 2 à 3 äggulor, vispade med litet vatten, hällas uti.
(1 och 1 halft kvarter) buljong, om det finnes, annars kokt vatten; litet rifven citron, salt, muskot, socker och 2 äggulor.
Ett skedblad socker och två äggulor vispas med ett skedblad grädde och hälles öfver, men bör ej koka, utan strax serveras.
(1 halfstop) kokt vatten, men blott litet i sänder, att det ej grynar sig; salt ilägges, hvarefter socker och två äggulor ivispas.
Lägg äggulorna i en skål och vispa ihop dem.
Kokas äfven som smörsås, men äggulorna uteslutas.
Blanda alla ingredienserna till salladen utom äggulorna.
Skilj äggvitorna från äggulorna och hacka dem var för sig.
Sila ned vinägeravkoket i en kastrull och rör ihop med äggulorna.
Blanda äggulor, stevia, vanilj och salt och vispa äggulorna vita och luftiga.
Vispa äggulorna vita och luftiga tillsammans med stevia eller honung samt vanilj.
Lägg ägget och äggulorna i en mixer och blanda dem med riven ost och crème fraiche.
Fortsätt att vispa medan du häller ner den kokande gräddblandningen i äggulorna i en tunn stråle.
Skira 6 ägg, men tag bort 2 hvitor, vispa de andra i skum, äggulorna äfven i skum, därefter tillsammans.
Skala och skär sönder kålrabbi i strimlor, koka och stufva den som blomkål, men äggulorna kunna uteslutas.
Gör först en majonnäs som ska utgöra grunden till remouladsåsen: Vispa äggulorna, sherryvinägern, dijonsenapen och citronsaften.
Två äggulor, blandade med ett skedblad vatten, ihällas, just som såsen lyftes af elden; äggulorna kunna äfven uteslutas, om man så vill.
Se till att äggulorna, sherryvinägern, dijonsenapen och citronsaften har samma temperatur, till exempel genom att ställa ingredienserna på köksbordet en timme innan du sätter igång.
) socker, 6 hela ägg och 4 gulor vispas, tills de börja hvitna, de 4 äggulorna slås till skum och alltsammans arbetas in i smöret och mjölet, hälles i formar, smorda med kallt smör, och gräddas i ej för varm ugn.
Potatisen får väl kallna, hvarefter den rifves, men aktas väl, att några bitar komma ibland, ägghvitan vispas i skum i en kruka och grädden i ett djupt fat; då grädden är i hård skum, röras äggulorna uti; därefter 6 decilit.
Smöret röres tills det hvitnar, hvarefter sockret och grädden samt sist äggulorna och litet vaniljsocker iröres; mjöl tages så mycket, att man kan handtera degen, af hvilken trillas små kringlor, som på smorda plåtar gräddas i svag ugn.
Mandeln skalas, rifves och torkas därefter på en spiselhäll eller en kakelugnsnisch, hvarefter den siktas genom groft hårsikt, 30 äggulor vispas med sockret och 15 ägghvitor vispas särskildt, tills man kan lyfta dem med vispen; då äggulorna och sockret vispats en halftimme, lägges den torkade mandeln därtill och vispas ännu en kvart; sist ihälles ägghvitorna; denna deg omröres väl och hälles i en med kallt smör och fint siktadt rifvebröd beströdd mandelform och sättes i mycket svag värme, där kakan bör stå, tills hon först höjt sig och sedan faller.